Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Volkswagen Transporter (Camlıvan veya Panelvan) ÖTV ve MTV indirimi var mı?

ronaldo7

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
3
Merhaba
Sitede bu konuda sorulmuş çoğu konuları okudum ama tam olarak cevaba ulaşamadım.Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün 2014 de imzaladığı %90 ve üzeri özürlüler için yüksek tavan araç verilecek yasası ile tam olarak hangi araçlar ÖTV ve MTV muafiyeti ile alınabiliyor acaba ?

Mesela Kendi ihtiyaclarımıza göre volkswagen transporter almak istiyoruz,3 çeşidi var (Panelvan,Camlıvan,Cityvan) Bu 3 modelden hangilerini ÖTV indirimli alabiliyoruz tabi alabiliyorsak.Tam olarak kesin ve net cevap verebilecek arkadaş olursa memnun oluruz, GTİP numaraları hakkında hiçbir bilgimiz yok maliye miyiz ki bizi bunları bilmeye şart koşuluyor.Kısaca Transsporter ÖTV indirimli alabiliyormuyuz alamıyormuyuz ?

Sorumun cevabını sonunda öğrendim.engelliye verilen yüksek tavan araç tamamen kapalı kasa oluyormuş.Onda da zaten ÖTV 1000-2000 lira oluyor.yarı camlı veya tam camlı volkswagen transporterler ağır özürlü taşımak için bile olsa ÖTV indirimli verilmiyormuş.Yani kısaca devlet ağır özürlü vatandaşına eşya gözüyle bakıyor tam kapalı kasa araçları uygun görüyor.

transporter alamıyozmu 2000 motor bilgisi olan varmı

Iyi günler. Bunla ilgili konu açılmışken bnde bi soru soracam. Şimdi bir kaynakta gördüm engelli araç alımında motor hacmi 1600-2000cc arası otomobillerde ÖTV indirimi %90 oluyormuş bu bilgi gerçek mi? Volsvagen tiguan 2000cc dizel almak istiyorum bu Aracın segmenti otomobil olarak mı geciyor sitede baktım bişi anlamadım ?

Sayın emrullah73 Motor hacmi 1600cc'yi geçen otomobili ötv indirimli olarak satın alamazsınız.

Sayın ronaldo7 belirttiğiniz araç otomobil sınıfında olmadığı için %15 ötv indirimiyle satın alabilirsiniz.

Son*düzenleme ile birlikte*2.0 motorlu araçları alabiliyoruz ötv indirimli sınır. vergili hali 200.000 geçmeyecek şekilde olunca serbest sorum transporter i *ne kadarlık bir ötv indirimi ile satın alabiliriz

Üst Alt