Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vodafone icraya verecek. Ne yapabilirim? [Hukuk]

MstafaDqn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar saygı değer forum halkı.

Ben üniversiteyi yeni bitirmiş ve özel bir kurumda çalışan bir sınıf öğretmeniyim. Babamı kaybettiğim için maddi olarak ailem ve ben çok zor günler geçirdik ve çözüm olarak Vodafone'den hattımın üzerine cihaz alıp sattım ve ailecek maddi sıkıntımıza bir çözüm üretmeye çalıştım.

2 ay öncesine kadar taksitlerimi düzenli ödemekteydim bir rahatsızlık geçirdim ve işe tekrar Eylül ayında başlayacağım. Vodafone benim cihaz taahhütümü iptal etmiş ve kalan borcumu (2700 TL) Tek kalemde istemektedir. Benim şu anda ödeme gücüm yoktur ve düzenli ödemeye başlayacağım tarih Ekim aynından itibarendir.

Soruma gelecek olursam
1-) Vodafone beni icraya verecek ve icraya verdiğinde ne yapmam lazım ?
2-) Annemle birlikte yaşıyorum üzerimde hiç bir malım mülküm yoktur mal beyanında bulunsam annemin evine haciz gelir mi ?
3-) İcraya verildikten sonra haciz işlemi ne zaman başlar ve mal beyanında bulunmasam ne olur ?
4-) Son olarak işe başladıktan sonra maaşıma haciz gelse iş yeri beni işten çıkartabilir mi ?

Lütfen sorularıma cevap verir misiniz hepinize çok teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim.

Sorularınızın cevabı için bir iki avukata danışsanız daha iyi olur, görüş olarak da hiçbir mal varlığınız olmadığı için bence sadece maaşınızın bir kısmına haciz koydurabilir bir de aklınızda bulunsun e-devletten bakıldığında çoğu kişinin üzerine 15-20 tane değişik hat açılmış ve sonradan kapanmış olabiliyor ve bunlar sizin imzanızı taşımayabiliyor hatta sizin kendi sözleşmenizde bile imzalarınız eksik olabilir bu da lehinize kullanableceğiniz ipuçları.

Merhaba @MstafaDqn

Öncelikle yaşadığınız olumsuz durumdan bir an önce kurtulmanızı temenni ederim.

Alacaklı kuruma açıklıkla bilgi verip pazarlık yapabilirsiniz. Ben şu aydan itibaren şu kadar ödeyebilirim şeklinde. İkna olurlarsa ne âlâ. Ancak herhangi bir taahhüt imzalamayın.

Evinizde zorunlu olarak kullanmaya mecbur olduğunuz eşyalara haciz gelemez. Bunun haricinde mallar haczedilebilir.

Bir Yargıtay kararında şöyle der: Bütün bu açıklamalar ışığında, kural olarak ev eşyasının haczedilemeyeceği, ancak aynı amaca hizmet eden birden fazla eşya var ise birisinin haczedilebileceği kabul edilmelidir. Böyle bir durumda pek tabidir ki eski eşya borçluya bırakılıp, muhafazası satışı zahmetsiz olan, taliplisi fazla olacak yeni mal haczedilmelidir. Ancak lüzumlu olmayan ev eşyaları için de haczedilmezlik kuralı uygulanmamalıdır. Burada lüzumlu olan eşyadan ne anlaşılması gerektiğinin üzerinde de durulması gerekir. Mütevazi bir hayat standardının sürdürülebilmesi ve içinde bulunulan sosyal statünün asgari koşullarının muhafazasını temine yarayan, borçlunun yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya lüzumlu eşya olarak kabul edilmelidir. Somut olayda yapılan keşif sonrası alınan bilirkişi raporunun incelenmesinde, borçlunun evinde aynı nitelikte eşyalardan birden fazla olduğunun tespit edildiği görülmektedir. O halde mahkemece yukarda açıklanan ilkeler doğrultusunda bilirkişiden ek rapor alınarak sonucuna göre karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir (Yargıtay 12. HD., 2014/4289 E., 2014/6671 K., 10.03.2014 T.)

Ayrıca bakınız 2004 sayılı kanuna... madde 82: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.2004.pdf

Maaşınıza en fazla 1/4 oranında haciz koyabilirler. Bu haciz borç bitene kadar devam eder.

Her durumda mal beyanında bulunmanızı öneririm.

Vodafon avukatı ile uzlaşma ve taksitlendirme yoluna gidin.Uzlaşma olmazsa, çalışıyor olmanızdan dolayı ilk etapta maaşınıza haciz koyarlar.

Ve bu konulan haciz ile ancak aylık olarak maaşınızın 1/4 ini alırlar.
Konu ile ilgili işyerinde muhasebeye durumunuzu haciz kararı gelmeden kendiniz anlatın,bu konuda bilginizin oldugunu ve yardımcı olmalarını rıca edin.

Maaşınıza haciz gelecek diye işyeri konusunta kendinizde kuruntu yapmayın,zira ülke artık bu haciz olaylarına fazlasıyla alıştı.

arkadaşım benim de borcum dolayısıyla vodafone, ilhan duman hukuk bürosu aracılıyla maaşıma haciz koydu. 1400 lirayı çatır çatır aldılar ama maaşın en fazla 4 te 1 i ne haciz koyabildikleri için 2 ayda maaşımdan kesinti oldu. çok canımı yaktılar çok. ama haram zıkkım olsun paralarım ,ben engelli halimle kazanıyorum bunu bana yapanlar da benden beter olsunlar.

Mehmet005

Aynen bu arkadaşın dediği yaparlar, başka bir yol izlenmiyor icra veya hacizde.

Kardeşim sen gönlünü ferah tut hiç birşeycik olmaz

1 vodafone icraya verebilir eve bir takım kişiler gelir atıyorum 250 tl verin bi belge imzalayın der parayıda vermeyin imzalamayında
2 Ev senin üstüne değilse hiç bir hak iddaa edemez edilemez
3 vodafone seni icraya verene kadar ohhoo diyeyim sen anla ( rahat ol ) o zamana sen işe bile başlarsın
4 Maaşına haciz gelse iş yeri seni işten çıkaramaz haciz tutarı kadar aylığının yattığı banka bloke koyar o kadar

Üst Alt