Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirmi onaylandı. Emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerek?

devrekli

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar:bugün itibarı ile ankara %61 bir yıl süreli olan raporumu onaylamış(telefonla arayarak öğrendim).vergi indirimi süreli mi süresiz mi öğrenemedim.ben süreli diye hareket ediyorum.

benim sorum şu:sgk prim gün sayım senem tam şartlarıma uyuyor.ben şimdi vergi indirimi kağıdı işverene gelince direk sgk ya mı gitmem lazım yoksa 4 ay vergi indiriminden yararlandıktan sonra mı..neden böle bir şey sordum çünkü bazı kesim 4 ay işveren vergi indiriminden yararlanmadan sgk dilekçeni kabul etmez diyor.

Bilgisi olan arkadaşlar yardım edermisiniz.

bu siteyi kuranlardan Allah razı olsun engellileri eli kulağı oldu.ve ben bu uzun süreçte hep burdan yol alarak ilerledim..

Konu hakkinda bilgim yok keşke olsaydi hangi numarayi aradiniz benimde aramam gerekiyor tel numarasini verirseniz memnun kalirim

0312 415 32 03 ben bu numarayı aradım ama 415 32 05 yada 415 32 06 bu nolarda cevap veriyor

Vergi indirim hakkı yazısı işverene geldiği gün emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Hiç bir gün sınırlaması yok.

OturanBoğa
teşekkürler.bakalım süreç başladınelerbekliyor beni

bu biryıllık verigi indirmi bitiminde sonra tekrar vergi indirimi almammı gerekiyor yoksa rapor yeniletsemyeterlimi

Vergi indirim hakkı bir kez elde edilmişse yaşam boyu geçerlidir (vergi indiriminde bir süre kısıtlaması varsa, hak o süre sonuna kadar geçerlidir).
Yani, bir kez vergi indirim hakkı elde edildiğinde emeklilikte yeniden rapor vb. istenmez. O hakka istinaden sgk emekli eder.

Bülent bey

yanlış anlamadımsa ben bir yılllıkmı emekliolcam sonra emeklilik iptalmi oluyor.kafam karıştı.vergi indirimi bir yıllık mış.ankaradaki tlf bakan bayan vergiindirimin bir yıl süre dolduğunda kontrol e gitmen gerekiyor dedi.bir daha vergi indirmi alamayacağıma göre benimbir yıl emekli hakkım var sonrası yokmu

lütfen cvp verin

1 yıl sonunda bir kontrol muayenesi şerhi değil de elde edilen vergi indiriminin son bulacağı şerhi varsa, bu durumda 1 yıl sonra gidip yeni rapor almak ve onunla başvurmak şart. Alınacak yeni rapora göre vergi indirim hakkı devam eder veya kesilir. Emeklilk işlemi de ona göre şekillenir.

1 yıl süreli indirim almak, emeklilik başvurusunu olanaksız kılar. Daha doğrusu, o hakla emeklilik başvurusu yapmak astarını yüzünden pahalıya getirir. Hiç başvurmamak daha iyi. Yoksa 1 yıl sonra bin türlü rapor çilesi çekersiniz...

Peki ama, 1 yıllık vergi indirimi neden veriliyor, onu anlamadım? Yani, vergi indirimine temel olan hastalığınız 1 yıl sonra geçecek mi diyor raporda?

bülent bey bu yazıyı 21.06.2010 tarihinde yazmızsınız..bukafamıkarıştırdı.ozman ki kanun mu öyleydi..şimdi nasıl kafam çok karışık

Vergi indirim hakkı süreli verilmişse emeklilikte şu iki ihtimal de mümkün:

1- SGK vergi indirim hakkının süreli olup olmamasını umursmaz ve emekliliği sürekli olarak onaylar.

2- SGK vergi indirim süresinin sonu için bir kontrol şerhi koyar ve o gün gelmeden önce sizi maliyeye gönderip vergi indirim hakkınızı uzatmanızı ister. Maliye vergi indirim hakkını uzatırsa, sgk da emekliliği uzatır. Aksi halde emekliliğe son verir.

Kurumlar neden süreli hak tanır? Çünkü vatandaşa eziyet çektirmek bu devletin en öncelikli işidir! Biz vatandaşlar da elimize güç geçtiğinde, yani masanın memur kısmına geçtiğimizde, birbirimize eziyet çektirmekten zevk alırız. Hepimiz birbirimizi elimize düştüğünde süründürmeye bayılırız. Özünde neden budur.

acil cevap...vergi indirimi ve emeklilik

merhaba arkadaşlar

acıil cvb bekliyorum benim vergi indirimim var bir yıl süreli 15.05.2015 tarihi itibari ile emeklilik hakkını elde ettim vergi indirimim de bi kaç gün önce geldi 2. derece den

ŞİMDİ SORUM ŞU.....

muhasebecim diyorki ben sgk aradım 770 civarında maaş bağlanıyor muş.ama 4 ay iş yerinde vergi indiriminden yararlanırsan bu bağlanan maaş yüksek oluyormuş dedi.böyle bişey varmı varsa maaşıma nekar yansır (emekli maaşıma yani)
hemen başvuramam mı yoksa 4 ay işyerinden vergi indiriminden yararlanam mı.4 ay sonra temmuz zammından yararlana bilirmiyim

çok acil cevap lütfen

Üst Alt