Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi Usül Kanununa muhalefetten ceza almak memuriyete engel olur mu?

ra198606

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar olayı şöyle özetleyeyim 2012 yılında şahsıma ait firmayı kapattım, 2013 yılında da başka yerde bir işe girdim , daha sonra burada bir iş kazası geçirdim ( engelli kalmama neden olan kaza) hastane işlerim bitip taburcu olup eve geldim ve maliye den bana bir kağıt geldi kapattığım firmaya ait defterleri istediler. bende o zaman bırakın defter yollamayı kalkıp su içmeye bile gidemiyordum... yalan yok biraz önemsemedim ve erteledim.. daha sonra bunun suç olduğunu bilmiyordum ve asliye ceza mahkemesinden bana bir tebliğ geldi "vergi usül kanununa muhalefet(defter ibraz etmeme)" suçundan dava açılmış. bende mahkemeye durumu anlattım raporlarımı sundum hakim de hak verdi ama beraat yerine HAGB 5 den. serb. verdi. bana korkma bundan bir şey çıkmaz dedi...

neyse aradan 2-3 sene geçti 2016 da kamuya atandım, atandığım sene de oldu ama şimdi yine benden evrak aldılar ( Riskli bölgede çalıştığım için) güvenlik soruşturması yapılacak ... bu HAGB çıkarsa ki çıkacak bu memuriyetime etki eder mi ??(Allah muhafaza ) ihraç olma durumum olur mu ?

konu ile ilgili uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum

@senasrc92 bende şu anda memurum 2,5 sene oldu atanalı , hatta ilk girişte de güvenlik soruşturması yapıldı ama yine istenince ister istemez işkillendim

Üst Alt