Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vücut geliştirmenin skolyoza zararı olur mu?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
2009 yılında skolyoz ameliyatı oldum
acaba vücut geliştirmeye gitsem bi zararı olurmu
tabiikide öyle halterde 100 kilo kaldırma gibi bir amacım yok biraz bacak kası ve karın kası istiyorum
acaba bi zararı olurm u

Ameliyattan sonra bütün doktorlar sporu önerir fakat seviyesine dikkat etmelisiniz. Ağır düzeyde yapacağınız spor sırtınıza zarar da verebilir ağır kaldırmamalısınız. Ama basit hareketlerin, yani sırtınızı zorlamayacak hareketlerin yapılmasının bir zararı olacağını düşünmüyorum sadece biraz dikkat etmelisiniz.Bazı kişiler sırtındaki platinlere zarar verebiliyor ve bunun örnekleri var. Yüzme de yapabilirsiniz bütün doktorlar sırta iyi geldiği için yüzmeyi önerir.

Zararı olsa bana olmazdı. Allah'a şükür 7 yıla yakındır yapıyorum. İlk başlarda 3 yıl art arda gittim her gün. İşe girdikten sonra bayağı aksattım; ama eve alet aldım. Ben sadece skolyoz değil, polinöropati de var. Doktorun izin verirse git. Doktorunu bulamazsan yine de git; ama hocanın kontrolü altında ilk 6 ay çalış. Sonra özel program yazdır. Kesinlikle ağır kaldırma. Vücut belli bir forma geldiğinde zaten isteyecektir. Çook kasma ve zorlama kendini.

Üst Alt