Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergiden düşen araçtan sonra yeniden muafiyetli araç almak için yeni rapor şart mı?

AvnAri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Aranızda tecrübesi olan varsa cevap yazarsa sevinirim. Varsayıma dayalı cevap yazmazsanız sevinirim.

Daha önce ÖTV veya Gümrük Muafiyeti ile araba almış engelli, bekleme süresi sonrasında aracını satıp yeniden araç almak istediğinde, vergi dairesine daha önce vermiş olduğu, sağlık kurulu raporu vs belgeleri tekrar almak zorunda mı? Tekrar rapor almak gerekiyor mu? Satacağı arabanın plakasını yeni alcağı araca aktarmak istese yeni rapor gerekli mi?

Eski aracı satarken, vargi dairesine gidip, süre sonu olduğu için aracın satılmaz engelini kaldırma işlemi nasıl yapılıyor? Ne gibi belgeler isteniyor. Sonrasında ruhsat yeniden mi çıkarılmak zorunda.

Cevaplarınız için şemdiden tekeşkkürler
Sevgiler

hocam muhafiyetli araç almak için hastaneden aldıgın raporun süresi 6 aydır bu sürenin sonunda istersen araç almamış ol istersen eski aracının muhafiyet süresi dolsun yeni rapor alman şart

Raporda sürekli ibaresi varsa,yeni rapor almasına gerek yoktur.Satacağı arabanın plakasını başka bir arabaya devr edemez.Vergi dairesinden aracın temiz kağıdını alacak.Vergi dairesinde aracın faturası ve ruhsatı istenir.Yeni araç için,ruhsatı yeniden çıkarmak zorundasınız.

rapor tekrarı

kunta,

Hocam,
Rapor konusunda emin misin? Çünkü, raproda ............ yüzde x oranında sakat, rapor süreklidir yazıyor.

Ben bu raporun onaylı örneğini, kaç yıl sonra KDV muafiyeti(engellilerin kullanacağı alet vs deki muafiyet) için, THY'de indirim için, VS VS de kulandim hiç bir sorun çıkmıyor.

Sağlık Kurulu raporları genel olarak 6 ay sürelidir. Bu doğru. Ancak engellilere verilen sağlık kurul raprolarında, süre bölümü var. Buraya engel durumu geçici, iyileşici türdeyse süre yazıyorlar, bu durum yoksa SÜREKLİ yazıyorlar. Sağlık Kurul Raporunun tekrar alınmasını gerektiren tek durum, vereceğin yer raporun aslını istiyorsadır. Örneğin ben ehliyet alırken tutturdular raporun aslını istiyoruz diye noter tastiklisini vereyim dedim 2 saat direndim sonunda aslını aldılar gitti. Sonra vergi dairesi bu noter tasdikli olmaz dedi ve bana bi daha rapor aldırttı ve o da aslını aldı gitti yine asıl olanı. THY, ve KDV muafiyeti vs gibi şeylerede aslını istemiyorlar viryorsun fotokopi geçiyor.

Ne dersin?
Avni

Ramazan Hocam,
Bu söylediklerinin için bir kaynak mevcut mu? yani bunlar bir yönetmelikte ve ya kanunda yazılı mı?

Avni

Elbetteki bunlar kanuna dayalı delliler.

ramazan Hocam yanlış anladın ben delil olarak sormadım. Kanun ya da yönetmelik olarak sordum. Yani bana şu kanun madde şu yada şu yönetmelik madde şu diye yazarsan sevinirim.

Avni

1)Karayoları Trafik Yönetmeliği
SATIŞ VE DEVİRLERDE ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ

2)ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Araç devir işlemleri

Araç devir işlemleri, satın almış olduğunuz 2. el araçların devir işlemlerinin gerçekleştirilmesidir.

Araç devir işlemleri, için gerekli evraklar:

1. Vekaletname (alıcı ve satıcı)
2. Tescil ve trafik belgesi (ruhsatlar)
3. Trafik sigortası
4. Aracın motorlu taşıtlar vergi makbuzları (bandrol)
5. Araç rehinli ise; noter tasdikli rehin kaldırma yazısı
6. Verasetli devir ise; veraset ilanı, veraset vergi dairesinden " borcu yoktur" yazısı
7. Banka rehinli ise "rehin koyma yazısı"

1)Karayoları Trafik Yönetmeliği
SATIŞ VE DEVİRLERDE ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ

2)ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Ramazan Hocam,

Rahmetli Uğur Mumcu ne güzel söylemiş. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" diye.

Her konuda söylecek bir şey olmasına çabalamak iyi bir şey değil.

Ramazan Hocam, en başa dönüp sorumu tekrar okuman iyi olacaktır.

İllaki her soruya bir cevap yazmak zorunda hissetme kendini.

Sevgiyle sağlıkla kal.
Avni

Avni, yeni aracını yurt içinden mi dışından mı alacaksın?

Yurtiçinden ÖTV muafiyetli almayı planladım.

Elindeki raporun geçersiz olduğunu ve yeni bir rapor alman gerektiğini söyleyen hiç bir düzenleme yok/bilmiyorum.
Bence elindeki -otomobil alımı için verilen- "sürekli" ibareli raporun noter onaylı örneği ile yeniden ÖTV muafiyetli araç satın alabilirsin. Alamazsın diyen memur olursa, dayanaksız konuşuyor demektir...

ÖTV tebliği (seri No: 7)
[...]
7.2.1.2. Malul ve Engelliler Tarafından Bizzat Kullanmak Amacıyla İlk İktisabı Yapılan Araçlarda İstisna Uygulaması
(II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tabi araçlardan 87.03 (motor silindir hacmi 1600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 tarife pozisyonlarında yer alanların, bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından ilk iktisabı ÖTV'den istisna edilmiştir. Bu istisnadan yararlanan kişilerin istisna uygulanan ilk iktisaplarına ilişkin olarak mükellefler tarafından verilecek ÖTV beyannamesine;

- Alıcının maluliyeti veya sakatlığı ile özel tertibat yaptırılan araçları kullanabileceğine dair Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu aslı veya noter onaylı örneği [OB Not: italik yazılan ifade 14 seri nolu ÖTV tebliği 5.2 ile eklenmişti]
- Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneği,
- Alıcının "H" sınıfı sürücü belgesinin fotokopisi,
eklenecek ve beyannamede ÖTV hesaplanmayacaktır.
Vergi dairesince kabul edilen beyanname ve ekleri incelenerek, araçta yapılan özel tertibatın raporda yazılı sakatlığa uygun hareket ettirici bir tadilat olduğu tespit edilecektir. Bu tespit üzerine tahakkuk fişi ve istisna uygulandığını gösteren "ÖTV Ödeme Belgesi" düzenlenecek ve mükellefe verilecektir.

Sağolasın, ben de aynı şekilde düşünüyordum. Atladığım bir yönetmelik maddesi var mı? uygulamada farklılık var mı? pratikte aynı durumla karşılaşmış insan var mı? diye araştıryordum. Sağlık Kurul Raporu almak zulüm olduğu için gözümde büyüyor açıkçası. Üstelik Maliye'nin masrafları kısmak için iki gözü görmeyene verilen %90 ve üstü raporların oranını Merkez Sağlık Kurulunda %85'e düşürerek ÖTV muafiyetinden yararlanma, erken emeklilikten yararlanma gibi olanakların önünü kestiği günlerde iyice zulüm halini almış bulunuyor.

Bilgileri paylaştığın için teşekkürler
Sevgiyle kal.
Avni

AvnAri [FONT=&quot]
Ben yukarda fikir üretmedim.Yasayı yazdım.Buyrun delilleri
Karayolları Trafik Yönetmeliği
SATIŞ VE DEVİRLER [/FONT]
[FONT=&quot] Madde 36 - [/FONT][FONT=&quot](Değişik madde: 18/07/2008 - 26940 S.R.G Yön/5.mad [/FONT][FONT=&quot].)[/FONT]
[FONT=&quot] Resmi araçların satış ve devirleri ait oldukları kurum veya kuruluşun tabi oldukları mevzuata göre; diğer araçların her çeşit satış ve devirleri, araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi esas alınarak, trafik tescil şube veya bürolarındaki ilgili memurlar tarafından siciline işlenmek suretiyle yapılır. Trafik tescil şube veya büroları dışında yapılan her türlü satış ve devirler geçersizdir.[/FONT]
[FONT=&quot] Motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezası, trafik idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezası borcu olan veya üzerinde haciz, rehin, tedbir gibi satışa engel durumu olan araçların satış ve devir işlemi yapılmaz.[/FONT]
[FONT=&quot] Satış ve devir işlemlerinin yapılmasında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;[/FONT]
[FONT=&quot] a) Araçların satış ve devirleri, satıcı ve alıcı veya kanuni vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin araca ait tescil belgesi ve nüfus cüzdanı ile birlikte trafik tescil şube veya bürolarına müracaat etmeleri suretiyle yapılır. Tescil belgesindeki araca ait bilgiler bilgisayar kayıtlarından, satıcı ve alıcı ile varsa vekillere ait bilgiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Kimlik Paylaşım Sisteminden kontrol edilir. Belgeler ile kayıtlar arasında farklılık görülmesi halinde, gerekli inceleme ve araştırma yapılarak sonucuna göre hareket edilir. Tüzel kişilere ve yabancılara ait bilgi ve belgeler ile diğer hususlar Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir.[/FONT]
[FONT=&quot] b) Bu Yönetmeliğin ekinde yer alan ve elektronik ortamda oluşturularak tanzim edilen (Ek: 42 A ve B)'deki "Araç Alım Satım Belgesi" satıcı ve alıcı veya kanuni vekilleri veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişiler tarafından imzalanır ve satış işlemini yapan görevli tarafından onaylandıktan sonra taraflara birer sureti verilir, bir sureti de satış işlemini gerçekleştiren trafik tescil kuruluşunca saklanır. Satış ve devir işlemi tescil kaydının bulunduğu trafik tescil kuruluşu dışında başka bir trafik tescil kuruluşunca yapılmış ise, belgenin bir sureti tescil kaydının bulunduğu trafik tescil kuruluşuna gönderilir. [/FONT]
[FONT=&quot] c) Satış ve devir işlemi sonunda önceki tescil belgesi iptal edilerek, araç alım satım belgesi ile birlikte işlemi yapan trafik tescil kuruluşunca saklanır.[/FONT]
[FONT=&quot] Tescil edilmediğinden tescil belgesi bulunmayan araçların satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde satış ve devirleri, sahiplik belgeleri esas alınarak noterlerce yapılır. Satış işlemi ve tarihi sahiplik belgesine işlenerek tasdik edilir. Bu satışlar hakkında trafik tescil kuruluşuna bilgi verilmez.[/FONT]
[FONT=&quot]
Madde 37 - ( Değişik madde 18/05/2007 - 26526 S.R.G Yön/8.mad; Değişik madde: 18/07/2008 - 26940 S.R.G Yön/6.mad .) Tescilli araçların alıcı adına tescil işlemi, aracın satış ve devir işleminin gerçekleştirildiği trafik tescil şube veya bürosunca satış işlemi ile aynı anda yapılır. Aracın satış ve devrini gerçekleştiren trafik tescil şube veya bürosunca;
a) (Ek: 43 A ve B)'deki "Araç Tescil İşlem Formu", elektronik ortamda düzenlenerek, alıcı veya kanuni vekili veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişi tarafından yetkili tescil memurunun önünde imzalanır ve tescil işlemini yapan görevli tarafından onaylanır ve saklanır.
b) Tescil işlemi aracın elektronik ortamdaki tescil kayıtlarına işlenerek, alıcı adına tescili gerçekleştirilir.
c) Aracın alıcı adına tesciline ilişkin bilgiler, aracın kayıtlı olduğu trafik tescil şube veya bürolarına elektronik ortamda gönderilir.
Haciz, müsadere, zapt, buluntu, trafikten men gibi nedenlerle; icra müdürlükleri, vergi dairesi müdürlükleri, milli emlak müdürlükleri ile diğer yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından satışı yapılan araçların satış tutanağının bir örneği aracın kayıtlı olduğu trafik tescil şube veya bürolarına üç iş günü içerisinde gönderilir.
Tescilli araçları; trafik tescil şube veya büroları haricindeki kamu kurum veya kuruluşlarınca düzenlenen satış belgesi veya haciz, müsadere, zapt, buluntu, trafikten men gibi nedenlerle; icra müdürlükleri, vergi dairesi müdürlükleri, milli emlak müdürlükleri ile diğer yetkili kamu kurum veya kuruluşlarınca yapılan araç satışlarına ilişkin düzenlenen satış belgesi ile satın alanların, gerekli bilgi ve belgeleri sağlayarak trafik tescil şube veya bürolarından bir ay içerisinde adlarına tescil belgesi almaları zorunlu olup, alıcıların bir ay içerisinde tescil belgesi almamaları halinde, aracın tescil kaydının bulunduğu trafik tescil kuruluşu tarafından satış tarihi itibariyle alıcısı adına resen tescil işlemi yapılır.
1/8/2008 tarihinden önce noter satış sözleşmesi ile satılan, ancak alıcısı tarafından bir ay içerisinde tescil belgesi alınmayan aracın tescil kaydının bulunduğu trafik tescil kuruluşu tarafından, satıcının müracaatı üzerine satış tarihi itibariyle alıcısı adına resen tescil işlemi yapılır.
Varsa araca ait sefer görev emri pusulası yeni sahibine tebliğ edilir.
İlk iktisabında özel tüketim vergisi istisnası uygulanmış olan araçların ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde (veraset yoluyla intikaller hariç) istisnadan yararlananlar dışındakilerce iktisabı halinde veya ilk iktisabı yapılan araçların ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki araçlara dönüştürülmesi durumunda, vergi dairesince düzenlenen Özel Tüketim Vergisi Ödeme Belgesi ibraz edilir.
Aracın muayene süresi dolmamış ise tekrar muayenesi istenmez. Ancak, araç üzerinde teknik değişiklik yapılmış ise, bu değişikliğe ait belgelerin ibrazı ve aracın muayenesinin yeniden yaptırılması zorunludur.
[/FONT][FONT=&quot]ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Madde 10-Kalıcı hastalık veya özürler için raporun bir defa verilmesi yeterlidir. Ancak, özür durumunun değişmesi halinde, rapor ve buna bağlı çalışma gücü kaybı oranı yeniden belirlenir.
Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki sağlık kurulu raporu da kurula sunularak sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.[/FONT]

raporla ilgili kısım için 3.kez arabasını değiştiren bir ağabeyimiz,her defasında raporunu yenilediğini (mevcut olanlar kabul edilmemesi nedeniyle) biliyorum.
gerçi konu ile ilgili yönetmelik olmasına rağmen(ki varmış,Raman72 'nin verdiği bilgiye göre),sanırım uygalanmıyor/uygulanamıyor.

uygulamadaki yanlışlıklardan dolayı.Yönetmelik gayet açık ve net.

avni bey yurt içinden alacağınız ötv muafiyetli araçta ozel tertibat olucakmı olmayacakmı..

Slm

avni kardeşim özürlü araç almak için alınan raporla özürlü olduğunu beyan eden rapor farklıdır birinde nasıl bir araç kullanacağın yazar diğerinde nasıl bir özürününü olduğu yazar. Araç için aldığın raporun süresi 6 aydır, diğer raporun süresi senin özür durumuna göre değişir özürlülük durumun kalıcıysa raporunda sürekli yazar değilse süreli yazar. Otomobil almak için aldığın raporun süresi 6 aydır.

Teşekür ederim
Kemal

avni bey yurt içinden alacağınız ötv muafiyetli araçta ozel tertibat olucakmı olmayacakmı..

Sevgili Kunta, Halen kullandığım aracımı almadan önce aldığım sağlık kurulu raporunda özel tertibat tanımlanmış ve tertibatla kullanabilir yazıyor. Halen kullandığım araca üretici tarafından tanıma uygun özel tertibat yapılmıştı. Halen bunu kullanıyorum. Yani yeni alacağım araç için de aynı şey olacak.

Sevgili Ramazan72, iletin(delliler) için teşekkür ederim. Karayolları Trafik yönetmeliğinin maddeleri değişen ÖTV kanununa göre tekrar düzenlenmemiş hali. Yani diyor ki;
İlk iktisabında özel tüketim vergisi istisnası uygulanmış olan araçların ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde (veraset yoluyla intikaller hariç) istisnadan yararlananlar dışındakilerce iktisabı halinde veya ilk iktisabı yapılan araçların ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki araçlara dönüştürülmesi durumunda, vergi dairesince düzenlenen Özel Tüketim Vergisi Ödeme Belgesi ibraz edilir.
Halbuki 2008 yılı haziranında ÖTV kanunda yapılan değişiklik "ÖTV istisnası denilen ÖTV ötelemesi olarak bilinen paragraf değiştirilerek 5 yıl dolduktan sonra engellilin engeli olmayanlara satışında ÖTV alınmaz mealinde(anlamında) değişikliktir ve şöyledir;
c) (Ek: 4/6/2008-5766/19 md.) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bu bendin (a) ve (b) alt bentlerinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, bu G.T.İ.P. numaralarında yer alan malları hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından, Beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı…..” vergiden müstesna tutulmuştur
Özetle gerek karayolları trafik yönetmeliği, gerek sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelik, sorunu çözmüyor. Bu nedenle deneyimleri olanların cevap vermelerini rica etmiştim. Sevgili Ergün kardeşimin yazdığı, sağlık kurul raporu için önemli açıklamayı getiriyor. Teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz ya da farkında değilsiniz, Hükümet, Maliye son bir kaç yıldır, engellilere yasa ve yönetmeliklerle tanınan hakları ya direkt tırpanlıyor ya da engellinin bu hakka erişmesini engelliyor. Son örneğini karayolları taşımacılığında %40 ve üzeri engellilere uygulanan indirimi %30 olarak belirlerken %40 oranını en az %60'a yani yatalak durumda olanlara yükseltti. Görme engelliler haricinde ortopedik engellilerde %60 ve üzeri engellilerin yüzde kaçı şehirlerarası otabüs firmaları ile seyahat ediyor. Bırakın onu, evinin dışına kaç kere çıkıyor. ÖTV ve gümrük muafiyetinde özel tertibat şartı ve engellinin kendisi dışındaki kimsenin aracı kulanMAMA koşulu 2004 yılında yapılan düzenleme ile %90 ve üzeri engellilerin kendi adlarına muafiyet ile alacakları aracı seçecekleri bir kişi tarafından kullanabilme olanağı getirildi. Bedensel %90 engelli bir insan ne kadar seyahat edebilir? Bu olanak en çok bedensel gücü bulunan görme engellileri sevindirdi. çünkü iki gözü görmeyen engelliye verilen rapor %90 ve üzeriydi. 2006 yılında sağlık kurulu raporları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı ve yetkilendirilmiş hastanelerin(kim tarafından? Sağlık Bakanlığı Tarafından) düzenlediği sağlık raporları, Maliye Bakanlığı bünyesindeki Merkez Sağlık Komisyonunun onayından geçmeden geçerli olmaz duruma geldi. Yetkili Hastane iki gözü görmeyene %98 oranında engelli(sakat) ve daimi raporu veriyor. Maliye Merkez S.K. bu oranı %80'e düşürüyor. Neden? Evet bildiniz ÖTV muafiyetinden yararlandırmamak için. %80 oranında raporu olan bir bedensel engelli ÖTV muafiyeti ile araç alamaz. Neden? çünkü %80 oranında bedensel fonksiyonlarını kaybetmiş bir engelliye özel tartibat, aparat vs yapmak ve o aracı trafiğe çıkarmak, bu aracı kendisinin kullanması olanaksızdır. Ancak %40(buna da itirazım oluyor ama şimdilik göz ardı edelim) ile %50 hadi 55 arasında bedensel fonksiyonlarını kaybetmiş engelliler özel tartibatla bir aracı kullanabilir duruma gelebilirler. Maliye M.S.K. bu oranları en az 15 puan düşürünce kaç kişi ÖTV muafiyetinden yararlanabilir sizce?

Sevgiyle kalın
Avni

Arkadaşım rapora sürekli yazması ne yazıkki araç alımsatımlarında geçerlilik arzetmiyor KUNTA arkadaşında dediği gibi süresi 6 aydır bu sureyi geçtiği anda işlemleri yeniden yapmak zorundasın Fakat özür oranın düşükse bir sikıntı çıkmasın diye raporu örnek olarak sua bilirsih.
Pilakanın değişimi noktasıda ise aracınızın üzerideki pilaka size aittir isterseniz pilakanızı alabilirsiniz fakat haiyle ruhsatları yenilemeniz gerekir.

bu bilgi eksik ve yanlış aradaşlar eğer ki RAPORUNZDA SÜREKLİDİR ibaresi var ise rapor her zaman gecerli Örneğin ben görme engelliyim raproda SÜREKLİ ibresi var yıl 2003 yÜZDE 90 Şimdi ise yüzde 85 veriyorlar ama Maliye Benim esli raporumu kabul edioyr ve bana ARAÇ ta ÖTV indirimi uyguladır.
SEVGİLER
TayTIS

Eleştiri yaparken insaflı ve bilgileri tartarak eleştiri yapalım.Siz soru sorduğunuzda bilgiye dayanarak cevap verdim.Delil istediniz yönetmeliklerin başlığını yazdım.Eleştiriniz ne oldu.Bilgi sahibi olmadan fikir üretmek dediniz.Sitedeki yazılarımı takip ederseniz,kanun Yönetmelik,genelge ve tebliğlere göre yazı yazarım.uygulanmayan dediğiniz kanunlar uygulanıyor.Şunu sorabilirsiniz.Neye dayanarak?delilide şu.yasalar değişikliğe uğradığında,eski yasa değiştiğinden eski yasanın uygulanmaması, yeni yasanın işleyişi hakkında ve işlerin daha sağlıklı yürümesi için,birimlere genelge gönderilir.kurumlar yeni çıkan yasaya dayanarak işlem yapar.

Bugün evle ilgili bir iş için maliyedeydim ve yolum özel tüketim vergisi servisine düştü, bu konuyu danıştım servis şefine. Biliyorum her kafadan, kişiden kişiye göre farklı sesler çıkabiliyor fakat bu bölümler genelgeler konusunda haberdar edilmiş olmalı ki gerekli oranın üstünde ve süreklilik raporu olanların tekrardan rapor almasına gerek olmadığı onaylanmıştır.

Üst Alt