Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Veterinerim. Çalışmak için kamuya nasıl girebilirim?

reco61

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
yüzde 46 engelim var.Veteriner hekimliğii bölümü mezunuyum Samsun veteriner araştırma ensitüsü müdürü ile konuştum bana 1 kişilik engelli kadrosu açıklarının olduğunu beni bu kadroya alabileceklerini söledi ve Tarım hayvancılık ve köy işleri bakanlığının personel işleriyle irtibata geçmemi söledi
ancak orayı aradığımda bana doğru düzgün, izlemem gereken yol hakkında bilgi vermiyorlar ne yapabilirim.

Kamuya 3 yoldan girebilirsiniz.
1. KPSS
a.Memur olarak
b. işçi olarak
2. EMSS

Samsunda ister 1 kişi açıkları olsun ister 10 kişi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Talepleri uygun görürse engelli alımına onay verirse Başbakanlık Personel Şubeye bildirirse alımlar için onay alırsa ve ÖSYM tarafından hazırlanan sınava ve talepleri olursa akabinde KPSS ve EMSS ile sonuçlanırsa o zaman alımlar olur. Herkes bunu anlatmak istemez çünkü bürokrasi çok uzun bir hikaye..

Sadece Samsunda 1 kişi açık var diye koskoca sınav yapılmaz. Talepler belli bir oranda ve Türkiye Genelinde olmalı. Sadece Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı olmamalı tüm kamu kurumlarından da alımlar olmalı. Yoksa Başbakanlık Personel Şube bir kişi ile niye uğraşsın.

emss sınavım yok fakat kpss sınav sonucum var mezuniyet belgemi ve dilekçemi yazıp bakanlığa göndersem bir sonuç elde edebilirmiyim

Üst Alt