Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VİSTA'dan XP'ye Dönün (Programsız!)

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
VİSTA'dan XP'ye Dönün (Programsız!)

vistadanxpye_thumb400.jpg

Her 3 kişiden 2'si yeni aldığı bilgisayarını anında XP'ye çeviriyor!
Siz de Windows XP'den memnun kalmadıysanız yapmanız gereken şey çok basit!

Vista Administrator şifresini etkin hale getirerek şifre verin

Bilgilerinizi yedekleyin

XP cd’ si ile boot edin tuşuna basarak Kurtarma Konsoluna girin.

Administrator şifrenizi girin

Sırasıyla aşağıdaki komutları girin:

fixboot
fixmbr
cd \
ren windows winvista
exit

Windows yeniden başladığında XP cd si ile boot ederek normal yollardan XP yi kurun

Eski verilerinizi C:\Users klasöründen alabilrisiniz.
NOT: ALINTIDIR

bilgi için teşekkürler...
yıllardır XP'den şaşmadım...
ama şaşanlar için yolgösterici bir bilgi... :)

vala bende xp kulanıyorum belki meraklı biri çıkar bakarsınız

O 3 te 2 ye bende dahılım hatta arıza ıcın gelen vistalı makınalara xp kurmadıkca mudahale etmeyenlerdenım bılgı ve paylasım ıcın tşk ler

valla ben kendim vistayı sevenlerdenim Windows 7 çıktıktan sonra hem xp den hem vistadan sıkıldım

Win 7 de en az xp kadar hızlı ve kullanışlı bilgisayarın açılış ve kapanış hızı süper xp de olmayan sadece movie maker onun işini yapan da zaten yüzlerce proğram var .. Microsoftun xp'ye teknik desteğini yakın bi gelecekte keseceğinide düşünürsek win 7 diyorum:)

4 aydan berli windosw7 kullanıyorum gerçekten çok memnum simdilik sorun yok hiç

Ya Arkadaslar ben şunu hep savundum wındows 7 64 bit core2 duo ıslemcılerde muthıs hızlı xp halt etmıs ve henuz wındows7 ıcın yazılmıs vırus yok denılecek kadar az ancak duz 2.0 ve altı ıslemcılerde helekı 2048 ram den az olan belleklerde xp en hızlı ve guvenılır olanıdır tek gecerım

Win7'yi denedim ama Xp'yi bırakmak için herhangi bir sebep göremedim, belki Xp'den yavaş değil ama hızlıda değil. Bu birazda kullanıcının beklentileri ile alakalı bir durum.

Diğer taraftan, her ne kadar ''tekelci'' Microsoft'a uyuz olsamda, WinXp'i desteğine son vermeleri gayet anlaşılabilir. Zira Xp'ye yaklaşık 10 senedir destek veriyorlar daha ne olsun.

Ne zamanki yeni çıkan programlar Xp'de çalışmamaya ya da stabil çalışmamaya başlar, işte o zaman geçerim Win7'ye (sanki para veriyormuşum gibi:D).

@edipbalkan,

Win7'nin hem 64bit hem de 32bit versiyonunu, 3650Mhz'de kullandığım (overclock ile) Athlon II X2 işlemcimle denedim ama arada pek bir fark göremedim. Ki 3650Mhz'de bu işlemci pek çok C2D'dan daha iyi (dikkat edin eski Atlhlon'lardan bahsetmiyorum, Athlon II bunlar, phenom kırması yani). 64bit'in en büyük getirisi 3.2gb'dan fazla belleği kullanabilmesi gördüğüm kadarı ile...

Üst Alt