Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VW Tiguan 1.4 tsi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
kasım ayı itibarı ile mevcut aracımı değiştireceğim,düşüncem tiguen almak.vw tiguen 1.4 tsi hakkında olumlu,olumsuz düşüncelerinizi paylaşırmısınız?

olumlusu sağlam arabadır.tipi iyidir.

ama cok yakar ve dsg şanzıman (otomatik olanıdır) problemlidir.ilk iki yılda bozulursa garantiden değişirler.sonraki 1 yılda bozulursa bakımlarını serviste yaptıysanız iyi niyet kullanacaz deyip 2-3 milyar a yaparlar ama ilk 3 yıldan sonra bozulursa 12-13 milyar para alırlar sizden.herkezin başına gelmez ama gelenin canı fena yanar.wolkswagen gurubu çinde, avusturalyada, bilmem nerede yüz binlerce aracı geri çagırmış.amerika ve çinde sadece şanzımana 10 yıl garanti veriyorlar. ben bilgi verdim bana inanmayın siz de araştırın.

ha 10 litre benzin harcar 100 km de

görüntüsü hoştur, konforludur, sürüşü keyiflidir, kalitelidir, dsg şanzımanla vites geçişleri hissedilmez
ama
çok yakar, dsg şanzıman risklidir, doğuş otonun hem alırken ki hemde servis dönemlerinde ki tavırları can sıkabilir.

bende tiguan alacağım wosvagense korkma al mesedes vosvagen bmw sıfırını korkmadan al hemde pirim yapıyor araba

bu dsg şanzımana yorum yapanlar ne kadar kullandı bu şanzımanı acaba ya lütfen yanlış kulaktan dolma laflarla insanların fikirlerini etkilemeyiniz biliyorsanız tecrübe warsa konuşun

Ben iki yıldır vw polo dsg şanzımanlı otomobil kullanıyorum ve hiç bir sorun yok. vites geçişlerini hissetmiyorum. bir daha araba alsam yine DSG şanzıman... :)

RUHİ;

DSG şanzıman en konforlu otomatik viteslerden biridir ama risklidir, kulaktan dolma bilgiler dediğin şu bilgileri oku istersen;

Bildiğiniz üzere, VW-Audi, DSG/S-tronic (direct shift gearbox) ürün gamı altında sattığı, DQ200 kodlu 7 ileri kuru kavramalı şanzımanı, problemli olarak nitelendirip, dünya çapında belli ülkelerde, kullanıcıların baskısı ve örgütlenmesi sonucu geri çağırmak durumunda kaldı.

Bu ülkeler:

-Çin; Kullanıcılardan gelen artan şikayetler üzerine, Çin Devlet Televizyonunda konunun yer alması ve Çin Genel Kalite kontrol İşletmesinin desteği ile oluşan baskı sonucu, VW'in yaklaşık 400.000 aracını geri çağırmak durumunda kaldı. VW-Audi'nin, en büyük pazar olarak gördüğü Çin'de bu darbeyi alması, 2018'de dünyada 1 numaralı araba üreticisi olmayı hedefleyen marka için büyük bir darbe oldu. Şanzımanın garanti süresi, standart olan 2 seneden, 10 seneye çıkarıldı Çin'de 6 ileri DSG ile ilgili de, problemler ve şikayetler olmuştur, ama bu konumuzun dışındadır.

-Japonya; 91.000 araç, aynı problemden dolayı geri çağrıldı.VW yetkilisinin Japonya için verdiği raporda DSG'nin arıza sebebinin, dur kalk trafiğin, rutubetin ve hava kirliliğinin çok olduğu Asya/Uzak Doğu ülkelerinde, DSG'nin bu kötü şartlara uyum sağlayamamasına dayandırılması da, (Japonya için kastedilen, malum radyasyon olayı) , işi daha da traji komik bir yöne çekmektedir

-Singapur; 6.000 araç.

-İsveç; İsveç'te, DSG sorunundan dolayı, Passat Ecofuel DSG'nin, taxi olarak kullanılması, tamamen yasaklanmış durumdadır

-USA; 2009 yılında 2 kez geri çağırma olmuş. Biri 53.000 adet, diğeri 13.500 adet araç için. Garanti süresi 10 sene

-Rusya; Garanti süresi 10 sene. Rusça'yı yeni öğrenmeye başladığım için, Rus forum ve kaynaklarından fazla bilgi alamadım.

-Avustralya VW, Rusya, Çin ve USA gibi ülkelerde uygulanan geri çağırma prosedürünü, bu ülkeye uygulamama konusunda direnmiş, ama garantiyi 5 seneye çıkarmak durumda kalmıştır.

Şanzımanın en sorunlu olan parçası olarak bilinen Mechatronik (mekatronik), yani kısa açıklama ile şanzıman beyninin, aşırı ısınmadan dolayı, elektrikli valfleri ve TCM (Transmission Control Module) modülü arızalanıyor.

TCM arızası genellikle 40 derece Celcius (evet bildiğimiz kırk derece) sıcaklığı aştığında, "18222 P1814 Pressure Control Valve 1 (N215), Open / Short to Ground" arıza kodu ile ekrana yansıyor.

Arızanın bazı / belli başlı semptomları:

-Göstergede yanıp sönen PRNDS ve akabinde N'ye geçmesi (Neutral, yani boş vites). Bu arıza, şanzıman sıcaklık müşürüyle ilgili de olabiliyor.

-Kalkışlarda, 1'e sert geçiş. Bu arıza, bilgisayara bağlanarak (VCDS kablosu ile) kalibrasyon yapılıp, günü kurtarabiliyor, fakat arıza tekrar ediyor.

-3'ten 2'ye, 2'den 1'e zor geçiş ve bu geçişlerin akabinde ses gelmesi.

-2. viteste sallantı/titreme hissi.

-Vites geçişlerinde silkeleme/sallantı.

-1300-2000 RPM arası güç kaybı.

Çalıştıgım şirkette yaklaşık 50 tane dsg dizel jetta mevcut ve yarısından fazlasının belli bir km den sonra şanjımanları değişti.
Tabi bu herkeste arıza verecek manasına gelmez.
O riski göze alıyosanız tadından yenmez bir araba olur tabi benzinli olmasınıda göz önünde bulundurun.

sn. veysel

netteki bilgileri buraya kopyalamana gerek yok onu herkes bilio tecrübesi olan yazsın dedim.

Bilende bilmeyende tecrübesi olanda olmayanda yazıp çiziyor maşallah,
Dizel otomatik araçmı alınır bakımlarını nasıl yaptıracan bi şanzuman yaptırsan dünya para ödersin dizel bakımı ve otomatik olması sana pahalıya maal olur yok çekmez,gittim 2010 yılında sıfır 1.3 motor dizel triptonik opel / astra aldım.Daha 2 sefer yağ değiştirdim yaz kış lastiklerini değiştiririm birde,ayrıca ilk bakımda kendi ustama götürüp garantiyide bozdurdum,şöför var şöförcük var her araba aynı olacak yada kullanım hatası olabilir şans işi bu..
Alacağın araç yakıtı fazla yakar dostum,sağlamlık konfor dersen düşünme git bayinin tekine test et / ettir al..

Mami Junior;
O şirket araçlarını kaç kişi sürüyor..? yoksa tek şöför sürerken mi yarısından fazlasının şanzumanları değişti...? :rolleyes:

gönülyarası'na katılıyorum. bence bu otomatikleştirilmiş şanzımanları kibar kullanmak gerektiğini düşünüyorum. bir de bu araçlarda debriyaj balatası var, yani bu ömürlü bir parça, bunu değiştirmek eninde sonunda gerekecektir. bunu da göz önüne almak gerek. ben Toyota mmt kullanıyorum. hiç sorun yaşamadım. yaklaşık 40.000 km'de bir kalibrasyon ister. 2007 de aldım. bu yıl başında 90.000 km de sattım. sorun yoktu. şimdi gene mmt aldım.

ismayil;

Aynen öyle kibar devrinde kullanacaksın nasıl olsa otomatik diye ha babam basarsan zorlar sıkıştırırsan hayrını gör o aracın,41.000 oldu aracım 2 kere yağ değiştirdim bende.
1.3 motor çekmez diyenler oldu Eskişehir / Ankara arasında 1.9 motor wv cady ile kapıştığımda aynadan kaybolmuştu vatandaş,Ankara'dan İstanbul Atatürk Havaalanına 3.5 saatte girdim 1.3 motor çekmez gitmez diyenlerede buradan duyuruyum bunu...

RUHİ;

onlar tecrübe işte.. olan şeyler onlar, benim tecrübem olmasa da başkasının tecrübesi.. Ayrıca bilgi vermek için illa tecrübe etmek mi gerekiyor.. Neyse DSG problem çıkarma ihtimali yüksek bir şanzımandır, isteyen alır isteyen almaz..

@gönülyarası,

Bu araba şans işi onu baştan söyliyim.
Şirket araçlarını tabiki birden fazla kişi kullanıyor, ama engelli olan ve sadece kendisi kullanan bir arkadaşımda da 2 defa şanzımanı değiştirtirdiler.
DSG çok konforlu, çok seri bi şanzıman ama kuru tip olanlarda genel itibariyle sorun çıkmakta.
Siz ne kadar dikkatli olsanızda, sizin dışınızda olan bir çok şey o şanzımana arıza verdirmesine sebep olabiliyor, misal yoğun trafikte ısınması gibi.
İnternette araçtırırsan çok sıkıntı çekenleride görürsün hiç sıkıntı çekmeyenleri.
Bende arıza olmaz düşüncesiyle cvt şanzımanlı bir araç almıştım ama servisten çıkamadım, kaza yapıp araç perte çıkınca elimden çıkarmış oldum.
Bu yüzden diyorum şans işi diye.
Alma demiyorum ama alacak kişinin bunları göz önünde bulunduruması gerekiyor, risk her zaman her araba için vardır .

Mami Junior;

DSG nin yoğun şehiriçi trafiğinde aşırı ısınmasını üreticilerinin bile kabul ettiğini, hatta bir çok ülkede araçlarını sırf bu sorun yüzünden geri çağırdığı gerçeğini bir bizimkiler anlamıyor, ya da anlamak istemiyor... dsg konforludur, seridir ama böyle bir riski var..

merhaba 2016 yeni tiguan 1,4 otomatik aldım aralık ayında yeni otv zammı ile beraber 150bin tl araç
88bin tl geldi 500 trafik 1500 kasko toplam 90bin TL

araç highline yani en yüksek model cam tavan + sunruof var.

araç en üst model olmasına rağmen bir çok eksiği var herhalde onları da almaya kalksak araç 200bin TL dayanacak

bu modelde gördüğüm eksik olanları yazayım:
- navigasyon (dışarıda aracın ses sistemine ek oem takılıyor 3.800 TL)
- geri görüş kamerası (dışarıda 1500 TL)
- araç park asistanı eller serbest (dışarıda 2200 Tl)
- anahtarsız çalıştırma (dışarıda 1500 TL yeni 2 anahtar veriliyor cep telefonunda çalıştırıla biliniyor)
- yol levhaları - cizgi ve ondeki arac takip
- yan basamak (dışarıda ortalama 500 TL)
- gelen aracı tanıyıp uzunlar acıksa kısaya çevirme araç yoksa belli bir hız üzerinde uzunları açma
- gizli kodların kapalı olması (artırılabiliyor dışarıda 50 tl)
- ses komutunun kapalı gelmesi
- app connect (dışarıda 500 TL)

Servis fabrikadan gelen araca yeni paket eklemiyor.

bu modelde olup ta bir alt modelinde olmayan özellikler
katlanır ayna (1500 TL)
hayalet ekran (7500 TL)
18" jant ve lastik
Led gündüz farları
araç içi led ambiyans
koltuk döşemesi
8" multimedya ekran
yorgunluk uyarısı

Allah kimseye kaza bela vermesin..Hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızı..

Birde şu DSG şanzıman ile alakalı bir şey söylemek istiyorum.Renault Grand scenic araç kullanıcısıyım. EDC şanzuman var (DSG) Trafikde beylerbeyinden Köprüye çıkamıyorum sürekli aşırı ısınma uyarısı veriyor. 4 senesinin içinde yolda bıraktı beni, garanti kapsamına sokmadılar 3800 TL serviste masraf yaptım.
Ha birde şehir efsanesi olan bir söylenti var Bu Şanzuman beynine atılan yazılımlar için belirli bir tarih veriyolarmış o tarih den itibaren şanzuman kendini kitliyor ve kullanılmaz halen geliyormuş.Ne kadar uğraştımsa yazılım yükletemedim dışarda sıfırını bulamadım mecbur servise gidip 3800 TL bayıldık :) (Sanayide şanzuman ustasıyla kısa bir sohbet) :)

encanli

Aracınızı güzel günlerde kullanınız.
Hayırlı olsun.
Detaylı anlatım için de teşekkürler.
Doğuş otonun meşhur donanım farklılıkları.
En üst donanım araca navigasyon koymamak nedir arkadaş.
Ben gizli kodları Ankara Şaşmaz da açtırdım. Dediğiniz gibi 50 TL. Ayrıca arkadaş bu fiyatın içine yan aynaların katlanmasını da ekledi.
Çok güzel bir araç tercih etmişsiniz.Güle güle kullanın.

ülkemizde otomatik vites kullanımı konusunda bayiler yanlış bilgilendiriyor bu nedenle otomatik şanzuman ne olursa olsun çok çabuk arıza yapabiliyor ışıkta beklerken vitesi boşa almak el frenini çekip aracı sabitlemeden vitesi p ye almak yolda seir halinde rampa aşşağı inerken aracı boşa almak araç hareketi sonlanmadan geri vitesten ileri vitese veya tam tersi yöne değişim yapmak yoğun trafikte dur kalk yapmak otomatik vitesin canına okuyor bunu cebimden harcadığım paracıklarla öğrenmiş bulunmaktayım arkadaşlar o nedenle otomatik vites aracınız var ise veya otomatik vites araç alacaksanız kullanmasını öğrenin bayinin dediklerine bakarak kullanmayın ...

senin yan aynalar da motor var demek ki benim yazdığım fiyatta aynalar komple değişiyor. motorlu ayna takılıyor. ve sağ taraftaki ayar düğme side değişiyor. Aracın yeni olması nedeni ile araçla ilgili aradığım bir çok parçayı bulamadım. Halen araştırmaya devam ediyorum. (kafalık monitör yada tablet - ön arka taban koruma - ön ve arkaya korkuluk - ön ve arkaya trafik kayıdı için kamera - nikelajlı pedal takımı - bagaj plastik örtüsü v.s.) Bunun dışında boya koruma v.s.
Yazdıklarım ve daha ekstralarla bana bir 10 bin TL daha masraf açacak ama o zaman araçtan zevk almaya başlayacağım.
Bunları servise yapmıyor ama yapsa en az 20bin TL ister.

ha bide tork konvertörlü şanzımanlarda belli aralıklarda yağ değişimi yapılması gerekli bu markadan markaya değişir benim aracımda 70000 km den sonra sonra yağ değişimi gerekli bu periodik bakımları göz önünde bulundurup birde vitesi yormadan bahsettiğim konulara dikkat ederek kullanırsanız şanzıman ömrünüz daha uzun olucaktır haa fabrikasyon bi teknik sorun vardır onu bilmem ....

Öncelikle hayırlı olsun,bende Ford kuga selective 4x4 var sende olmayan tümü bende mevcut tork konvantörlü otomatik şanzıman ile donatılmış şimdilik 0 sorun mükemmel 4x4çalışan bir araç eksileri: yakıt Benzin ,uzun yol 9lt altını gören olmadı

tiguan gibi arabalar büyük olduğu için böyle büyük arabalara 1.4 gibi motorlar küçük geliyor ve o yüzden de yakıt yine artıyo aslında. Skoda ya da kia'ya bakmanızı öneririm.

Bende Ford Fiesta, Renault Clio veya Hyundai i10 almayı planlıyorum.. siz bu 3 arabadan hangisini önerirsiniz ?

iyi araştırı derim.
ben voswogen yeni tıguanı alırken 2 aya yakın araştırdım artıları eksilerini değerlendirdim 7 model içinde en son buna karar kıldım.
ikinci el piyasası nasıl, yakıt tüketimi, konfor, güvenlik ve kronik hale gelmiş arızalar.
youtubede bu araçlarla yapılmış test sürüşleri vardır bunları seyret.
ve yine bir cok araba dergisinde test değerlendirme sonuçları var.
bunların hepsini yaparsan zaten hangi aracı alman gerektiği ortaya çıkar.

daha önce bende 1,6 2009 model jetta vardı.
bu araç ondan daha ağır olmasına karşın ve 1,4 motor olmasına rağmen daha hareketli yolda araç sollarken güven ve zevk veriyor rampada bile bayılmıyor. gaza bastıkca koltuğa seni basıp yolu tırmalıyor..

bunun sebepide şanzıman la ilgiliymiş sen 3. vitesteyken diğeri 4. viteste hazır bekliyormuş
bu sayede arac hem güç kaybetmiyor hemde vites geçişlerini hissetmiyorsun

Yakıt tüketimine gelince:
aracı stabil kullanırsan 4 şanzımandan, 2 şanzımana düşüyor yani 4 pistonun 2 sini kulanım dışı bırakıyor ve yakıt tüketimi acayip düşüyor.
(bunu ekranda görebiliyorsun 2ye düştü şeklinde ayrıca ekonomik gittiğinde araç ekonomikte diye ekranda bilgi veriyor)
Tabii bunu İstanbul da başarmak çok zor. Dur kalk'lar çok benzin yaktırıyor bunu çözüm olarak ta star-stop özelliği var.
araç durunca stop ediyor ve hali ile yakıt tüketimi sıfır oluyor. hareket edince çalışıp ilerleyince 11'e çıkıyor normal seyre gelince 6 ya kadar düşüyor.
3000 km yaptım bunun yarısı uzun yoldur ortalama 100 km 7,5 litre.

jettayı elden çıkarınca 2014 model 1,4 meganı emaneten aldım 6 ay kadar kullandım 100 km 9 litre yakıyor bu şehir içi tüketimi uzun yolu da dahil edersek 7-8 ortalamayı yakalar gibi.

ama bir suv ile meganı aynı kefeye koymakta ayıp olur :)
bu aracın yanında sanki megan da bir ağacın dalında oturuyorsun gibi geliyor ha düştün ha düşeceksin gibi güven vermiyor.

daha önceleri 2010 model 1,4 megan almıştım 5. viteste araç sollamaya giremezdim rampalarda 4 de 3 e düşmezsen yemezdi 2-3 ay içinde hemen onu geri sattım.

1995 toyota corolla gli model aracım vardı. Tüp taktırmıştım O aracı sattığın ma pişmanın. Onun tadı bir başkaydı...

Encanlı rumuzlu arkadaşım, 7 araç arasında tiguana karar kıldığınızı yazmışsınız bu araçlar nelerdi ve temel eksikliklikleri, sizi vaçgeçirten temel nedenleri neydi acaba

Burda öncelik nasıl bir araç istediğin ben kendime göre özelikler seçtim sonra ya aracı yada istediklerim azaltım.
diğer bilgisayarım yanımda değil onda excell de tablo yapmıştım. oradan bakar yazarım. biz 5 kişilik bir aile olduğumuz için öncelikli bagaj genişliği oldu. Ve aracın rahat içinin geniş olması bunları bizi SUV modeline yönlendirdi.
Skoda ile tiguan arasında bir ara çok gittim geldim. Burada Skodanın Super B haric ikinci elinin ağır gittiği.
Üretim yerinin Malezya olması eksi. 7 koltuklu olması bir çok özelliği ile tiguanla aynı olması ve Tiguanın ek paketlerinin bu araçın fullunda standart olması ve fiyatının uygun olması artı yönleriydi.

Pejo 3008 cok hoşuma gitti burada arcın yeni olması ne gibi sorunlar çıkaracağını bilmemek en büyük eksi oldu. örneğin tiguanda şamsıman sorunu yeni tiguanda çözülmüş. Ayrıca bagajının tiğuan ve skodaya göre küçük olması bir eksi daha aracının fullu yine tiguanın ek paketleri hepsi var. ve fiyat daha uygun.

SUV modellerde yüksek bagaj kapasitesi tiğuan ve skoda da...
Keşke 1,5 dizel otomatik tiguan Türkiye ye getirilseydi en çok satan model olurdu.

dediğim gibi diğerlerinde diğer bilgisayarıma bakar yazarım.

Üst Alt