Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vücut geliştirmenin FA'ya zararı var mı?

akumsal

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben vücud geliştirmeye yazıldımda kas yapmak içinde ağırlık kaldırmak gerek faya bi zararı varmı?ben gitmek istiyorum fiziktekiler önermiyo bilgisi olan var mı?

Bence Fiziktekileri dinle sen..;)

Öyle görünmese de "ağır spor"lardan sayılır vücut geliştirme.. Ama bize düzenli-hafif egzersizler yeterli..

Kas yapmak bzim neyimize ben iyiyken yapmım fitnıs çeşke yapmasaydım azıık hücrem vardı onuda fitnısla harap ettim yaa

Yapabilirsin bence yap, amatörce 6 yıldır ilgilenıyorum. Tavsiye ederim, ama bi şartım var:) en fazla kaldıracağın ağırlık kilonun yarısı olsun. Ben 25 Yaşındayım ve bu sporda 45 kiloyu hiç aşmadım, son 4 yılsa en fazla 30 kiloda çalıştım. Kendi ağırlığım 63-69 kg arası oynadı. Yaşını ve kaçyıldır hasta olduğunuda belirtirmisin.

saolasın tşkler bende bu cvbı bekliyordum çünkü bende yapmak isitiyorum 20 yaşındayım 10 yaşındayen teşhis konmuş.

dikkatli olmanı tavsiye ederim,durumunu bilmiyorum ama bel fıtığına meyilliyiz,bende 2 aydır bacak ağrısı vardı önce adale ağrısı sandım ama bel fıtığıymış,Allah kimseye bu ağrıyı yaşatmasın..

ben vucut gelismeye 3 yil gitmistim 20 yasindan 23 kadar
salanarak giderdim
sunu bil fa icin hir bir zarari yok faydasi var
sadece fa ya bagli olan kardiomiopatiye zarari var
yani zorlandikca kalbin cok atar zor nefes alirsin ve daha zorlasan daha tehlikile zararla karsilasirdin
ben 50kg bisenede 60kg oldum
sonra 70kg
100kg cekerdim
90kg kaldirirdim
bence herkes gibi ilerlemesen zoruna gider bana giderdi
kalb atisini kontrol etme aleti al (saat,kayis sekilinde bulabilirsin)
160atisa ayarla bundan yukari cikmasan zarari yok

saolasın tşkler bende bu cvbı bekliyordum çünkü bende yapmak isitiyorum 20 yaşındayım 10 yaşındayen teşhis konmuş.

O halde yüksek bir risk grubundasın demektir. Başlangıçtan en iyi verim alacağın duruma kadar en az 10 ay geçer. Bu sürede kademeli olarak ağırlıkları arttırıyorsun. İlk 2 ayını hafif fitnes tarzında geçir. Isınma yapamazsanda ağırlık ünitelerinde, ilk 2 sette extra hafif setler koy ısınmış olursun. mesela 3*8 iken sen bunu 5*8 yap ağırlık arttırarak git. En önemli üç kuralı söyleyim sana, asla ağırlık üniteleri dışında çalışmamaya özen göster( ağırlık üniteleri dengeli spor yapmanı sağlar böylece bel fıtığndanı, yanlış kas gelişiminden ve spor yaralanmalarından korunmuş olursun), iyi eğitimli antrönörle çalış ve ilk 8 ayın son bir ayında vücüd ağırlığının 5 te 1 i kadar max. ağırlık kaldır. 5 te 1ini sakın aşma. 10yıllık bir hastaysan max. ağırlığı kestirmek zor, bunun için antrenörün daha çok yardımcı olabilir. Ayrıca antrenörüne hastalığın hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi ihmal etme.

Üst Alt