Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi levhası çıkartırsam 2022 maaşım kesilir mi?

memocan063

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba size bir sorum olacaktı şimdi ben araç alım satım işine başlayacam sahibinden.com'a kurumsal üye olacam vergi levhası gerekiyormuş şimdi ben vergi levhası çıkarırsam engelli maaşım kesilir mi?

memocan063

İşletme sahibi, mükellef olacaksınız bir nevi. O halde SGK'ya da tabi olacaksınız demek. O halde 2022'ye bu şart uymaz. Zira hehangi bir şekilde SGK bağlantınızın olmaması gerekir.

memocan063 Hozgul'e ek olarak, her ödeme dönemi öncesinde aylık alanların sgk kaydı olup olmadığı sistem aracılıgıyla sorgulanır. sgk kaydı olduğu tespit edilenlerin aylıkları ödeme dönemi öncesinde feshedilir.

diyelim ki aylık kesilmesin diye sigortasız araç alım satışı yapma kararı aldınız. bu durumda ise yapılacak ilk sosyal incelemede araç satış işi yaptıgınız tespit edilir. aylık kazancınız hane gelirine eklenir. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL'yi geçtiği tespit edilirse vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlıktan çıktıgı kararına istinaden aylığınız kesilir.

Üst Alt