Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vizite kağıdı ile hastaneye gittiğimizde o gün işyerine dönmemize gerek var mı?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
merhabalar;

işyerinden vizite kagıdı alıp hastaneye gittigimizde işimiz bitince işyerine dönmemiz gerekiyormu? o gün izinli sayılmıyor muyuz?

İzin diye birşey yok.
Doktor işyerine verilmek üzere işbaşı kağıdı düzenler.
Onda tedavinin bittiği ve çalışabileceği tarih saat belirtilir.Tekrar işyerine dönmen doktora bağlı.

işbaşı kağıdı alırsın doktordan sadece işbaşı kağıdına saat yazdırma yeter

arkadaşlar sizlerin söylediğinide ben anlamadım.işcide memurda ayrımı düzenleniyor evet biz işyerinden sevk kağıdı aldığımızda.ogün izinli sayılıyoruz.işin nezman biterse bitsin bizde üzerinde saat yazılmıyor ama.

bazı doktorlar yazıyor çoğuda yazmıyor

zaten raporda gün verri yanı kaç gün raporluysan rapor bitiminde işe başlarsın.verilen süre b.itmeden tekrar rapor alamazssınızki.

sevk kağıdı alındığı zaman gitmene gerek yok zaten sevkliyken iş yerinde çalışmanda tuhaf olur.vizite kağıdı alındığı zamanda gitmene gerek yok arkadaşım gitmiyordu

anladıgım kadarıyla vizite kagıdı alındıgında o gün işyerine geri dönmeye gerek yok:)tskler cevaplar için

Vizite kağıdı işçi de,sevk ise memurda olur.
Vizite ile giden işçi saat belirtilmiş ise ve mesai bitiminden çok önceye aitse saat,işyerine dönmesi gerekmektedir.
Saat belirtilmemiş,ya da mesai bitimine yakın bir saat yazılmış ise işe dönmesine gerek yoktur.

şirketlerin durumu farklılık arz eder işe gel diyende olur gelme diyende genelde bizim şirket viziteye çıktıgın günü yevmiyeden kesiyor hatta 3 gün rapor al 2 gününü kesiyor sadece işbaşı kagıdına saat yazdırmayın o kadar

jon83

arkadaşım toplum yararına çalışma programı dolasıyla adıyamanda iş kurun atamasıyla meb baglı bir lisede hademe yardımcılıgı yapıyor sorusu şu vizite kagıdını nerden alınıcak iş kurdan mı yoksa okuldanmı normalde hademeler hastaneye gittiklerinde sevki nerden alıyor

falim;

Viziteye çıkılan gün kesinlikle ücretten düşülemez.

üzgün kardeş

üzgün bu sorumun cevabı varmı sende arkadaşım toplum yararına çalışma programı dolasıyla adıyamanda iş kurun atamasıyla meb baglı bir lisede hademe yardımcılıgı yapıyor sorusu şu vizite kagıdını nerden alınıcak iş kurdan mı yoksa okuldanmı normalde hademeler hastaneye gittiklerinde sevki nerden alıyor

jon83

arkadaşım için soruyorum okulda hademe vizite kagıdı nerden alıcak işkur göndermiş işe işkurdanmı okuldanmı

ufuk alp biliyorum ama bizim şirket kesiyor yani baha nesi ne biliyormusunuz aynı gün içerisinde hastaneya gidip geri işe gelmedigimiz için miş bence çok saçma işveren yani binevi yıldırma politikası bide türkiyenin en ünlü gıda firması ülker hero babeyy ya anla

Arkadaşım vizite kağıdının işkurla alakası yok bağlı bulundugunuz kurumun ilk amiri personel işlerinden yada muhasebe bölümünden temin edip size verir .

Hastahanede doktor işbaşı kağıdına mutlaka saat yazar atıyorum 17:00 de mesai bitiyor doktor oraya 16 yazdı işe gitmezsin ama 13 yazdıysa gitmen gereklidir.

jon83

edip bey arkadaşım ilk defa bir işe girdi ve bu konuları bilmiyor bende genelde primleri istege baglı dışardan yatırdım iş hayatım fazla olmadı yanlış bilgi vermek istemiyorum sadece vergi indirimi için bir işe girdim ve emeklilik dilekcemi verdim arkadaşım ben hastalandıgım zaman docdora gidersem 10 vs 20 gün izin alırsam işyeri sözleşmemi fest edermi yada işden çıkarmı yada mesai uzatma pis işlerde çalışdırmı diye düşünceleri var umarım anlatabilelmişimdir saygılar

Rapor alınır da sözleşmesi fesh edilirmi diye bişey asla olamaz özel sektörde yapabilirler ama onunda mahkeme yolu acıktır.

Üst Alt