Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergii indirimi alıp nasıl emekli olabilirim?

thebipolar

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba forumda yeniyim,
yedi senedir bipolar bozukluk tedavisi görmekteyim.rahatsızlığım kronik.engelli raporu gibi bir belgem yok.ancak hayatıma yön vermek zorundayım.doktorumla en son görüşmemde bu rapordan konuştuk ve kendisi bu raporu alabileceğimi söyledi.durumum ilaçla kısmen düzelme grubuna giriyormuş.yüzde 40 alırsın dedi.ben iki senedir aynı şirkette önmuhasebeci olarak çalışmaktayım.bu durumuma rağmen haftanın altı günü günde oniki saat çalışıyorum.benim tek arzum erken emekli olmak.anladığım kadarıyla vergi indirimi almam gerekiyor.sorularım şunlar:

1-vergi indirimini ne zaman almam gerekiyor?26 yaşındayım şimdi aldım diyelim bu işime yarar mı yoksa diğer emeklilik şartları mı beklenmeli?
2-vergi indirimini şimdi almam gerekiyorsa nasıl bir yol izleyeceğim?
3-hastaneden alacağım engelli raporu ve vergi indiriminin bana emeklilik haricinde ne gibi katkıları olacaktır?
4-Allah nasip eder de emekli olursam maaşım daha mı düşük olacak?

şimdilik aklıma gelenler bunlar.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

sigorta primin kaç gün ödenmişliği var

648 gün ile emekli olman imkansız şartların tutuyorsa 2022 maaşı alabilirsin

sorun şimdi emekli olmam değil 648 gün ile emekli olamayacağımı biliyorum.anlatmak istediğim prim ve sigortalı yıl şartlarını sağladıktan sonra mı başvuru yapılıyor vergi indirimine.yoksa daha evvel başvurabiliyor muyum.eğer başvurulabiliyorsa bunun bana avantajı veya dezavantajı nedir

Selam arkadaşım raporunda kısmen düzelebilir yazarsa yüzde 40 raporda ankara vergi indirimi onaylamaz kısmen yazısını mümkünse yazmasínlar

teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgi için yalnız ben hala şunu bilmiyorum vergi indirimi alıp erken emekli olmak için prim ve gün sayısı tuttuktan sonra mı başvuru yapıcam yoksa şimdi mi başvuru yapacağım nasıl işliyor sistem yapmam gerekenler neler

Kardeşim kimse istediğin cevabı vermemis..

Simdiden vergi indirimine basvurun tabi Öncelikle raporu aldiktan sonra.. vergi indiriminiz onaylanirsa ki yuzde 90 Onaylanir Allah in izni ile hem maasinizda cuzi bir artış olur 50 tl civarı (tahminim) hemde simdiden emeklilik yasiniz belli olur

raporu aldıysanız. herhangi bir işyerinde çalışıyorsanız. istediğiniz zaman vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz. vergi indirimi size erken emeklilik saglar ayrıca çalıştığınız işyerinden 28 yada 30 tl daha fazla para alırsınız. hepsi bu. ama vergi indirimi emeklilikte erken eder. ayrıca hastanenin verdiği rapor katidir düşüremezler. bunu unutmayınız. düşenler varmış varda. ama kanunda düşüremez diyor

thebipolar
1- Vergi indirim hakkınız çalışma evresinin istediğiniz zamanında alabilirsiniz. Bizce hemen alın?
2-Vergi indirim hakkı müracaatı için çalışıyor olmak şart halen çalışıyor iseniz çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin ve yeni rapor almak için yetkili hastaneye sev edilin.
3-http://www.engelliler.biz/forum/diger/73285-ozurlulerin-yararlanabilecegi-haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
4-Emekli maaşı için daha çok erken emekli olmaya yakın hesap yapılır. Önünde uzun bir çalışma dönemi var bu süre zarfında emeklilik maaş sitemi değişebilir.

çok teşekkkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.

thebipolar

Bir ayrıntı var, o da şu: İçinde psikiyatrik değerlendirme olan raporlarda genellikle vergi indirim hakkı 2 yıl süreli verilir. Bu da 2 yıl sonunda yeniden rapor almak demek. Eğer böye bir şey olursa, yani bugün vergi indirim hakkını iki yıl süreli alırsanız, bunun anlamı, vergi indiriminizin emekliliğinize hiç bir katkısı olmayacak! Emeklilik başvurusu esnasında geçerli olan bir vergi indirim hakkınız olmalı zira.

Not: Eğer ilk sigortalı olma tarihiniz 1 ekim 2008'den sonra ise, bu durumda yukarıda yazdıklarımı unutun. Emekliliğinizle vergi indiriminin ya da bugünden alacağınız raporun hiç bir ilgisi olmaz. Emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip rapor almanız gerekir.

Ben de onu soracaktım şimdi :)
İlk sigorta tarihiniz kaç?
26 yaşında olduğunuza göre Ekim 2008 sonrası sigortalı olma durumunuz da ihtimaller arasında.
Eğer öyleyse vergi indiriminin size emeklilik yönünden hiçbir katkısı olmayacak.

ilk sigorta girişim 2008 sonrası.
bu durumda yapmam gereken nedir?
hayat bana yeterince ağır.bir yanda hastalık bir yanda çalışma şartları.ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.

thebipolar

Bu durumda emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksın kardeşim:

2008_sonrasi.PNG

Not: Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip alacğaın rapordaki orandır belirleyici olan. Yani, bugünden aldığın raporların emekliliğine doğrudan bir etkisi olmaz.
Ama sen yine de bugün % 60'ın altında rapor alırsan sakla. olmasın ama, olur ya, eğer rahatsızlığın ilerler ve maluliyet cetveli'ne göre malulen emekli olmayı gerektiren düzeye çıkarsa, bu durumda hastalığının başta maluliyeti gerektirmezken emeklilik zamanında malul sayılacak düzeye yükseldiğini ıspatlaman için bugün alacağın düşük oranlı rapor çok iş görecek.

Bülent bey yukarıdaki cevabınıza istinaden benim işe giriş tarihim 1991 vergi indirimim süreliymiş hastalığımda kalp şeker tansiyon ve elde %4lük bir kısıtlama buna göre benim vergi indirimimin emklilik başvurumda ne gibi sıkıntılar oluşturabilir iş yeri muhasibimde sonra çok uğraşırsın dedi ama ne gibi zorlukları olduğunu açıklamadı sadece vergi indirimi alırsın diyor anlamadım lütfen cevap

Sorun başvuruda olmaz da, emekliliğiniz kontrollü olarak onaylanırsa sonrası stresli olabilir.
Hep bir belirsizlik hakim olur, ya oran alamazsam endişesi yer eder aklınızda.
Kontrolde yeterli oranı alamadığınızda emekliliğiniz iptal edilir, sıkıntısı bu.

Üst Alt