Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Kadrolarına Atama..?

siirperisi

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar cuma günü çalıştığım kuruma böyle bi resmi yazı geldi müdür bey bana havale etmiş ..

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği.

İlimiz genelindeki okul ve kurumlarında görev yapan personelden ilgi Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyanlardan bilgisayar işletmeni, koruma ve güvenlik görevlisi, veznedar, ayniyat saymanı, ambar memur, mutemet, memur, santral memur, şoför, usta öğretici, ve daktilograf kadrolarından Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” kadrolarına atama yapılmak üzere 27 Şubat-02 Mart 2012 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

Ben 3 aralık 2010 da meb de göreve başladım şuan hizmet içi eğitim alıyorum .. Ben gih'de memurum lisans mezunuyum bu bölümlereden birine başvuru yapmalı mıyım

konu hakkında bir bilgim yok bu unvanların artısı nedir?
Ayrıca diyelim unvanım değişti başka ile çıkma ihtimali varmı yoksa çalıştığımız yerde kalabiliyor muyuz?
Ben bu sınavlara 2 yıl dolduktan sonra giriliyor diye biliyorum

bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim başvuru için 2 mart son şimdiden teşekkürlerrr...

Bu bir sınav değil şartlarınız tutuyor ise müracaat edersiniz ve VHKİ olursunuz. Size verilen yönetmeliği iyi okuyun

officer;
selam bu kuraya katılacak olan arkadaşlar da santral memuru olabilirmi yada olamazmı bilğin varmı arkadaşım. yani hizmetli olaraktan mı devam edecekler devamlı yani sınıfları temizlemek ve hap ayak işlerimi yada masa başı işi verirlermi blğin varmı arkadaşım.ve endüşük maaş ne kardır kuraya gireceklerin tahminen tüm maaş yani sosyal haklarıyla beraber nekadar alır.

arkadaslar bunlara başvuru yapabilmek için şartlar var. Bunlar bitti herkes yerleşti bile.

V.H.K.İ kadrosuna başvurabilmeniz için kıdem yılı 3 yıl gereklidir. Yönetmelik der ki;
Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atanabilmek için;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
2) En az üç yıl hizmeti bulunmak.
3) Bakanlıkça onaylanmış bilgisayar kullanım belge ya da sertifikaya sahip olmak.

şartları aranır... Tabi yinede ilgili milli eğitim müdürlüğüne sormak gerekir. Başvurunun bir sakıncası var mıdır? Başvurursak Bilgisayar işletmeni veyahutta V.H.K.İ kadroları gelebilir mi? şeklinde...

Ayrıca şeflik sınavı olur. V.H.K.İ, Bilgisayar İşletmeni, Ayniyat Saymanı, Ambar Memuru vs gibi kadrolara sadece başvuru yapılarak sınavsız geçişler sağlanabilir.

Bu geçişlerin belirlenme koşulları:
1- Lisans mezununa + 8 puan
2- Kıdem yılı (10 yıla kadar her yıl için 1 puan, 10 yıl üzerine her yıl için 1,15 puan) için + puanlama
3- Her yıl almış olduğunuz sertifikaların sadece "birine" 1 puan getiriyor.

Disiplin suçları alırsanız ilgili suça göre 2-3 puan silinir.

Kadroyu alırsanız maaşınız kadro derece/kademenize göre 32 ila 73 TL arasında gider gelir...

İlgili formu inceleyebilirsiniz: ..::MEB::..

öncelikle şunu sorayım asaletiniz onaylanmışmı. eğer asaletiniz onaylanmışsa gih sınıfındaysanız başvurabilirsiniz artıları maaşında 50 tl gibi bir artış olur ve birinci dereceye düşebilirsiniz başka bir ile gitme söz konusu değil yerinizde kalır ve yaptığınız işe devamedersiniz. vhki ile bil işletmeni kadroları sınava tabii kadrolar değil yani iki yıl şartı diye bir şey yok umarım atanırsınız

Hayır. En az Lise mezunu istiyor. Tahminen; bir lise mezunu bu kadroyu 6-12 yılda, bir önlisans mezunu 4-10 yılda, bir lisans mezunuda 3-8 yılda alabilir.

siirperisi;

Tam olarak ünvanınız ne ? bu listelediğiniz kadroların bi çoğu genel idar hizmet sınıfının içine aldığı kadrolar zaten.

Cicikıs ben GİH memur olarak görev yapıyorum,,bu ünvan değişikliği içinmiş ...Hepinize teşekkürler arkadaşlar asaletimi almadığım için başvuru yapmadım.15 Nisan da sınav var inş Rabbim nasip ederde bizde yükseliriz..

benim bildiğimde 1 yıl dolunca ve bilgisayar işletmenliği diploman varsa vhki olabilyorsun. büyütecek birşey yok ki bunda:) maaşınızada 50 tl yansıyor. düz memura VHKİ arasındaki var 50'tl dir:D

Ben de başvurmayı düşündüm ama orda "yönetmeliğin 6. ve 7. maddelerinde belirtilen şartları taşımak" ibaresi var. 7. maddede fullmoongokturk'ün de belirttiği 1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
2) En az üç yıl hizmeti bulunmak.

3) Bakanlıkça onaylanmış bilgisayar kullanım belge ya da sertifikaya sahip olmak.
gibi şartlar var. Bunlarda sıkıntın yoksa başvurabilirsin. İlgili yönetmelik: Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

Honor'a katılıyorum.. Melisaa ilgili yönetmeliği incelemeni tavsiye ederim

2 yılda bir sınavsız yapılıyor. 2010 yılında atanan arkadaşlar 2014 yılında ancak başvuruda bulunabilirler. Bu süre zarfında bilgisayar kullanım belgesi edinmeyi unutmayınız :)

Üst Alt