Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vertigo menire hastasıyım (iç kulak tansiyonu). Rapor oranım ne olur?

savcılı

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
9
Ben özel sektör de 9 yıldan beri engelli işçi olarak çalışmaktayım skk giriş 10.06.1999 ben işe giriş de raporum %50 idi ben miyopati, polimati ve ortopedik pescaus, son 5 aydan beri Vertigo menire hastasıyım (iç kulak tansiyonu) şuan 3215 SSK günüm var
Ben daha vergi indirimi belgesi almadım
ben%80 vergi indirimi belgesi nasıl alabilirim işe gidib gelmekte zorlanıyorum servis yok Halk otobüsü ile gidib gelmekteyim başım dönüyor
Vertigo Baş dönmesi hastalığı
Bu Yaz vergi indirimi belgesi almayı düşünüyorum
Bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı
Yüksek rapor nasıl alabilirim
İyi günler

savcılı mrb
Geçmiş olsun

sakatlık oranı cetveli'ne göre:
Hastanın şuanki durumunu özetleyen açıklamanın karşısındaki orandır alabileceği rapor oranı..

Denge:
Vestibüler bozukluklar hasta stabil olduktan sonra en az 6 ay süreyle takip edilip aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilir. Vestibüler Bozukluğun Kriterleri:

Sınıf: 1) Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilmesi (bisiklete binmek, hastanın işinin gerektirdiği kirişte-iskelede yürümek gibi belli aktiviteler hariç) : % 5

Sınıf: 2) Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım ile ilgili basit aktiveteler, bazı ev işleri, yürümek, başkasının kullanıldığı araca binip gezebilmek hariç) : % 15

Sınıf: 3) Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım hariç): % 25

Sınıf: 4) Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (hareket gerektirmeyen kişisel bakım hariç) eve bağımlı kalması gereklidir..: % 35

%50+35 bile alsanız balthazard hesabına göre toplamda %68 olur %80 zor görünüyor yinede kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunmalısınız
%68 oran ile vergi indiriminiz onaylanır ise emeklilik şartlarınız 3840 gün ile 17 hizmet yılına tabi olursunuz.

G.antep valiliği sosyal hizmetler vakfına gönderdi
memur evde bakım parasına yazalım dedi %50 rapor al gel dedi
bu ay evde bakım parasına yazıldım heyete girdim
sonuç ret diyorlar
rapor oranı kaç dedim artık yok diyorlar rapor oranı belirtmik diyorlar
ben rapor oranlarımı nasıl öğrene bilirim

Ben nisan ayının 21 de heyete girdim maluliyet için
mayıs 30 da g.antep sgk gittim bana sonuç ret dediler
ben rapor oranımı sordum sgkda rapor oranı yok belirtmeyiz dediler
sgk.müdür yardımcısının yanına gittim durumu izah ettim oda dedi biz oran belirtmek zorunda değiliz evet veya hayır
oranı tıp fakültesi belirler
tıp fakültesine gittim oda oranı sgk belirler diyor
tıp fakültesinde doktorlrı dolaşırken ben gördüm noroloji-polinoropati den %40 hafif yürümeye %20
yazıyordu k.b.b. Vertigodan %8 verdi
sağlık kuruluna verdiğim kağıtda böyle yazıyordu
bana yardımcı olacak biri varmı
rapor oranlarını nasıl öğrenebilirim

maluliyet raporunda oran yazmaz hastalıkların seviyesi kodları hanki aşamada olduğu ayrıca maluliyette hastalıklar birleşmez tek hastalıktan %60 ve üstü olmalı %59 olsa bile red olur bu yüzde oranınıda sağlık heyeti değil sgk sağlık kurulu verir engel oranı ile maluliyet oranları farklıdır
bende %82 engele sahibim maluliyete muracat ettim kalpten %64 oranım var ama maluliyet cetvelinde sgk sağlık heyetinin insafındayım

itiraz edebilirsin ama engel oranların buysa zaten maluliyetin zor

savcılı
Raporunuz yeni ise raporunuz ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile birlikte vergi dairesine başvuracaksınız hepsi bu kadar.
Tek hastalık için iki ayrı branş oran vermez.
Vergi indiriminiz 3.derece olursa 18 yıl 4080 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.

Üst Alt