Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vezikoüreteral reflü(vur) tedavisinde sting ameliyatı olan var mı?

unforgiwen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar nörojen mesaneyim. günde 6 kez tak yapıyorum. yapılan çekimlerde(mesaneye dışardan sıvı veriyorlar) sol tarafta 2.derece sağda 1. derece VEZİKOÜRETERAL REFLÜ(VUR) olduğu tespit edildi. doktorum geçen sene sting ameliyatı önermişti. pandemi araya girince ertelemiştim. tak yaptığım dönemde ateşlenme, kusma vs. olmadı, hissetmediğim için idrar yaparken yanma falan da olmuyor ama böbreklerde iğne gibi batmalar olduğunda yaklaşık 10 ayda 3 kez antibiyotik tedavisi almak zorunda kaldım. mesanemdeki idrar ne kadar temiz tak yaparsam yapayım enfeksiyonlu oluyor. böbreğe kaçmasa benim için çok da problem olmayacak ama VUR sebebiyle mesanedeki enfeksiyonlu idrarın böbreğe geri kaçtığını ve böbrekteki batmaların da geri kaçan idrar yüzünden olduğunu düşünüyorum. bu kaçağı azaltmak için de sting ameliyatı olmayı düşünüyorum. ama ameliyattan sonra şimdiki durumdan daha kötü komplikasyonlarla karşılaşır mıyım diye de korkuyorum. bahsettiğim sting ameliyatını olup tecrübelerini paylaşabilecek var mı acaba?

Üst Alt