Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz araç ithali için hangi şartlar gerekiyor?

energyy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar tüm engelli arkadaşlara selamlar gönderip herkese acil şifalar dileyerek biraya soru sormak istiyorum.

babama %95 oranında rapor aldık, ama bu raporun içinde kardiyovasküler sistem için % 65 hipertansiyon için % 10 diabet % 10 kronik böbrek yetmezliği % 20 aşırı aktif mesane % 15 nöroloji içinde hafif demans için % 15 sağ ayak için % 9 sağ el içinde % 60 vucut fonksiyon kayıp oranı vermişler.

1. ankara gümrüğünü arayıp bu bilgileri verip yurt dışından araç ithal etmek istediğimi söylediğimde bana babamın tamamen yatalak olması gerektiğini söylediler bu şartlarda araç ithal edemeyeceğimi söylediler böyle birşey var mı?

2. yada bu oranlarla ötv indirimli araç almam mümkün mü ama raporda araçta taşımak için diye bir ibare yazmamışlar yada ötv indirimli araç için sadece vucut kayıp oranı % 40 ın üzerinde bulunanlar özür durumunu nufus cüzdanına işletebilmek özürlü aylığı alabilmek ve vergi indiriminden yararlanmak için ilgili kurumlara başvuruda bulunulabilirler.
ayrıca ağır özürlü olduğu bu rapor ile belgelendirirlenler sayılan hakların yanı sıra bakım hizmetlerinden yararlanabilmek için ilgili kurumlara başvurabilirler.

şimdi benim maliyeden ötv indirimli araç alabilir ibaresi bulunan bir yazı almam mı gereklidir
yardımcı olursanız sevinirim.

Yurt dışından babanız adına otomobil ithal edemezsiniz. Sadece babanız tekerlekli sandalye kullanıcısı ise, araca binip inmesini sağlayacak lifte sahip bir minibüs getirtebilirsiniz o kadar.

Siz ancak babanızın %90 ve üzeri raporu varsa, yurt içinde ÖTV istisnalı otomobil alabilirsini.

Üst Alt