Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ olarak okula atandım müdür beni kütüphaneci yaptı. Temizliğini yapmalı mıyım?

siradan1

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Ekpss den Vhki olarak lisedeyim. Memur olduğu için okulda ben kütüphane görevlisi oldum. Müdür benden kütüphanenin temizliğini de yapmamı istedi. Haklarım nelerdir? Teşekkürler

Müdüre sorun eğer odasını kendi temizliyorsa siz de temizleyin. VHKİ'nin kadro derecesi memurun bir tık üstü dye biliyorum. VHKİ de Genel İdari Hizmetler Sınıfında olduğundan temizlik yaptıramazlar. Yardımcı Hizmetler Sınıfında olanlara temizlik hizmetleri yaptırılır.

Vhki sınıfında çalışan bir devlet memuruna hiçbir şekilde temizlik yaptırılamaz. Bağlı bulunduğunuz ilçenin Milli Eğitim Müdürlüpü İnsan Kaybakları Birimine başvuru yaparak ya da CİMER’ e yazarak haklarınızı savunabilirsiniz. Bugün işkur işçilerine memurluk yaptıranlar benim memuruma temizlik yaptıramazlar.

Aday memur olduğum için sıkıntı çıkmasın ya da müdür beni kafaya takmasın?

Kendi masanı silmekten öte temizlik yaptıramaz.

Okulda başka VHKİ veya Memurluk işlerini yürüten biri varmı, (hakların nedir biliyormusun, aç Google yaptığın işin görev tanımını oku, vede fazladan verilen işleri yapma)

Eğer müdür odasını kendi temizliyorsa olabilir ama kendi temizlemiyorsa, kim temizliyorsa kütüphaneyi de onun temizlemesi gerekiyor. Eğer sizin temizlemeniz gerektiğini ısrarla söylüyorsa resmi görevlendirme yazısı isteyin. Temizlik işlerinide yapacağınıza dair resmi görevlendirmeyi alıp dilekçe yazıp, ilçe milli eğitim müdürlüğüne verin. Sonra olacak curcunayı patlamış mısır eşliğinde izleyin. Gerçi müdür temizlik işini resmi yazıya yazacak kadar düşüncesiz değil. O durumda da direk dilekçe hazırlayıp ilçeye verebilirsiniz.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 45 inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede yer alan hüküm şu şekildedir: "Hiçbir bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz." yönetici sanki kendisi aş iş veriyor sözel olarak asla olmaz bu işler yazılı istemen gerek görevin nedir dilekçe yazacaksın evrak birimine kaydettir numaranı al resmiyete aykırı bir iş yazarsa silsile yolu şikayete dök resmi olarak sonra dava yoluna gidersin

temizlik işini kesinlikle yapma yazılı versin yap sonra şikayet et evrak götürüyorum ben kimi zaman çok ağırdan alarak diğer memurlarda yapıyor ama normalde o bile görevimiz değil

Kütüphane de çalışmak, vhki'den daha kolay ve zevklidir. Sana kütüphanenin temizliği değil sorumluluğu verilmiş olabilir. Kütüphaneden sorumlu biri olarakta temizlik yapabilirsin. Kütüphane temizliği de zor bişey değil.
Engeliniz nedir? Engelinizden dolayı kütüphaneyi seçmiş olabilir müdür.
ya da o okulda vhki'ye bakan biri vardır. ya da vhki'ye ihtiyaç yoktur.

Üst Alt