Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ mi yoksa öğretmenlik mi?

Mononoke

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
48
Arkadaşlar geçen yıl Ashb'ye atandım ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yapmaktayım. Şu an çalıştığım birim hukuk birimi. Bundan önce 3 kez birimim değişti. Yine büyük ihtimalle değişecek ve bu durum beni strese sokuyor. Daha önce çekingen bir yapıya sahip olduğum için öğretmenliğe sıcak bakmadım. Ama içimde bulunduğum bu durum nedeniyle öğretmenliği düşünmeye başladım. Ama aklımda şu da var; ya öğretmenlik yapamazsam? Diyelim yapamadım, geri hizmete geçme şansım olur mu?

Hocam gidin. ÖĞRETMENLİK içim az emek verilmedi nihayetinde. Ben çok büyük hata yaptım. ŞEF olarak görev yapmakta iken Tarih öğretmeni olarak bulunduğum ilçeye atandım. Ama o ilçenin uzak kalması, ailevi problemler, sizin yaşadığınız korkular eklenince dilekçe ile iptal ettirdim. Şimdi düşünüyorum da keşke gitseymişim. Bizim bakanlık ÖĞRETMEN tabanlı ve haliyle alt tabaka ile pek ilgilenmiyor... 2023 mart ayındaki rekor atamada atanamadım çünkü 4 yıl ceza kuralına takıldım... Bazı şeyler nasip değilmiş... Ama tavsiyem şudur ki; MEB'te ÖĞRETMENLİĞİN yapamayacak o kadar adam varken sizler, bizler on katını yaparız...

LORD_55100

Aslında öğretmenliği seviyorum. Ama bir sınıfın sorumluluğunun bize verilmesi, velilerle uğraşmak gibi durumlar beni düşündürüyor. Sadece ders anlatıp çıkmak gibi bir olay olsaydı hiç düşünmeden öğretmenliği seçerdim. Çekingenlik başa bela..

Öğretmen VHKİ'den ortalama 7-8 bin daha fazla maaş alır. Ek ders şu bu derken. Hem 3 aylık tatiller ve ara tatilleri de düşünürseniz çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

bende araştırıyorum konuyu, öğretmen arkadaşımdan duyduğumu söyleyim size; il merkezinde çekingen yapıda olan öğretmen sınıfta öğrencilerle baş edemeyince, müfettiş kararıyla geri hizmete alındı,.Sizin engelinizde ruhsalmış belli bi süre sonu genelde geri hizmet oluyorlar

@MAGİSTER HİSTORİA selamlar... Geri hizmeti düşünüyorsanız süreç kolay işler. Memurluktan öğretmenliğe dönebilmek daha zor.

hocam sınıf hakimiyeti sağlayabilirim diyebiliyorsanız düşünmeden öğretmenlik derim.veliler vs işler kolay önemli kısım o sınıfta 40 dakika nasıl geçecek. ben normal memurdum öğretmenliğe geçtim hemde baya rahat bir memurdum ,öğretmenliğe başlayınca sudan çıkmış balığa döndüm o 40 dakika bitmiyor sınıf çoşuyor. eve sürünerek geliyordum. şimdi yavaş yavaş alıştım.

neron+
Diğer öğretmenlerin size karşı bakış açısı nasıl? Veli toplantıları nasıl geçiyor? Öğrencilerden gürültü dışında canınızı sıkan bir olay oldu mu?

MAGİSTER HİSTORİA

öğretmenlerden şuana kadar herhangi bir olumsuz hareket görmedim ama kafamda kuruyorum hocam benim sorunum bu. veli toplantısı okul açıldı açılalı 1 kere oldu sıkıntılı öğrencileri söyledik başarılı öğrencileri takdir ettik o sadece.

öğrenciler saygısız hocam . korkmuyorlar . sınıfta kalmayacaklarını biliyorlar. bazen sert olmak gerekiyor . dayak yok ama her an atacakmışız gibi davranınca siniyorlar. dikkatleri çok dağınık . onlarada hak verıyorum pandemi oldu okula gitmediler deprem oldu okula gitmediler haliyle nasıl davranacaklarını bilmiyorlar sağolsun ailelerde çocukları telefona bilgisayara atıyorlar aman ses yapmasın aman ayağımın altında dolaşmasın halıyle çocuk saygı gıbı kavramı evinde öğrenemiyor okulda da öğretmek zor oluyor

neron+

Sağ olun hocam. Benim en büyük sıkıntım çekingenlik. Eğer çekingen olmasaydım çoktan öğretmenliği seçmiştim..

çekingenliği aşarsın öğretmenliği tercih et. öğretmen olduktan sonra her türlü memurluğa dönme hakkın var ama diğer türlü tekrar sınava girmen gerekecek ve zor olacak. bana teşekkür edeceksin sözümü dinle :D

Üst Alt