Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vivatone Entré Plus 450 işitme cihazı tavsiye eder misiniz? Piyasa fiyatı nedir?

Konular
15
Reaksiyonlar
1
Merhaba..Bir yakınım için doktor "Entré Plus 450" modelini tavsiye etmiş..Bu ürünü tavsiye edermisiniz.Fiyat konusunda bir bilgi bulamadım..
Desibel seviyesi 50-55 arasıymış.

Özellikleri:

[h=1]Vivatone Entre Plus 450 İşitme Cihazları[/h]Vivatone'nin hoparlörü direk kulak kanalına yerleştiren ilk tamamen açık kanal teknolojisi (T.O.C) kullanılarak ile üretilen ilk markadır.Şimdi Yeni Entre Plus'la beraber önemli şekilde geliştirilen Vivatone, geniş frekans aralığı ve artırılan kazancı sayesinde daha geniş bir kullanıcı sayısına ulaşmıştır.Komple açık kulak teknolojisi olan ile direk kulak kanalına yerleştirilen hoparlör ve kulağın arkasına ince bir tel ile tutturulan alıcı (DSP ) ünitesi, mükemmel estetik görünümünün yanında son derece temiz ve doğal bir ses gönderebilmektedir. Vivatone diğer standart işitme cihazlarında olduğu gibi sesi göndermek için ses akustiğini bozan plastik bir buru kullanmaz.Yeni güçlü hoparlör seti (High Fidelity Receiver Unit) ile Vivatone şimdi daha güçlü ve daha kapsamlı aralığına sahip. Frekans aralığı (200Hz ve 8000Hz , Fitting aralığı ise 80dB-90dB )Konsept (Çevre sesleri izleme, kişiye uyarlama ve veri transferi)Devamlı olarak çevresel sesleri izleyen ve o karışık sesleri kişiye uyarlayan zekâsıyla akıllı bir dijital ses işlemcisidir.Entré Plusla birleştirilen bu benzersiz teknoloji, konuşma anlaşılabilirliğini en iyi şekilde düzenler ve arttırır.Advanced Feedback Sistem i yüksek frekans kazancını azaltmadan eşzamanlı olarak Feedback olan bölüme müdahale eder ve sesin geri dönmesine izin vermez.Ayrıca, "Anti-trene bindirme" algoritması, geri besleme olmadan müzik ve diğer ses perdesine ait sinyalleri ayırır ve duymanız gerekli ses tonlarını kazanç kaybı yaşatmadan size ulaşmasını imkân tanır.Otomatik çift yönlü, multi-mikrofon sistemi (Entré plus 450 ve 250), ile konuşmanın geldiği yönleri otomatik olarak seçerek konuşma anlaşılabilirliğini maksimum düzeye çıkartabilmektedir. Üç farklı duyma alanı seçeneği ile kullanıcının ihtiyaçlarında göre bu sistem özelleştirilebilir.
vivatone_entre_plus_isitme.jpg

merhaba..
öncelikle bir noktayı hatırlatmak isterim, doktorlar işitme cihazından anlamazlar. kulağın yapısını, işleyişini, hastalıklarını ve tedavi yöntemlerini bilirler. işitme cihazı teknik bir konudur ve o alanda uzmanlaşmış odyometristler veya odyologlar daha iyi bilirler...
vivatone fena bir marka değil, lider birkaç firmanın hemen arkasından gelen bir firma. hiç kullanmadım ama eminim ki cihazları belli bir kalite standardının üzerindedir. size önerilen cihazın da kağıt üzerinde özellikleri gayet iyi gözüküyor. ama kendiniz bizzat denemeden karar vermeyin. görüntüsüne de aldanmayın, ses kalitesi önemli. fiyatı da pahalı değilse alabilirsiniz. ama her zaman söylediğimiz gibi, en az 2-3 farklı marka ve modeli denemeden karar vermeyin.

sevgili hunsal siz bu cihazi kullanmasanizda isitme cihazlari hakkinda bilgilisiniz hep sizin bilgilerinizden istifade ediyoruz takipcinizim her zaman
bu vivatonelere bi zamanlar bende pek heves etmistim kucucuk narin zarig goruntusune hatta denemeyede gittiydim ne yazikki odyometrist bilgili biriymis odyo olcumunu bizzat kendi yapti sen bu kayipla bu cihazdan faydalanamazsin dedi :(
sonralari kullanan biriyle konusmustum heves etme cok otuya ya demisti
biz ileri kayiplarda tam kalip kullaniyozya bu vivatone baska bi hoperloru kulak icinde bisey kullaniyomus bu sey hakknda bizi aydinlatirmisiniz bilginiz dahilinde

sevgili shukufe,
iltifatınız için teşekkür ederim.
ben de şimdi arkadaş bahsedince cihazı orijinal sitesinden inceledim. Görebildiğim kadarıyla cihazın özellikleri şöyle:
Dünyanın ilk tam açık kanal teknolojisine (TOC) sahipmiş. Yani, klasik cihazlarda olduğu gibi kulak kalıbı gibi bir şey kulak kanalını tıkamıyor. Ayrıca kalıpla cihaz arasındaki hortum da yok (hortuumun seslerin akustiğini bozduğunu belirtmişler). Böylece hem kanal açık olduğu için sesleri doğal yoldan kulakla iştiyorsunuz (tabii işitmeniz az da olsa varsa), ve hem de tokluk hissi, yankılanma vb etkiler de olmuyormuş. Sesler de böylece daha net duyuluyormuş. Cihazın resminde gözüken alıcıyı kulak kanalına yerleştiriyorsun, çıkmasın diye alttan tutan bir klipsi de var. Alıcıya bağlı neredeyse görünmez ince şleffaf bir ip sesleri ana üniteye taşıyor. Onun içinde de yazılım, işlemci ve ses yükseltici amfi var. Cihazın gelişmiş feedback baskılama özelliği varmış.
Cihaz düşük frekanbslarda 50 dB, orta frekanslarda 70 dB ve yüksek frekanslarda 90 dB'e kadar olan kayıplarda kullanılabiliyor.
Özetle, kağıt üzerinde orta ve hafif ileri derecede kaybı olanlar için gayet iyi bir cihaza benziyor. Ama denemek lazım.

Üst Alt