Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Verilen %34 engelli raporuna nasıl itiraz edebilirim?

duyqii

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
24 yaşındayım istanbul kanuni sultan süleyman hastanesinden sağlık kurulu raporuna girdim ve raporum %34 çıktı. raporumda kardiyoloji doktoru %10 verdi. Doktorlar sağ gözümde büyük ölçüde doğuştan görme kaybı ve tembellik olduğunuğ belirtmesine ragmen gözde oranım %2 geldi. Daha sonra gastraentoloji doktoru chorn hastalıgım olduğu için bana %70 özürlüdür dedi. kurul sonucunda yazan rapordaki oranım ise %25 görünüyor. Bunun için ne yapmam gerekir? muayene eden hoca evraga %70 yazmştı fakat raporda %25 görünüyor. İlgili hastaneden yazan evragı istedimde tarafıma vermediler. Ne yapmam gherektiği hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba
Sağlık kuruluna itiraz etmen gerekir.. Elbette ki raporu sana vermezler.. Ama itiraz edersen düzeltilmesi için girişimde bulunurlar...

Hastanenin saglık kuruluna mi yoksa ıl saglık müdürlüğüne mi itiraz etmem gerekir ?

Şöyle izah edeyim....
Tahlil,tetkik,rahatsızlıkların ve her doktorun hastalığın hakkındaki düşüncesini ve kanaatini belirten ve hastaneye ilk başvurduğunda sana verilen üzerinde bütün branşların yazdığı sağlık kurulu rapor FORMU'nda yazan oran ile heyetten çıkan rapordaki oran farklı mı? Daha değişik bir ifade gastro doktoru sana muayene ve formu doldurma aşamasında % 70 demiş.. Buraya kadar tamam.. Bu % 70 ifadesini elindeki FORMA yazmış mı ? Eğer % 70 değil de % 25 yazdıysa o zaman ilgili doktora müracaat edeceksin ve BANA %70 DEMİŞTİNİZ ANCAK BURAYA % 25 YAZMIŞSINIZ diyeceksin ve düzeltilmesini isteyeceksin.. Doktor ben yanlış söylemişim sana doğrusu % 25 olacaktı o nedenle öyle yazdım derse yapacak bir şeyin yok... Ancak , evet ben % 70 dedim ancak buraya yanlışlıkla % 25 yazılmış getir düzeltelim derse o zaman işlemler farklı olacak... Hastane yönetimine başvuracaksın ve doktorun söylediklerini söyleyecek ve yeniden heyete gireceksin Tabii FORM daki yanlışlık düzeltildikten sonra.. Hastane kısmı böyle.. Gelelim diğer tarafa.. Senin % 70 olarak oran alman gereken bir rahatsızlığın varsa ve bu da tahlil,tetkik vs ile sabit olmuş,özürlülük ölçüt ve sınıflandırmasında yer alan özür oranı ile aynen tutuyor da rapora kasten % 25 yazılmış ise o zaman itiraz yerin İl sağlık müdürlüğü olacak.. Onlar seni bulunduğun ildeki hakem hastaneye sevk edecekler oradan yeni rapor alacaksın... O hastanenin verdiği rapor geçerlidir ve hiçbir kurum veya kuruluş buna itiraz edemez.. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunman gerekiyor

Seranko öncelikle açıklaman için cok teşekkür ederim saglık kurulu için doldurmam gereken forma gastro doktoru %70 özürlüdür yazıp kaşeledi o evrakta zaten %70 yazıyor ama heyet bunu %25 olarak geçirmiş. Diğer kardiyoloji doktoru %10 yazmıştı heyette aynen %10 geçmiş

Merhaba arkadaşlar ben 15/09/2014 de ssk okmeydanı hastanesin den rapor aldım gözden sağ gözum tamamen görmuyor &35 kulaktan %30 bilekten %10 rapor oranı %60 daha önce şişli etfalden %20 vermişlerdi 2010 da Rapor verdiler hakem hastane icin ssk okmeydanıni tavsiye ederim

Umarım bende hak ettiğim ORANI alabilirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim Fatih Çaylak

ıl saglık müdürlüğüne itiraz etmen lazım

arkadaslar benim yüzde 0lık raporum vardı ona itiraz ettim itiraz ettiğim rapordan yüzde 40 alırsam ikincisinde 2022 den yararlanırmıyım

Benim şimdi öncelikle hastanede ki sağlık kuruluna eger cevap alamazsam il sağlık müdürlüğüne mi itiraz etmem gerekir ?

arkadaşlar kalp ameliyatı olan bir kişi yüzde kaç rapor alır..3 damar tıkalı,biri anjiyo ile açlıdı.2 damar için by pass yapıldı..bilgi verirseniz sevinirim.

alınan rapora itiraz etmek için belli bir süre varmıdır acaba ?

toprak 24;
ameliyattan sonra kalbinizin durumuna bakılıp rapor verilir yani bu yazdıklarınıza göre rapor verilmez

duyqii;
hayır belli bir süre yok

sadece eğer itiraz etmeden değiştirmek istersen sanırım 1 sene olabilir net bilgim yok

itiraz etmeden nasıl değiştirebilirim ki anlamadım ?

değiştirmek değil zaten yeniden alırsınız bunun içinde belli süre geçmesi gerekir ama siz yanlış yazılmış diyorsanız bunu hastane yönetimiyle görüşün bazan raporu yazan kişiler hata yapıyor örnek 75 i 25 olarak görmüş olabilir bunu belirtin yok eğer gerçekten 25 oran verilmişse buna il sağlık müdürlüğünden itiraz edip yeniden kurula girmeniz gerekecektir

duyqii ;
Siz benim yazdıklarımı uygulayın.. Bunu bizzat ben de yaşadım.. İl sağlık kurulu buna müdahele etmez... Çünkü hastane değil,onu yazan memurun kusuru var.. O nedenle kendi iç bünyelerinde halledecekler.. Yapacağın tek şey hastane yönetimine yazılı dilekçe vermek.. Baktın dilekçene yanıt vermiyorlar,gittiğin hastanenin hasta hakları birimine git.. O da olmuyorsa BİMER'e yaz,onlar anında gerekli yerlere iletiyorlar ve ilgili kişiler seni arıyorlar.. Yazdıklarımı uygularsan kısa sürede sonuç alırsın.. sağlıcakla kal...

raporu aldığınız hastanenin sağlık kuruluna git danışmadan itiraz dilekçesi iste doldur o dilekçeyi danışma sana bi yer söliycek oraya ulaştır dilekçeni. 3 ile 6 ay arası sana ankaradan cevap gelir...

Hastanenin Başhekim yardımcısı ile görüşmeyi düşünüyorum. Umarım yaptıkları bu sacmalığı düzeltirler. Bİlgilerin ve yönlendirmen için çok teşekkür ederim seranko

Hastane ile görüştüm eğer bir itirazın varsa il sağlık müdürlüğüne et diyor nasıl itiraz edebilirm hangi evrakalar gerekli ??

İtiraz dilekçesi ve raporunuzun onaylı örneği ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuru yapın. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler. Dilekçe şuna benzer olabilir;

... İl Sağlık Müdürlüğü'ne,

....... tarihinde .......... hastanesinden ..... kayıt numarasıyla almış olduğum sakatlık oranımı gösteren sağlık kurulu raporunda belirlenen sakatlık oranın, olması gerekenden düşük olduğunu düşünüyorum. Raporun yeniden değerlendirilip tarafıma bildirilmesini arz ederim.

aç kapa artemamı bu engellierin durumu önce aldığın oranı sonra alamıyorsun,eski raporlar nden geçerli değil,verilen hak geri alınırsa,nasılsa verilen haklar geri alınıyor diye devlete olan güvenimz sarsılr,burdaki sıkıntılar yazılanlar devlet tarafından dikkate alınmıyormu,yada kaa'lemi alınmıyor,hükmet ne için göreve geliyor,sıkıntılara çözüm bulmak için ve ben daha iyisni yapacağım diye aday oluyor,engelliler yeni bi rapor almaya gittiğnde herkesin içnde bi sıkıntı var,acaba oranım düşecekmi,bu sıkıntı insanın pisikolojik olarak çok etkiler,zaten toplum tarafından acınarak görüldüğümüz kesindir,toplumda yeterince moralimiz bozuluyor,buna birde kurumlar ekledimi eline sağlık,o insansanda yaşama hevesi diye bişey kalmaz,

çok teşekkür ederim KKELEBEKK

saim turhan;
Katılıyorum kimsenin umrunda değil ki ne zorluklarda olduğumuz herkes bir yol bulmuş yürüyor biz de orda burda uğrasıp duruyoruz :(

seranko bu dediklerinin hepsini yaptım ama kimse ilgilenmedi eğer bir itirazın varsa il sağlık müdürlüğüne git dediler bende oraya gidip itiraz dilekcemi verdim umarım bu sefer hak ettiğim sonucu alırım :(

duyqii ;
Siz benim yazdıklarımı uygulayın.. Bunu bizzat ben de yaşadım.. İl sağlık kurulu buna müdahele etmez... Çünkü hastane değil,onu yazan memurun kusuru var.. O nedenle kendi iç bünyelerinde halledecekler.. Yapacağın tek şey hastane yönetimine yazılı dilekçe vermek.. Baktın dilekçene yanıt vermiyorlar,gittiğin hastanenin hasta hakları birimine git.. O da olmuyorsa BİMER'e yaz,onlar anında gerekli yerlere iletiyorlar ve ilgili kişiler seni arıyorlar.. Yazdıklarımı uygularsan kısa sürede sonuç alırsın.. sağlıcakla kal...

Üst Alt