Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vücut kılları kasların gelişimini engeller mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar internette şöyle bir yazı okudum.Kısaca şöyle: insan vücundaki kıllar kasların gelişmesini engeller. bu doğru mu ?
Eğer böyle birşey varsa doktora sormak gerek.. Benim ayaklarımda bayağı kıl var. normal sayılacak türden değil :D

bilimsel bir dayanağı olmadıktan sonra bu tür haberlere inanmamak gerek

Kesinlikle etkilemez, şehir efsanesi bu.

Televizyonlarda, dergilerde gördüğümüz profesyonel kas yapanların, artislerin, futbolcuların vb... vücutlarında hiç kıl olmamasının sebebi de lazerle, epilasyonla vücutlarında ki tüm kılları tamamen aldırmalarıdır.

burayı okuyunca aklıma nedense recep ivedik geldi....:)

Baran sen o kıllardan rahatsız oluyorsan kurtulmanın bir çok yolu var..:):)

Bak senin ilk yazdığın mesajın hemen sağ tarafında ki reklamlara tıkla bilgi edin..:)

Epilasyonmu istersin tüy dökücü krem mi sen çareyi neden uzakta arıyorsun ki Hemen yanı başında..:) kaslarında güçlenir dermişim...:D Şaka bir tarafa hiç bilgim yok bu konuda inanmıyorumda zaten kılla tüyle kasın ne alakası olabilir diyorum amaaa alakası vardır belki deyipte çokda net konuşmayayım değil mi.?:)

Hem aslı olmuş olsa biz kızlar ohooo kas yapardık hiç uğraşmadan hahahahha:):) Haa cinsiyet seçiyorsa bu kıllar tüyler kas konusunda onuda bilemem..:eek:

Evet bizim insanımızda böyle bir düşünce var nedense... Bilemiyorum aslı var mı yok mu ama saçım uzun diye bana "senin kanını canını emiyor bu saçlar kes onları kes kes" diyorlar..:rolleyes: Sözüm ona uzun saç zayıflatırmış bütüüün vitamini saç toplarmış mış mış mış.... Artık ne kadar doğruysa...:rolleyes:

Belki derideki gözeneklerden vücudun hava almasını etkileyebilir ama kas'a etki etmez sanırsam..:D

bende duymuştum bunu ama pek doğru olduğunu sanmıyorum.

ben 5 sene bady sporuyla uğraştım biz genelde kasların daha estetik görünmesi için müsabakadan 2 ay ance tüy dökücü kullanırdık kas gelişiminde negatif etkisi olduğunu biliyorum ama çok çok az bu etki bence denemeye bile değmez anatomini bozma çünkü bu kremleri her vücut kabul etmiyor kızarıklık vs yapabiliyor

Bu tez doğru olsaydı; bütün çok kıllı hayvanların (örn; aslan, goril, koyun vb.) kas zafiyetinden ölmeleri gerekmez miydi?:confused:

yorumları okudum ama abartmışsınız biraz yaww.tabiki de kılların o kadar çok etkisi olmaz ama çok az bile olsa kas gelişimine zararı var mı demek istedim...tabiki kılsız olunca mike tyson gibi olmıcaz :D küçük kas gelişimine zararı oluyor diye okumuştum...
neyse zaten hastalığımın ilacı tedavisi bir çıksın bakarız o zaman çaresine ..bu arada şikayetçiyim kıllarımdan :eek: normal olması kadar değiller :D

kas lı bölegeler de kıl dökülmesi oluyor. bunu biliyorum. yani kaslandıkca vucutta kas olan bölgedeki kıllar dökülüyor kendiliğinden. ama kıl kas yapımına engel mi yahut onu etkiliyor mu bilmiyorum.

Ben bunu çok eskiden beri duyarım.Hatta bir tanıdığım vardı futbol oyuncusu.Kas gelişimini engelliyor diye bacağındaki kılları temizlerdi.

Ben bunu çok eskiden beri duyarım.Hatta bir tanıdığım vardı futbol oyuncusu.Kas gelişimini engelliyor diye bacağındaki kılları temizlerdi.

Futbolcuların bacaklarındakı kılları almalarının sebebi kılların teri tutması ve oyun sırasında yaralanmalara neden açması, ayrıca seyir açısındanda estetik olsun diye, kıllarını aldırıyorlar. Kas yapanlarda öyle tamamiyle estetik gözüksün diye aldırıyorlar.

Ayrıca doktor cevabı:http://www.revir.com/v01/pages/p15/1154/253007.shtml

Kılların Kas Gelişimine Etkisi

İyi günler ben 1 yıldır fitnessa gidiyorum acaba bacak kıllarının tüy dökücü yardımıyla alımında bacak kaslarının gelişim hızı artarmı.Teşekkürler...

CEVAPLANDI

Cevaplayan:Uzm. Dr. Ümit Hazar

Cevap Tarihi:7 Ekim 2009 - 04:21

Kılların kas gelişimine etkisi yoktur.
sağlıklı günler.

Deri resminide koyalım, kıl tüylerinin irkilmeye ve terlemeye yarayan kendi çok çok küçük kasları zaten var. Tamamen vücut kaslarından bağımsızlar:

bu tez doğru olsaydı; bütün çok kıllı hayvanların (örn; aslan, goril, koyun vb.) kas zafiyetinden ölmeleri gerekmez miydi?:confused:

işte mantıklı insanın verdiği cevap:D:D:D
;););)
ayrıca erkeklerin bacağında kas denen bişi olmaması gerek bu teori gerçek olsaydı :D kıllı bacaktır erkek bacağı:D:D:D

Demek kızlara hava atmak için vucutlarını temizleyip "kas gelişimini engelliyor" bahanesini bize yedirmeye çalışıyorlarmış öylemii :eek: Çok fena bu erkekler :rolleyes: :D

sekerkız çok fena yakaladın beni.zekana bayıldım :D şaka şaka :p

yazının linkini vereyim bu arada... http://www.vucutcu.com/forum3/printview.php?t=13508&start=0&sid=494a2df12b48a1e8fdca8ae0e7bfb752 ...kan dolaşımını etkiliyor kıllar bu yüzden kasların gelişimine etkisi oluyor..:)

birşey söylemek istiyorum..msnde konuştuğum birkaç avrupadan arkadaş var.bazen sohbet ediyoruz..bana diyor ki biz burada saçları dağınık veya bakımsız arkadaşımız olduğu zaman ona 'TURK' lakabını takıp dalga geçiyoruz diyor....ben de cevap verecek birşey bulamıyorum..doğru söze ne denir

aslında ben de futbolcuların bacak kıllarını alma sebebi estetik amaçlı değil bacak gücünü alması olduğunu duymuştum.tabiki ne kadar doğru bilmiyorum:)

Bu yaz bana da söylenmişti bu :) ama kaslara etkisi minimummuş yani kasları geliştirmek için kasmaya gerek yokmuş:)

bi kıl muhabbetidir almış başını yürümüş bırakın abi erkek adm kıldan rahatsızmı olurmuş :D kıl erkekliğin nişanındandır yerim kası kılmı kasmı :D cevap verirum KAS :D

şaka şaka tabiki KILLLL :D

Üst Alt