Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Visco yatakları hakkında bilgisi olan var mı?

pasam1

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
visco yatak almak ıstıyorum bıraz baktım med-lıne var birde my-bed var ozellıklerı ve fıyatları bırde bıze gereklı olan hangısıdır kullan arkadaslar varsa yatak dakı rahat ıyı olan hangısıyse tecrubelerını bızımle paylasırsa şimdiden teşekkurler.

Bir çok yerde visko malezemeden üretilmiş yatak satılıyor, ama visco var visco var!

Visco'nun yoğunluğu, yataktaki katmanların özelliği, üstündeki yüzeyin kalitesi vs. bu yatakların kalitesini belirler.

Benim önerim BedAİD visko yataklardır: Kaliteli Visco Yatak Önerileri

Ayrıca omurilik felçiler başta olmak üzere hareket kısıtlılığı olan kişiler için özel olarak geliştirilmiş emsalsiz bir Engelli Yatağı da var. Ve bu yatak bizler için mükemmel çözümler sunuyor:

http://www.engelliler.biz/forum/eng...-olanlar-icin-ozel-olarak-tasarlanmistir.html

Merhaba arkadaşlar:) Ben engelli değilim, eşim engelli; omurilik felçlisi. Eşim biz evlenmeden önce normal yatak üzerine havalı yatak kullanıyordu. Ben de eşime uygun olur diye, ayrıca kendim yumuşak yatağa bayıldığımdan için Viscolex yatak aldım, Bellona'dan... Çünkü Bellona İstanbul'da çalıştığım ajansın müşterisi olduğu için (şimdi hatırlamıyorum ama) çok uygun fiyata aldık. Viscolex (veya Visco) malzeme, yumuşak ama aynı zamanda vücudun yatış pozisyonunu hafızaya alıyor... Ben çok memnundum, uyurken çok dönerim, pek hafızaya alamadı:) ama eşim gece boyunca çok hareket edemediği için fazlasıyla hafızaya alınca çok rahatsız oldu:( Bel dengesi de olmadığı için yalnızbaşına giyinmekte çok zorluk çekti:( Çok yumuşak olduğu için fazlasıyla yatağa gömülüyordu... Bunları tecrübe edinceye kadar değiştirme süresini kaçırdık:( Neyse ki sonra otel sahibi bir arkadaşımız sayesinde otelde bulunan ortopedik bir İşbir Yatak'la değiştirdik. Eşim çok daha rahat etti...

Aynen sevgili Ayla! Ben de onun tereddütünü yaşıyorum. Acaba diyorum yattığımda yatağa aşırı gömülür müyüm? Tek başıma giyinemediğim için o açıdan beni zorlamaz, ama yatağın içine gömülmek, bel ve sırtımı -fark etmesem de- zorlar mı, emin olamıyorum.

Visko yatak kullanan omurilik felçli veya kas hastası arkadaşlar tecrübelerini bu başlığa yazarsa, çok yararlı olur...

:)) eşim kendi de yazar gerçi... onun seviyesi T6-T7... Ben de biraz inatçıyım, birkaç tavsiye üzerine almıştım yatağı, biraz daha denemesi için ısrar ettim eşime ama kurtulana kadar da epey bi küfür yedim:)) Mecburen ben sert yatağa alıştım... Not: Eşim zaman zaman söyler 'hissetmediğim yerlerim ağrıyor' diye:) viscolex beline ve sırtına iyi gelebilir ama fazla gömülüp daralabilirsin Bülentçiğim. Kocacığıma (Nova)
söylerim birebir tecrübelerini yazsın:))

Sevgili Bülent eşim zaten birçok şeyden bahsetmiş.. birkaç eklemede ben yapayım bu tarz yataklarla ilgili;
- çok yumuşak olduğu için hareket etmek zor ve dolayısıyla giyinmek çok zorlaşıyor
- vucudun şeklini hafızaya aldığı için zamanla çukurlaşıyor ve rahat edeyim derken eğimli yamuk yumuk bir yerde uyuyor buluyorsunuz kendinizi ve rahat edemiyorsunuz.. hatta çukurdan dolayı sağa sola dönüşler bile inanılmaz zor oluyor
- dediğim gibi yarı eğimli yarı çukur yerde yatmaktan dolayı hissettiğiniz yada hissetmediğiniz yerlerde bile ağrınız olabiliyor

+ tek olumlu yanı bası yarası riski gerçekten az kızarma bile olmadı kullandığım süre içinde

fakat sonuç olarak ben pek tavsiye etmiyorum.. ama belki başka kullanıcılar memnun kalmışlardır..
birde fiyat ne olucak ben çok merak ediyorum Bülent, çünkü o firma ile görüştüm ben daha önce.. ben günde 9 saatimi işyerinde aktif sandalye üzerinde geçiriyorum.. ve işyerindeki tuvaleti günde iki kez kullanıyorum.. dolayısıyla aktif sandalye üzerinden soyunup giyinmek zorunda kalıyorum ve o yüzden ROHO yada [FONT=Arial]The [/FONT]VARILITE Evolution kullanamıyorum,normal bir sünger minder kullanmak zorunda kaldığımdan, farklı arayışlar sonucu bu firma ile görüşmüştüm, beyfendi saolsun ilgili, tatlı dilli(esnaf) gayet de güzel konuşmuştu, kızı da saolsun bir iki gün mail atmıştı ama visco minderler ciddi pahalı idi!! şu an aklımda değil ama inan bana Amerika'daki ciddi minder fiyatıydı.. bulursam maili eklerim buraya fiyatları..​

Gönderdiğin fiyat listesine baktım Özgür. Yanlış anımsamışsın, dediğim gibi, minder fiyatları 200-250 TL aralığında, tek kişilik yatak fiyatları ise 350-750 TL aralığında.

yok yanlış anımsama değil.. çünkü ben roho minderimide varilite minderimide yurtdışından o fiyatlar civarında almıştım.. dolayısıyla daha önce bahsettiğim sebeplerden dolayı işyerinde kullanıp, üzerinde soyunup giyinme denemesi için bu fiyatları ödemek bana cazip gelmedi..

arkadaşlar vısco yatak konusu marka hangısı olursa olsun onemlı degıl marka zaten vısco yu tum yatak uretıcıler hammadesıını uretmıyorlar malzeme vısco yu alıp yatak yapıyorlar burda yatak alırken cok yumusak olmamasına dıkkat edın buda vısko yogunluyla ılgılı ben 80 dns vısco ve 80 dns sungerı ve 5 cm vısco kalınlıgı 4 cm hava kanalı 13 cm sungerı toplam 22 cm yatak aldım kullanıyorum cok yumusak degıl ıyı uzerınde soyunup gıyıne bılıyorum memnunum

ben istikbal ve bellonanın viscolarını kullanıyorum.memnunum . işbir ve tempur gibi markalar pahalı ve gereksizdiye düşünüyorum.

T12 paraplejiyim. Visko love yatağı yaklaşık 4 yıldan bu yana kullanıyorum. Benim aldığım zamanlarda 5 yıl garanti vardı.

Yaylı yataklara göre bası yarası riski %90 daha az. Uyku esnasında 3 kez pozisyon değiştirirseniz risk % 0 kadar iner. Ben 8 saat pozisyon değiştirmeden sırt üstü yattığımda bile [uyku ilacı alırsam] kalça bölgemde 16 yıl önce geçirilmiş bir bası yarası olmasına rağmen bir rahatsızlık yada kızarıklık gözlemlemedim.

Yaylı yataklara göre çok daha rahat bir yatak. Eşim sağlam bir insan fakat bel ve boyun fıtığı var. Özelikle o yatağa hiç bir şey mükemmel değildir diyerek 10 üzerinden 9 verdi.

Dezavantajı ise yaylı yatakların itme gücü yok bu yatakta. Gömülüyorsunuz içine. Bu gömülme olayı sünger yataklardaki gibi olmuyor. Sadece üst kısımdaki visko alan vucudun ağırlığına göre ortapedik bir şekil alıyor. Tekerlekli sandalyeye geçişlerde denge ve kol kuvvetinde sorun olanlar için öneremem. Ama böyle sıkıntılarınız yoksa insan 1-2 hafta içinde alışıyor. Ayrıca yatak içinde pozisyon değiştirmelerde yaylı yataklara nazaran biraz daha zor. Dediğim gibi sizi iten yada zıplamanızı sağlayan bir kuvvet yok.

Sonuç olarak bende çok tereddütte kalarak almıştım. Ben memnun kaldım. 3-5 yıl sonra yeni yatağımıda mutlaka visko özellikli bir yatak alırım.

NOT: Bu yatağın suyla temas etmemesi gerekiyor. Yoksa aynen çöpe. Suyu emen kısım sertleşiyor ve kullanılmaz oluyor. Terleme etkisi yaylı yataklara nazaran daha fazla diyemeyiz. Ayrıca terleme yatağı olumsuz etkilemiyor.

Visco yatak ilk başta konforlu geliyor insanlara ama uzun süre yatıldığı zaman. insan içine gömülüyor yani konfor ters tepiyor. viscodan viscoyada fark var diyorlar yumuşaklık seviyesi hakkında pek bir bilgim yok. belki çok yumuşak ve ona nazaran biraz sert olarak tasarlanabiliyordur. ama kesinlikle yumuşak olanları tercih etmiyorum.

Üst Alt