Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisini ödeyerek alacağım araca özel donanım taktırmak, ruhsat işlemleri ve plaka..

ntvspiker

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selamlar..

Sitemize ilk kez giriyorum ve üye oldum. İlk olarak da foruma bir soru sorarak girmek istedim.
Ben %50 bedensel engelli vatandaşım. Sağ ayağımla gazı kullanmak sorun olmuyor. Ancak frene geçerken refleks zayıf olduğu için öndeki arabaya yüklenmek zorunda kalabilirm:):D. O sebepledirki normal şartlarda alacağım, ,normal olarak kastettiğim indirimisiz olarak alacağım aracın fren olayını elle kullanmak için tertibat taktırsam kendi imkanlarımla, bunu ruhsata işletmem gerekiyor mu?
ayrıca illa plakaya o damgayı vurmak zorunda mıyım?Ayrıca,aynı özür derecesine ve aynı bedensel eksikliklere sahip olan bir yakınımın kullandığı engelli plakalı aracı benim kullanmam yasalmıdır.yada benimkini onun kullanması.

teşekkürler

Şimdi sen, "param var, basarım parayı herkes gibi çıkarım trafiğe" diyorsundur :)

Türkiye'de vergisini vererek satın alınan araç ile vergi muafiyetiyle satın alınan araç arasında tescil açısından hiç bir fark yok. Sakatsak, H sınıfı sürücü belgesi kullanmak zorundayız. Ve araca özel donanım takılacaksa, bunu ruhsata işletmemiz, plakaya da sakatlar çiftliğinin öküzü olduğumuzu belli edecek damgayı bastırmamız şart. Aksi halde trafiğe çıkmamız sakıncalı. Mazallah ortalığı birbirine katabiliriz... Kurban bayramında ortaya çıkan manzaralar malum!

Birinci derecede yakınınızsa, aynı özel donanımlı aracı kullanabiliyorsanız, evet, kullanabilirsiniz... Bunu söyleyen bir emniyet yazısı vardı ama, şimdi bulamadım. Bir üyemiz almıştı... Bu yazıyı ruhsata koymadan ben olsam trafiğe çıkmaya cesaret edemem. "Valla kullanabiliriz" diye dil döküp sonra haşırt diye bilmem kaç tl ceza ödemek var...

ntvspiker arkadaşım aparat taktırabilirsin ancak 2 yılda bir yapılan muayenede görürlerse ki görürler artık eskisi gibi değil gerçekten iyi inceleniyor. o muayeneden geçemezsiniz eğer plakada ki amblemden dolayı böyle bir metod izliyorsanız artık plakalara çok küçük tekerleki sandalye sembol ü koyuyorlar, dikkatli bakmayan anlamaz , yada bir arkadaş yapmıştı o amblemi kazıyabilirisin :)))

bence üzürlü amblemi rencide etmekten başka bir şey değil. benim de sol ayaktan hafif aksama olmasına rağmen arkadaşlar la yürüdüğümüzde üzürlü amblemli bir araba gürdüğünde bu sakatlar bu arabaları beleşe alıyorlar o yüzden büyle lüks araba kulanıyorlar diyorlar. bu yüzden bende üzürlü amblemli araba almak istemedim. gittim b ehliyeti aldım şu anda kulanıyorum.

zaten sorunda burada ayağı aksayanla yaşamını tekerlekli sandanle ile sürdüren arasında fark yok, bu nedenle tekerlekli sandalye kullananların (yaşamı için bir başkasına ihtiyaç duyan ) mutlaka bir şekilde ayrılmalı.
Böylece belkide çeşitli istismarlarında önüne geçilmiş olur.

teşekkürler

Tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.Valla güzel bilgiler vermişsiniz.Öncelikle plakadaki o malum damgayla bir sorunum yok.varsın koysunlar ama öyle bir toplumda yaşıyoruz ki ,otobüse bindiğimizde elimizdeki indirim kartını göstermeden içeri giremiyorsun,,,tekerlekli sandelyeli olsanda.adamların gözleriyle birlkte gönül gözleride kapalı vesselam...

bu arada,,,bizler arasında araba alış verişi yada bilgi paylaştığımız bi rplatform varmı.ve istanbulda bu aparatlardan taktıracağım bir adres varmı.

saygılar..

Üst Alt