Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi muafiyeti raporunu nereye gönderirler?

Ergunanıl

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben %41 raporumu aldım raporum ankaraya gönderilmiş. vergiden muaf emekli olacağım inşallah. bu evrak ankarada nereye gidiyor acaba isim olarak neresidir bilen varmıdır ve iletişim bilgileri varmıdır

Ergunanıl

İş yerinden sevk ile defterdarlığa oradan da hastaneye mi gittniz, yoksa bireysel müracaat mı yaptınız?

hozgul önce işyerinden aldığım yazı ile istanbul vergi dairesine gittim vergi dairesi hastaneye sevk etti. hastaneden raporu aldım. hastane ayrıca raporumu ankaraya göndericekmiş. ankarada nereye gönderiliyor onu öğrenmek istiyorum :(

Ergunanıl

Bende süreç şöyle çalışmıştı:

Hastane raporu Maliye'ye göndermiş ve oradan onaylandıktan sonra iş yerindeki insan kaynaklarına ulaşmıştı. Onlar da bana bir örneğini verdiler.

hozgul ankara maliyemi yani orayı arayıp evrakımız ne durumdadır diye soramıyormuyuz. ankara maliye sakatlık indirim diye bir yermi bi numara var 0312 415 32 06 ama kaçtır arıyorum hiç açan olmuyor

Ergunanıl

Devlette bir yere, hem de telefonla ulaşmak bir mucize...

Raporunuz maliyenin onay sürecinden geçecek. süresi konusunda ne yazık ki bilgi sahibi değilim.

merhaba o telefon no sunu sabah 9 dan sonra arayın 1,5 ay kadar suruyor işlemler eviss dende kontrol edebilirsiniz işeleminizi

ek bilgi istediler

arkadaşlar günaydın benim raporum istanbul vergi dairesinden ankara maliye bakanlığına gönderilmişti dün ankarayı aradım tcdem kontrol ettiler sizden ek bilgi istemiişler dediler tekrar istanbul vergi dairesine göndermişler. pazartesi günü gidip ek bilginin ne olduğuna bakıcam. bu ek bilgiyi neden isterler bilgisi olan varmı. nedir bu en bilgi acaba onaylanmıycakmı raporum acaba

Ergunanıl

telaşlanmayın. rahatsızlıklarınızla ilgili tahlil test v.s.istemişler. vergi dairesine gidip sevk alacaksınız. tekrar hastaneye gidip o evrağı vereceksiniz. hastane sizi yönlendirip ek rapor çıkaracak vergi dairesine gönderecek onlarda maliyeye. sonra onaylanacak. aynısı banada oldu. aynen onaylandı ama süre 3 ay uzuyor. sabretmen lazım.

eger rahatsızlıklarınız arasında uyku apnesi varsa polisomografi testini istemişlerdir. genelde o test sonucunu görmek isterler. benim öyle olmuştu.

ozgurmeric74 teşekkürler cevabınızın için. rahatsızlıklarım arasında psikiyatrinin vermiş olduğu, dahiliyecinin vermiş olduğu yüksek tansiyona bağlı hastalıklar var muhtemelen tansiyonumla ilgili olabilir. ankaradaki beyefendi sağolsun süreci hızlandırmak için ek bilgiyi hallettikten sonra bizim tarafımıza kargoyu siz yaparsanız süreç hızlanır dedi. hakikatende ankarada dosyalarımız uzamıyor. dosyalarımız istanbulda aksıyor. bana zaten kısa süreli rapor verildi 1 yıllık rapor verildi. 3 aydır bekliyorum. bi 3 ay daha beklersek sonrasında raporun zamanı bitecek yeni rapor için tekrar gidicem :) ahh bu türkiye ahh :)

herşey resmi yazı ile olduğundan hastane ek raporu size vermez. ankara raporu 20-25 günde onaylayıp gönderiyor. istanbul vergi dairesinden iş yerine gelmesi 1,5 ay. allah kolaylık versin. bana aynen öyle oldu.

ozgurmeric74 hayırlısı artık yapacak birşey yok beklemekten başka çaremiz yok. peki son birşey daha sorsam ankara raporu kabul ettiği takdirde benim emekli maaşımın birikmişi vergi dairesine başvurduğum itibarenmi olacak. neticede 6 ay bekliş oluyorum. sonrasında bu 6 aylık birikimi veriyorlarmı nasıl oluyor

emekli maaşı sgk ya başvuru tarihinden sonrakı ay başı işlemeye başlar. eğer vergi indiriminden bahsediyorsanız; vergi indirimini geriye dönük alabilirsiniz.vergi indirimi yazısında hangi tarihten itibaren başladığı yazar. genelde rapor tarihinden itibarendir.

ozgurmeric74 aynen benimkisi vergi indirimi emekliliği günümü doldurdum %41 raporu aldım ama tabi henüz ankaradan onaylanmadı. o zaman geriye dönük alabilirim inşallah onaylanırsa

Alabilirsiniz. Evrak geldiği zaman muhasebeciniz bilir. Mutasar düzeltmesi verecek vergiden düşecek,size ödeyecek.

ozgurmeric74 kusura bakmayın sürekli birşeyler sormak zorunda kalıyorum. Mutasar düzeltmesi verecek vergiden düşecek,size ödeyecek. bunu yazmışsınız ya bunu işyerimmi ödiycek

Tabii. Vergi indirimi yazınız işyerinize hitaben verilir. çünkü başvuru sırasında işyeriniz vasıtasıyla dilekçe vererek başvuruyorsunuz. Yazıda onlara geliyor. Geriye dönük ve sonrası için tüm işlemleri işyeri yapacak.

helal olsun ne demek. biz birbirimize yardım için buradayız.

[FONT=sans-serif]arkadaşlar merhaba kusura bakmayın böyle sürekli birşeyler soruyorum ama daha yeni olduğum için bilemiyorum. şişli etfal hastanesinden ben %41 raporu aldım ankaraya gönderildi ankaradan hiper tansiyonumla ilgili derece sorulmuş 15 gün önce yine aynı şekilde heyetten randevu alıp gittim dahiliyeye barkot alıp gittim dahiliye bilgisayara birşeyler yazdı. sonrasında aynı gün yine heyete girdim. [/FONT]

[FONT=sans-serif]heyette anıl ergünoğlu şundan dolayı başvurmuş emeklilik istiyor gibi yine aynı şeyleri söylediler. tamam çıkabilirsin cuma günü gelip raporunu al dediler. aynı hafta cuma gittim rapor daha hazırlanmamış dediler ek bilgi olduğunuda söyledim. çarşamba gel dediler bugün yine gittim ordaki adam bu seferde anılcım ek bilgi sana verilmez direk posta ile gönderilir dediler. bi gel al dediler bide sana verilmez dediler. ben anlamadım. zaten ilk başvurumdan 4,5 ay geçti ve 1 yıllık rapor verdiler. uzadıkca uzuyor anlamadım gitti doğrumudur yaptıkları. bilemedim kime sorayım başvurayım. yardımınızı rica edicem

[/FONT]
@ozgurmeric74 merhaba size birşey daha sorabilirmiyim. 15 gün önce ankaradan ek bilgi ile tekrar sağlık raporundan randevu alıp gittim bana dahiliyeye barkotu verdiler dahiliyeye gittim hiper tansiyonumun derecesini öğrenmek istemiş ankara doktor bilgisayara bişeyler yazdı gönderdi aynı gün heyete tekrar girdim heyetteki doktorlar anıl ergünoğlu emeklilik başvurmuş hiper tansiyonu var gibi bişeyler söylediler.

cuma günü gel raporunu al dediler aynı haftanın cuma günü gittim raporu almaya gişede duran abi henüz raporun hazırlanmamış dedi ek bilgi olduğunu söyledim tamam hazırlanmamış dedi. çarşamba gel dedi. bugün gittim bu seferde ek bilgiler sana verilmez direk posta ile gönderilir dedi. anlamadım gitti zaten rapor verileli 4,5 ay oldu ve 1 yıllık rapor verildi bana yarısı gitti nerdeyse anlamadım ben doğrumu yapıyorlar nereye sormam gerekiyor bilemedim

merhaba

memurun son söylediği doğru bilgi. eğer ankara maliye, ek bilgi istediyse bunu resmi yazışma ile istanbul vergi dairesinden ister.

onlarda seni sevk ile hastaneye tekrar gönderir. hastane ise ilgili tetkikleri hazırlayarak istanbul vergi dairesine onlarda tekrar maliyeye gönderir. ek raporu sana vermezler. çünkü bütün işlemler resmi sevk ile yürür. senin anlayacağın bütün tetkiklerin gitmesi gelmesi onaylanması sana bildirimi enaz 2-2,5 ay sürer. aynen benim başıma geldiği için yazdım sana. allah sabır versin..

Üst Alt