Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergiden muaf otomobil almak için ortopedik hasta olman gerek diyorlar..?

ademkizilkula

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar eniştem ayağından rahatsızlığı vardı ve b ehliyetini rapor alıp h ehliyetine çevirdi şimdi eniştemin hastalığı transversmiyelit nöroloji ve sol bacakta güçsüzlük var, bilek oynatamıyor. sağ bacağında kreçelenme var ve sürekli bel ağrısı çekiyor. kronik karaciğer sirozu var.

bu hasta devlet hastanesinden rapor aldı, ama şimdi vergiden muaf olması için diyorlar ki ortopedik hastası olman lazım. ve bu raporlar ankaraya gidecek...
eniştemin aldığı rapor vergi muafiyetine geçer mi yani ankaradan raporu alabilir mi?

cevaplarınızı bekliyorum şimdilikten teşekkürler

Sağ-sol bacakta zaten bir hareket kısıtlılığı var diyorsunuz. Bence o gerekçelerle "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alabilir, gaz-fren elle kumandalı özel donanım taktırıp ötv muafiyetiyle tescil ettirebilir ve kullanabilir. Tabii bu ibareyi sürücü belgesine de (daha doğrusu trafik şubedeki dosyasına da) işletmesi gerek.

Bu rapora karşılık yaşadığınız şehirden ötv muafiyetli araç satın alabilirsiniz. Raporun Ankara'ya gitmesi diye bir şey söz konusu değil. Sadece araç ithal edecek kişiler Ankara Naklihane'ye giderler o kadar.

Yalnız, unutmayın. Bu şekilde alınacak rapor ve özel donanımlı araç şu anlama geliyor: Özel donanımlı aracımdan başka hiç hiç hiç bir araç kullanmayacağım ve kendi aracımı benden başka hiç hiç hiç hiç kimsenin kullanmasına izin vermeyeceğim. Aksi durumda hukuki tüm sorumluluğu kabul ediyorum.
Ben olsam B sınıfı alabiliyorken H sınıfı ile kendimi kısıtlamam.

peki çok teşekkür ediyorum bülent abi evet araç ithaL edilecek o yüzden sordum ankara zorluk çıkarırmı h ehliyetini aldı eniştem sadece ankara zorluk çıkarırmı ithal edecek araç için rapor şartı ararmı cevabını beklerim şimdilikten çok teşekkür ederim...

Raporda "gaz-fren elle kumanda" ibaresi varsa sorun yaşanmaz. naklihane'ye gittiğinde de ayaklarındaki kısıtlılık yüzünden özel donanım kullanması gerktiğine ikna olmalı heyet tabii

Üst Alt