Aşağı yukarı görmediğim, binmediğim, kullanmadığım araba markası kalmadı.
VW son derece konforlu, kullanımı rahat, performansı yüksek keyifli bir markadır. Amma velakin, bugüne kadar en fazla servis ve parça parası harcadığım arabadır. Ha, pahalı ama kaliteli diyecek arkadaşlar vardır, saygı duyarım. Ben 2 VW deneyimimden sonra bir daha almamaya karar verdim. Her iki araçta da önce turbo, sonra şanzuman problemi yaşadım. Daha sonra bunların kronik sorun olduğunu öğrendim. Elbette daha sonra bunlar düzeltilmiş olabilir ama benim için yeterli oldu.
Ederi 35 küsür bin TL olan 10 yaşındaki caravelle aracımızın şanzumanı dağıldığında sıfırına 23.000TL fiyat verdiler. 2. el kullanılmış şanzumanı bile 8.500TL'ye bulabildik. 10 yılda araca harcadığımız parayla 2. bir 0 araç daha alırdık herhalde.
Ha, buradan yola çıkıp tüm VW'ler kötüdür falan diyecek değilim. Bana göre işçilik ve parça fiyatlarının yüksek olması bir dezavantajdır. Mercedes'in de parçası pahalıdır ama en azından başınızı ağrıtmaz.
Kişisel olarak artık araba tercihlerimde japon veya kore menşeili araçları tercih ediyorum. Hem dayanıklılar, hem parçaları ucuz. 3 kere Toyota aldım ve her birinden ayrı ayrı memnun kaldım. Aynı şeyi Nissan için de söyleyebilirim. Ama Renault ile birleştikten sonra nasıl oldu bilemiyorum.
Avrupa araçlarında Peugeot favorim. Daha önce 307 kullandım. Fiyat performans oranı çok iyi bir araçtı. 207 modeli için aynı şeyi söyleyemem.