Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Volkswagen 2013 fiyat listesi

1,2 JETTA :rolleyes:

[SIZE=1]JETTA 1.2 TSI 105 PS Comfortline Tiptr. [/SIZE]
[SIZE=1]32.301,15[/SIZE]

Manuel vites kökenli robotize yarı otomatik şanzımanlı (DSG, EDC, MMT, Easytronic, Dualogic, Powershift) araçlardan bizim gibi minimum beş yıl kullanacak kişilerin uzak durmasında fayda var. Varsın çok yaksın ama başımı ağrıtmasın. Ne kadar elektronik uzun vadede o kadar sorun. Aynısı turbo için de geçerli.

dıe another day;

KDV hariç bu kadar. Araba aklıma yattı ama 1.2 olması biraz düşündürüyor.

DSG'den uzak durun. İlla alacaksanız eğer mutlaka garantiyi uzatarak 4 yıla çıkartın.

Hangi otomatik daha iyi o zaman yani marka olarak?

ben 2007 de mmt toyota corolla benzinli aldim. sorunsuz 80000 km kullandim. simdi gene corolla mmt dizel aldim. memnunum yani. dogrusunu isterseniz klasik otomatik benzinli arac almayi dusunmedim. yakit farki cok olacak diye. mmt den korkularim oldu ama sorun da yasamadim. bu korkularin sebebi biraz da forumlarda yazilanlar bence. bir de mmt nin kullanimi klasik otomatik vitese gore daha zevkli. bilginize........

Selamlar,
İyi kriterinizin ne olduğuna göre değişir bu.
Mesela İsmayil'in bahsettiği mmt şanzuman otomatikleştirilmiş manuel bir şanzumandır. Bu sebeple de çok büyük problemler açmaz. ancak bununla birlikte kullanım açısından digerlerine göre farklılıkları mevcut (Gerçi son versiyonların kalibrasyonu doğru yapılmış deniyor). Vites geçişlerinde vites küçültecekken büyütmek gibi ya da geri kaydırma gibi sorunları vardı. Güncellerde bunları çözdüler mi bilmiyorum.
DSG - EDC tarzı şanzumanlar performansı her anlamda diğerlerine göre daha iyi. Henüz EDC ( Renault kullanıyor ) büyük bir sorun açmasa da bu şanzumanlar en ufak sorun açtıklarında 5ooo liradan başlıyor. Durup dururken sorun açmalarıyla ünlüler. Googledan teyit edebilirsiniz.
CVT şanzumanlar ( 10 sene kullandım) benim gözümde tüm bu şanzumanlardan daha konforlu. Ancak bozulması durumunda hala da tamiri çok kolay değil. Sıfırıysa yine çok pahalı.
Ben CVT şanzumanlı aracımı yeni değiştirdim. Bi aksilik olmazsa önümüzdeki hafta yeni aracım gelecek. Megane ve Jetta arasında çok gittim ancak 5 yıllık süreyi düşününce tercihimi klasik otomatik vitesli bir araçtan yana kullandım. Yakıt sarfiyatı ve performansa olumsuz yönde etkisi olsa da kırılmayacağını, büyük sorunlar açmayacağını biliyorum. Açması durumundaysa hem tamiri kolay hem de fiyatı konusunda diğerleriyle kıyaslanamaz.
Şimdiden hayırlısı olsun

Araç seçiminde vites tercihi konusunda öncelik sıralamasını Tork konvertörlü (klasik, yıllardır kullanılan, ustası sanayide en çok olan tip) otomatik - CVT - tek kavrama yarı otomatik (mmt vb.) - Çift kavrama yarı otomatik (DSG, EDC) olarak yapmakta yarar var.

Transpoter Vip Eniyisi Bence vosvagende. sonra passat.

Üst Alt