Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Verilen görev rahatsızlığımı tetikliyor. Ne yapmalıyım?

tuba akyüz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben mebde kadrolu memur olarak çalışmaktayım bir okula tayin istedim ve tayinim gerçekleşti. Geldiğim okulda memur olarak sözleşmeli personel var birde kadrolu olarak sadece ben geldim.Müdür o memurun işini yapamazsın koşturmalı iş diyerek beni beni fotokopi makianasının başına dikti 3 saat boyunca hiç oturmadan saatlerce fotokopi çektim gelen giden öğrenciler ellerinde sayfalarla gelip 100 lerce fotokopi çektiriyor 6000 öğrencili bi okul eve geldiğimde bacağım kasılmıştı ne yapabilirim haklarım neler.Bu okul evime yakın diyerek istemiştim.Lütfen yardımcı olun..

nereye başvursam acaba tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

müdüre durumunuzu tatlı bir dille anlatın derim başka çare yok seni anlayacak tek kişi bence müdür kardeşim geçmiş olsun

tuba akyüz;

Arkadaşım bende senin gibi saglıgımı olumsuz etkileyen fotokopi işinde çalışıyordum raporumda her iki elle ve ayakta çalışmayı gerektiren işlerde çalışamaz kati ibaresi var bende sabah 08:00 dan akşam 17:00 a kadar ortalama en az 6 saat ayakta durarak fotokopi çekiyordum sıkıntımı müdürüm olucak firevuna ilettim bşk.yrd.na dilekçe verdim artık salıgım daha kötüye gidiyordiye dedim müdür bana ne dese beyenirsin o dilekçeyi vermen sana k.d.v ve yaptırım olarak geri döner demişti ben hiç iplemedim açıkçası 08.02.2012 tarihi itibariyle gece bekçiliğine terfiyi sürgün edildim akşam 17:00 iş başı sabah 08:00 paydos bşk.yrd.sına çıktım bana resmen gideceksin çalışacaksın dedi kesti ve ben bu mesajı yazarken nöbetteyim beklediğim yer 15-20 dönüm dağ başı bir olay olsa ben kendi canımı kurtaramam kaldıkı devletim araçlarını ve mallarını mı koruycam şaşıyorum girdim kulubeye oturuyorum hırsız gelse bile sesimi çıkartmam alıcagını alsın giderkende sorarım mazot paran yoksa veriyimdiye artık işin özü hakkını aradığın zaman hor görülüyorsun kafana vuruyorlar artık şaştım kaldım ALLAH seninde benimde ve bizler gibi sıkıntıda olan arkadaşların yardımcısı olsun.

Allah yardımcımız olsun... bunada şükür demekten başka elimizden gelen yok galiba

benim anlamadığım ben gih kadrosundayım hizmetli kadrosunda değilim bana sakatlığımı arttıracak bir iş veremez diye biliyorum.Masa başı oturarak yapabileceğim bir iş vermek zorunda değlmi o zaman ben ilçe milli eğitime kadromu istiyim burada beden işçisi ihtiyacı var memur ihtiyacı yok diyerek bir yazı istiyim müdür bey den o zaman ne dersiniz?

03 Ekim 2011 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin Madde 20. ve 21. maddelerde işyerlerinin özürlülerin çalışam şartlarına göre düzenlenmesi ve özürlülerin çalıştırılacakları işler maddelerine değenerek gerekirse ek olarak koyarak ilçe milli eğitim müdürüne sonuç alamazsanız Mülki İdare Amire durumu bildirmenizde fayda var... Çalışmak zorundayız diye sağlımızdanda olmak zorunda değiliz... Her iki yerden de sonuç alınmadığı takdirde diğer yerlere valilik, başbakanlık vb benzeri yerlere durumunuzu anlatan başvurunuzu yapmanız bence en doğrusu...

Ayakta çalışarak iş yapamayacağınıza dair bir rapor alın ve o raporu önce oradaki yöneticinize verip başka bir görevlendirme isteyin. Eğer olumsuz bir yanıt gelirse, bu sefer de müdürlüğe iletin dilekçeyi...

657 sayılı yasanın ilgili maddesi çok açıktır:

Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışma saat ve usulünün tesbiti:
Madde 101 – (Değişik: 132/2011-6111/105 md.)
Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.

Üst Alt