Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vesayet altında olmam EKPSS ile atanmama engel mi?

seher sun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2026 ekpss ye hazırlanıyorum yakın bir tarihte annem benim vasim oldu bu durum benim atanmamı engeller mi?

Ben 2026 ekpss sınavına hazırlanıyorum ama annem benim vasim oldu bu durum benim atanmamı etkiler mi

@seher sun,
Annen niye sana vasi oluyor?
Sen bir sınava girip kazan bakalım sonrası kolay

Vasimin olması atanmamı engeller mi? Bu soru kafama çok takıldı.

Etkilemez. Bir sorun teşkil etmiyor siz yeterki kazanın. Yüksek puan alın .

engellemez rahat ol şimdiden başarılar, şansın bol olsun

Teşekkür ederim bir sorum daha olucak ben 16 yaşımdayken hırsızlık suçundan hagb kararı verildi şimdi 30 yaşındayım hagb kararı atanmamı engeller mi?

5 yıllık süreniz dolmuş başka bir suça karışmadıysanız eğer,

………. CEZA MAHKEMESİ'NE
SANIK :

SİLİNMESİ İSTENEN

KARAR :
… Ceza Mahkemesi’nin …/…/… tarihli, …/… Esas ve …/… Karar sayılı kararı.

KONU :
… Ceza Mahkemesi’nin …/…/… tarihinde sanık … … ile

ilgili olarak vermiş olduğu …/… Esas ve …/… Karar sayılı Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararının silinmesi istemimdir..

AÇIKLAMALAR :

1-)
Hakkımda … Ceza Mahkemesi’nin… suçundan yapılan yargılama sonunda …/…/… tarihinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiştir.

2-) 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesi hükmüne göre; denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere uygun davranıldığı takdirde, açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak, davanın düşmesi kararı verilir.

3-) Bu çerçevede beş yıl süre zarfında herhangi bir suç işlemediğim gibi, denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere de uygun davranmış olduğumdan, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının silinmesi için Mahkemenize başvurma zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : 5271 S. K. m. 231, 232.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, … Ceza Mahkemesi’ nin vermiş olduğu …/…/… tarihli hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının silinmesini talep ediyorum. …/ …/ …

Sanık ..........

şeklinde bi dilekçe ile sicilinizi temizletebilirsiniz.

Hiç dertmeyiniz efendim. Nice agır suç işleyenler var. Ceza evinde yatanlar var. Cumhurvaşkanı başbakanlar dolu ayrıca devlet engelli ve hükümlü kadrolar veriyor

Vasiliğin engel olmayacağını açıklar mısınız?

@seher sun,
doğrudur ancak memuriyet alımlarında arşiv taraması yapılyor , hüküm verilmemiş olsa bile hagb kararı bu taramada ortaya çıkıyor.
bu durumun yaşanmaması adına adliyeye gidip yukarıda yazdığım dilekçe ile bu arşiv kaydının silinmesi sağlanıyor .
geçmişte bi arkadaşımın başına geldi hagb almış olması ve 5 yıl dolmasına rağmen arşiv taramasın da yaşadığı olay ve karar ortaya çıkmıştı
memuriyet hakkını kazanmış olmasına rağmen atandığı kurum sıkıntı çıkarmıştı sonrasında dava açtı yaklaşık 3 yıl sonra görevine başladı geçen süre nedeni ile yaşanan maddi ve manevi tazminatı arkadaşa ödendi .

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için bir sorum daha olucak annem benim vasim oldu bu durum benim atanmamı.engeller mı?

Asla engellemez

Kamuda çalışan yüzlerce engelli ve vasisi olan arkadaşlar var

Sizin sabıka kaydında bir şey yok ise sorun olmayacaktır diye düşünüyorum

Sorun olmaz. Siz yeterki atanabilecek bi puan alın yeterli

sürekli aynı soruyu sormuşsunuz ama herkesin dediği gibi vasi olayı atamaya engel değil. ayrıca adalet bakanlığında çalışıyorum hagb arşiv araştırmasında çıkar. yukarıda arkadaşın izah ettiği gibi dilekçe ile sildirmeniz gerekli.

@sadece63,

Hagb kararını dilekçe ile sildirsem bir daha arşiv araştırmasında görünmez değil mi

@black bishop, bana gönderdiğiniz dilekçe örneğini size numaramı versem bana whatsaptan gönderebilir misiniz benim hagb kararım 3 yıl çocukken işlediğim bir suçtu

Üst Alt