Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Verilen oranlar aynı ama sonuç farklı!?

cezalet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
2013 de 76 rapor aldım 2022 için. Yenielemek için tekrar heyete girdim çünkü süresi birti. Aynı hastalıklarım aynen yerinde duruyor hatta ekstra bel fıtıgı eklendi ve doktor %7 verdi. Buna rağmen toplam oranı 63 vermişler. Böyle bir şey imkansız. Raporun fotoğrafını çektim allahtan verdikleri puanlar önümde. İnternetten hesapladım 40 puan eksik hesaplamışlar galiba 63 çıkıyor ama 40ı koyunca 76 oluyor.

Okuyunca ben bile zor anladım. Şöyle: 2013de 76 oranlı rapor alabildim. Şimdi yenilemek için tekrar girdim ve aynı hadtalıklar için aynı puanları verdiler. Rapor sonucunu 10 gün sonra almaya gittiğimde 76 yerine 63 oldugunu gördüm olay budur arkadaşlar. Yani aynı puanlar ama farklı rapor yüzdesi...

Sizden ricam bir de siz hesaplar mısınız ben bu konuda biraz kötüyüm ve şoktayım şu an.

Kbb 12
Göğüs cerrahisi 40
Solunum sistemi 40
Kalp 25
Beyin cerr (fıtık) 7

Hadi fıtığı eklemeyelim. Diğerleri aynen 2013 de aldığım oranlar. Tekrar aynılarını verdiler heyeti doladırken ki görüntüsünü dilerseniz paylaşabilirim.

Ya da şöyle yapayım. Bir dokdor eksik oldugu için rapor tamamlanmamış ama oranlar verilmişti ordan siz de görebilirsiniz. Cevaplarınızı bekliyorum iyi forumlar.

Rapor: https://resmim.net/f/S4Qjf1.png

Hızlı dönüş alabilmek için konuyu multi açtım.

40+ 25 +12 +7 : 63 sizin 40 puan hesaplanmamış resmen ekleyince 40 puanı 78 oluyor

Ki oda solunumdan gelecek olan 40 puan

murat6411

Aynen öyle 40 puan eksik. Hastane kendi içinde çözmüyor il sağlığa gidicem fakat başka şehirde okumaktayım şu an elim kolum bağlı kaldım. Dedim acaba puanlama sistemi mi değişti...

@cezalet

Kardeşim raporuna göre sorun senden kaynaklanmış,göğüs hastalıklarındaki muayene ve tetkiklerin tamamlanmadan raporunu kurula vermişsin ve kurulda hazır bulunman gerekirken kurulada girmemişsin.
Ve bu sebebden dolayıda gögüs hastaliklarından aldığin oran kurul tarafından değerlendirilmemiş.

Bu durumda ya bu raporu kabullenecek yada itiraz edeceksin. Rapora itiraz edersende,önce başka bir hastane ordanda hakem hastaneye gönderilir ve hakem hastanenin kararı geçerli olur.

Şimdi şuanki aşamada yapabilecegin en kısa yolu sana söyleyeceğim karar sana kalmış. Raporuna itirazda bulunma ve 6 ay bekle,6 ay sonra hastaliklarımda artma var diyerek,aynı raporunla yine aynı hastaneye başvur,

aynı hastane dememdeki öncelik,o hastanede muayene ve tetkik kayıtlarının olması,durumunu kolaylaştırır.
Geçmiş olsun.

Mehmet005

Yok hocam ben anlatamadım o yüzden siz yanlış anladınız. Resimdeki raporun tamamlanmamasının sebebi ben değilim. Son bir doktor kalmıştı o da göğüs cerrahisi. İzindeydi doktor ve 1 ay sonra gelecekti. Fakat göğüs hastalıkları onun yerine bana puanı vermiş eski hastaları olduğum için ama en son göğüs cerrahisinin yine imzası gerekiyordu o yüzden öyle not düşmüşler. Ben de doktor olmadığını bildiğim için toplantıya gitmedim zaten raporu heyet odasına teslim ederken dedim ki doktor yok bari o gelince devam edeyim işlemlere. Tamam raporunu bırak 1 ay sonra gel devam et dediler. Ben de gittim 1 ay sonra ve işlemleri tamamladım. Raporum çıktı işte geçen gün fakat 76 yerine 63 vermişler. Diğer internet mecralarında da sordum 40 puanımı eksik sayıp hesaplamışlar. 40 puan daha ekleyince 76 çıkarınca 63 oluyor oran. Yani hata onlarda.

Not: resimdeki raporu hastalıklarımın yüzdelerini görün diye koydum sadece o aldığım rapor değil.

Göğüs cerrahisi ve solunum sistemi ikisini tek hastalik baz alırlar ikisi ayrı ayrı rapor yazamaz göğüs hastalıkları sft sonucuna göre degerlendirilir

isa70

o zaman niye kurul heyet belgesınde ayrı ayrı gösteriliyor.aynı hastalıktan farklı oranlar verilirse bunların ortalaması alınıyor.dediğniz gibi olursa 40 + 40 : 64 yapıyor. genel hesaplamadada %78 yapar ki %63 nere %78 nere arada toplamda hatrı sayılır maaş farkı var.

isa70

Hayır göğüs hastalıkları ayrı 40 cerrahi ayrı 40 puan verdi. Biri solunum yetersizliğinden yani sft diğeri göğüs çöküklüğü kemik şekil bozukluğundan. Ayrı ayrı değerlendiriliyor. Dediğim gibi 2013de aldığım raporda böyleydi ve 76 oldu toplamı. 2 senelikti rapor ve süresi bitti şimdi yeniden alıyorum ve aynı hastalıklar duruyor ki aynı puanları verdiler heyette dolaşırken.

Sorunu çözemememin sebebi başka şehirde olmam. 2 hafta sonra gideceğim ve işin doğrusunu buraya yazacağım ki herkes faydalansın. Ama benim şu an düşündüğüm yanlış hesaplanmış olması.

bir yanlışlık yok 63 puan ediyor. il sağlık müdürlüğüne itiraz ederseniz hastahanelerde rezil olmanız size kar kalır. göğüs cerrahi ile solunum sistemi tek hesaplanmış. eğer 40 puan verme gerekçeleri aynı ise tek hesaplanır. bende fizik te aldığım ile ortopedide aldığım tek hesaplandı. bunun gibi birkaç örneği daha var. kafanızın karışmasına gerek yok.

Fizik ile ortopedi aynı gerekçe ile puan vermiş ise tek hesaplanır. beyin cerrahi ile nöroloji aynı gerekçe ile puan yazmışsa tek hesaplanır. akciğer ile ilgili göğüs cerrahi ,göğüs hastalıkları, solunum yolu hastalıkları aynı gerekçe ile ayrı ayrı puan yazmış olsa da tek hesaplanır. heyette hata yok aslında polikliniklerdeki doktorların hatası var .

sağlık raporu için muayene ettiği hastanın diğer polikliniklerde ne işlem yaptırdığını sistem de görüyorlar. puan vermesini gerektiren bir rahatsızlıktan dolayı başka poliklinik puan vermiş ise kendisi de puan yazmak yerine rahatsızlığınızı yazıp bu rahatsızlıktan dolayı filan polikliniğin verdiği puan oranına katılıyoruz yazmaları gerekir.

alperen1

Öncelikle teşekkür ederim. Bu dediğiniz doğru olabilir en yakın bu geliyor şu an ki öyle gözüküyor başka türlü 40 puanın az hesaplanması mümkün olamaz. Raporuma baktığımda göğüs hastalıkları nefes darlığının göğsün çöküklüğünden kaynaklandığını yazmış, göğüs cerrahisi de göğüs çöküklüğü var ve göğüs hastalıklarına katılıyorum yazmış. Ayrı ayrı 40 vermişler fakat heyet toplantısında hesaplarlarken gıdım gıdım vermeye çalıştıkları için madem sebebi tek biz de bir tane 40 verelim demişlerdir.

Ama 2013'de aynı doktorlardan geçtim fakat 76 aldım. O zaman da sebepler aynıydı peki şimdi niye 63? Ben bunu da araştırıcam. Ayrıca, benim nefes yetmezliğimin sebebi çöküklük olabilir fakat çöküklük ayrıyetten başka şeylere de sebep oluyor hayatımı kısıtlayan yani sadece nefes yetmezliğine değil.

Buradaki eksik doktorların. Hem de büyük eksik var. Artık onlar için monotonlaşmış heyet imzalamak ve tam incelemiyorlar. Kendi verdikleri puanı kendileri hiçbir sebep yokken düşürmüşler. Bu nasıl bir vurdum duymazlık? Ben işte çalışamıyorum. 3 ayda 1200 TL benim neyime yetecek? 70e çıksam en azından 1800 tl dişe dokunur diyebiliyoruz.

Ben bizzat gidip doktora neden bu şekilde oldu diye sormalıyım.

2. Teori:

Ya da ben yanlış yorumluyorum.

Göğüs hastalıkları: nefes yetmezliği var ve bunun sebebi çöküklüktür.
Göğüs cerrahisi: Doğrudur çöküklük var, göğüs hastalıklarının verdiği oranı onaylıyorum ve kendim de ayrıyetten 40 puan veriyorum çöküklük için (yani burada göğüs hastalıkları doğru söylüyor yalan değil diyip resmileştiriyor çünkü çöküklüğü onaylayabilecek tek dal cerrahi.)

İkisi de ayrı 40 vermiş ve ayrı hesaplanması gerekir. O zaman biz niye başka bölümleri geziyoruz? Madem öyle desinler bize göğsünle ilgili sıkıntılarını sadece cerrahide veya hastalıklarda hallediceksin sıra almana gerek yok diye. Veya doktor uyarsın tamam geldin bana ama zaten göğüs hastalıklarından puan almışsın benden alamzsın veya bir sayarlar diye. Bir de bu yönden bakmak lazım.

Göğüs cerrahisi ile sft tek hesaba girer yani BALTAZAR denilen hesap benimde toplam oranın%74 den %52 düştü otopedi ve fizik heyet günü ortak yazılmış puanlar tek verilmiş fizik ortopedinin kararına katılıyorum yazmış ve bu nedenle fizik puanlarım düştü BALTAZAR dedikleri bu oluyor

Hastane göğüs hastalıklarına gonderiyor cerarraha gondermiyo benimde ayni sorun var sag akcigerin tamami alindi sagtaraf çöktü omuzum asagi düştü ama raporu sadece sft den yaziyorlar

Oran düzeltilerek yükseltilmiştir. %78 olarak güncellediler.

Sizin adınıza sevindim, demekki 40 puanı resmen yanlış hesaplamışlar

Üst Alt