Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ için MEB onaylı bilgisayar sertifikası şart mı?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Orta öğretimden VHKİ tercih etmek için meb onaylı bilgisayar sertifikası zorunlu mu yoksa ortaöğretim mezunu olamak yeterli mi?

VHKİ için - Bilgisayar İşletmenlik ya da Bilgisayarlı Muhasebe sertifikası şart MEB onaylı olması gerekiyor.

Atanılan kurum okulda görülen dersleri kabul etmeye biliyor, kısa sürede MEB onaylı sertifika veren yerler var ise araştırın bir şey kaybetmezsiniz

ben transkripte bilgisayar desi gördüm fakat dersi veremedim transkripti versem kabul ederlermi

Nagihan07;

burada nitelik kodunda sertifika falan yazmıyor nasıl zorunlu

TERCİH KILAVUZUNDA ismi geçen kurum nitelik kodlarında : MEB onaylı Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası istiyor ise ZORUNLU

araştırın... nerede yazmıyor? bilmediğiniz şeyi paylaşarak insanların kafasını karıştırmayın, Sertifikası olmayan ancak o kurumları tercih edecek kişiler Sertifika alabileceği yerleri araştırsanlar ( belediye kursları - Halk eğitim merkezleri ve Özel kursları araştırın) zamanı iyi değerlendirin..

Kesinlikle gerekli alması 15 gün sürüyor buraya yazacağınıza uzaktan kursa bile gitmeden alabilirsiniz ben aldım Meb onaylı uzaktan eğitim veren yerlerden

mssql;

ben ortaokulda aldım lisede aldım bu dönem üniversitede de alıyorum bilgisayar dersini benim demek istediğim 2012 kılavuzundan aldım bu fotoyu aranan nitelikte gerekli görünmüyor buna cevap arıyorum http://i.hizliresim.com/P3r5Gv.jpg

bende baktım şimdi VHKİ için niteliklerde sertifika yazmıyor.

Ben bilgisayarlı muhasebe mezunuyum hemde bilgisayar kullanımı sertifikam mevcut vhki konusunda biraz şanslıyım sanırsam bir de başka alabileceğim ne tür bir sertifika olabilir ki işime yarayabilecek.

DİĞER NİTELİKLER VEÖZEL KOŞULLAR (2012‐ÖMSS/KURATERCİHKILAVUZU)
6215 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası Sahibi Olmak
6217 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar Bakım-Onarım,Servis Teknisyeni Sertifikası Sahibi Olmak
6225 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak
6227 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası Sahibi Olmak
6229 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar Uygulamalı Muhasebe Sertifikası Sahibi Olmak
6231 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar Yardımcı Programcısı Sertifikası Sahibi Olmak
6233 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası Sahibi Olmak

Burda yazmıyorlar ama
Isteyen kurumlar oldu gecen sene bunla ilgili çok yazıldı çizildi bu kadar rahat olmayın bence

bunlar sondaki açıklama gerekli nitelik kodları en sağda yazar

6133 Kuru Temizlemeci Bonservisi Sahibi Olmak
6135 Marangoz Bonservisi Sahibi Olmak
6137 Masör Bonservisi Sahibi Olmak
6139 Mobilyacı Bonservisi Sahibi Olmak
6141 Mozaikçi Bonservisi Sahibi Olmak
6143 Oto Döşemecisi Bonservisi Sahibi Olmak.
6145 Pastacı Bonservisi Sahibi Olmak
6147 Sıhhi Tesisatçı Bonservisi Sahibi Olmak
6149 Sıvacı Bonservisi Sahibi Olmak
6151 Tatlıcı Bonservisi Sahibi Olmak
6153 Tenekeci Kalaycı Bonservisi Sahibi Olmak

bunları da ben kopyalayıp yapıştırayım o zaman bunlarda gerek :p

Üst Alt