Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

WalkAide / Düşük Ayak Problemi için cihaz hakkında bilgisi olan var mı?

hayalsiz-kaldim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bu adreste tanıtılmış yararı olur mu sizce? bilgisi olan var mı...

wa4.jpg
wa6.jpg

WalkAide nasıl kullanılır?

İleri teknolojiye sahip küçük bir cihaz olan WalkAide'in kullanılması da son derece kolaydır. İki yüzeyel elektrot ve bir adet kalem pil ile çalışır.

Düşük ayak olan bacak bölgesinde diz altında peroneal sinir üzerine yerleştirilen yapışkanlı yüzeyel elektrotlar ile WalkAide' den üretilen uygun sinyallerin iletilmesi sağlanır. Cihazı bu bölgede tutan bir diz altı bant vardır. Ayak serbesttir ve özel bir ayakkabı giyilmesi gerekmez.

WalkAide uygulanacak hasta, ayak bileğindeki hareketler ve yürüme şekli yönünden, özel eğitilmiş uygulayıcı hekim, fizyoterapist veya ortez teknisyeni tarafından değerlendirilir. Her hastanın düşük ayağın gelişme sürecine bağlı olarak farklı yürüme şekli, hızı ve problemi vardır.

Bu cihazla birlikte geliştirilmiş WalkAnaliz bilgisayar programı ile kişinin bacak ve ayak hareketleri analiz edilir. Daha sonra peroneal sinire uygun aralıklarla elektrik sinyalleri gönderilerek ayağın ve bileğin hareketleri kontrol altına alınır. Bu elektrik sinyalleri ile doğru zamanda ve doğru şekilde ayağın yerden kaldırılması ve tekrar yere teması sağlanmış olur. Böylece kişi kendine ait olan yürüme şekli ve hızında yürüme imkânına kavuşur.

Tüm bu ilk değerlendirme yaklaşık bir saat zaman alır. Daha sonra hastaya cihazı kullanması, takıp çıkarması ve bakımı öğretilir. Zamanla, kullanıma bağlı olarak kişinin yürüme şekli değişir, hızlanır ve aylık veya 2 aylık kontroller ile elektrik sinyallerinin gönderilme süresi değiştirilebilir.

WalkAide başka ne amaçla kullanılır?
Cihaz üzerinde bulunan bir diğer özellik ise; istirahat sırasında kullanılarak kasların çalıştırılmasına imkân veren, bu şekilde ayağın kuvvetlenmesini sağlayan egzersiz yaptırma programıdır.

Egzersiz amaçlı veya uzun süre yürüme sırasında kullanım kan dolaşımını arttırır, eklem hareket açıklığını korur ve kas atrofisini engeller. Cihazı erken dönemde uzun süre kullanan hastalarda, beyinde ortaya çıkardığı hatırlama ve yenilenme (plastisite) etkisiyle iyileşmeyi hızlandırdığı da gösterilmiştir.

WalkAide için sıklıkla sorulan bazı sorular?
Benim için WalkAide'in uygun olup olmadığını nasıl bilebilirim?
WalkAide deneyen birçok kişinin yürüme yeteneğinde düzelme ve hızlanma gelişmiştir. Fakat WalkAide herkese yardımcı olamayabilir. Konunun uzmanları WalkAide'i sizin ihtiyaçlarınıza göre programlayabilir ve istenen etkinin gelişmesini destekler.

Elektrik uyarısı nasıl bir hisdir?
WalkAide'deki elektrik uyarısı sinirden kasa olan doğal uyarının yerini alır. Çoğu WalkAide deneyicisi yürüme sırasında hafif bir karıncalanma veya elektriklenme hissettiklerini belirtmektedir.

WalkAide'i 24 saat kullanmalı mıyım?
WalkAide 24 saat kullanılabilir. Fakat yatmadan önce çıkarılmalı ve kapatılmalıdır. Ayrıca duşa veya suya girmeden önce çıkarılmalıdır.

WalkAide'in pili ne kadar süreyle çalışır?
WalkAide'te standart kalem pil kullanılır ve kullanıma bağlı olarak 1-3 hafta dayanır. Pilin değiştirilmesi gerektiği zaman sesli ve görsel bir uyarı verir.

WalkAide'i sağlık sigorta sistemleri karşılar mı?
Henüz Türkiye'de bu cihazla ilgili bir geri ödeme yoktur.

WalkAide'in diğer ortezlerden farkı nedir?
* WalkAide tek elle bile kolaylıkla uygulanabilir ve çalıştırılabilir.
* WalkAide ile ortopedik veya özel ayakkabı giyme zorunluluğu yoktur. Çıplak ayak, açık ayakkabı ve terlik ile de kullanılabilir.
* WalkAide kan dolaşımını arttırır, kas atrofisini engeller, eklem hareket açıklığını korur ve kas kontrolünü sağlar.

:: FORMED Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Ayak Sağlığı Merkezi - Düşük ayak, walkaide ::

selçuk valla ben afodan çok sıkıldım... bir şekilde bu cihazı kullanan var mı diye sordum ama cevap yok... bu hafta sonu istanbula gidip bakacam... sanada haber veririm

walkaide ile ilgili

Arkadaşlar bende de düşük ayak problemi var afo kullanıyorum bu bahsi geçen firma ile iletişime geçtim bende deneyeceğim denemesi ücretsiz ama eğer size uyarda alırsanız fiaytı biraz tuzlu 4.500 dolar ile 5.000 dolar arasında değişiyormuş :))

evet
ürünle ilgili bende bilgi edindim
selcuk22 sayesinde haberdar oldum bu urunden

öncelikle durumun uygunluğu için ücretsiz bir muayene
daha sonra fiyatı yuksek bir ürün ,

bende en kısa surede merkeze ziyaret edip
doyurucu bilgi almaya çalışacağım

slm

yetreki uygun olsun fiyatı önemli değil durumdan benide haberdar etsin firmaya giden arkadaşlar sanırsam orası firma değil klinik

arkadaşlar firmadan değil ama dışardan edindiğim bilgiye göre, bir müddet sonra elektrodların olduğu yerde yanıklar oluşabiliyormuş.. emin değilim ama yinede ihtimal bencede.. hem çok pahalı.. hem de böyle birşey olursa.. yazık olur..

arkadaşlar bu konuda daha kapsamlı bilgi ednirseniz lütfen bildirin. sevgiler

bu cihazı kullanan var mı aranızda?...
memnun mu?..
kurum ödeme yapıyor mu?..
teşekkürler!..

walkAide Hakında merak ettikleriniz

Arkadaşlar ben şahsen kıliniyi aradım görüştüğüm fizyoterapist kişi bana tüm sorularımla ilgili bilgi verdi.
Her hangi bir kurum ödemiyormuş şimdilik.
Elektrotlarda ise yanma olmazmış eğer doğru ve ıslatılarak kulanılırsa.
Zaten satın alındıktan sonra bu cihaz ,bir eğitimden geçiriliyormuşunuz ve bu eğitimde nasil takılıcağı ve nasıl kulanılıcağı detaylı bir şekilde anlatılıyormuş.
Ben çok merak ettim gidip bir bakacağım. Kaybedecek hiç bir şey yok.
Ne dersiniz.

kullanan varmı içinizde artık bu afolar iyice sıktı iki ayak içinde kullanıyorum çok dikkat çekiçi oluyor

walkaıde cıhazı satıs sorumlusu

bu cihaz pereneol sinire sinyal gönderen ve ayağın dorsi flexina gelmesini sağlayan cihazdır. Cihaz kullanımnıda kullanan kısıye cıhazın gonderdıgı sınyalın hıcbı yakma yada cıldı zedelemesı sozkonusu degıldır
ms hastalarında %90 etkılı olup tumdusuk ayaklarda etkılı degıldır
D.CAGDAS 05064300715 BUNUMARADAN GEREKLI BILGILERI ALABILIRSINIZ SUBEMIZ TUMILLERDE MEVCUTTUR

Arkadaşlar bu cihazı kullanan alan deneyen olmadı mı olduysa deneyimlerinizi yazın lütfen işe yara mı sizce.

arkadaslar bende bu ürünle ilgili fiyat arastırması yapıyorum istanbulda 2 tane fizik tedavi merkezi bu ürünü satıyor ancak fiyatı 5000-5500 usd fiyat veriyorlar ben baska bır medıkal firmada 2000 tl ye urunu buldum ama kullanımı hakkında nasıl bır bılgı verecekler bilmiyorum daha o fırmayla ırtıbata gecmedım

walkaide kullanan arkadaşlar varmı aranızda

Kas hastası olup bu ürünü kullanan var mı aranızda?

walkaide ile ilgili

Arkadaşlar Bu Ürün Tek Bir Bacak İçin Alsak Ya da İki Bacakada alsak ne kadardır fiyatı lütfen bilgilendirin kaç tl dir ya da kaç usd dir lütfen ihtiyacım var bu bilgiye

bu ürünün daha geliştirilmişi ve el için olanıda var www.bioness.com sayfasından daha detaylı bi inceleme yapabilirsiniz. yada 0532 225 64 53 numaralı telefondan emrah bey size bu konuda yardımcı olacaktır.

Bioness L300 alt ekstremite reh. cihazı

Merhaba arkadaşlar,

İthalatçısı olduğumuz Bioness L300 ürünümüz Düşük ayak problemi yaşayan hastalarımız için uygun bir üründür. Türkiye de ve dünyada birçok hastamız tarafından kullanılmaktadır. ürün ile ilgili aşağıda kısa bilgi verilmektedir. İrtibat bilgilerimiz de aşağıda yer almaktadır. Bilgi almak için lütfen arayınız. Bu ürünümüz

BIONESS L300

Düşük Ayak Rehabilitasyon Sistemi / ABD

Daha hızlı, daha uzağa ve daha rahat yürüyün…

Merdivenleri kullanın… Sahilde yürüyün…. Parkta dolaşın… Dans edin…. Artık bunlar Bioness L300 Düşük Ayak Rehabilitasyon Sistemi ile mümkün.

Bioness L300; ayağınızı kaldırabilmeniz için kaslarınızı uyarmak üzere bacağınızdaki peroneal sinire düşük seviyeli elektriksel impulslar gönderen gelişmiş fonksiyonel bir elektriksel stimülasyon (FES) sistemidir.Bioness L300; siz yürürken ayağınızın konumunu, zemin değişikliklerini ve yürüyüş hızınızı otomatik olarak algılar. Buna bağlı olarak, Bioness L300 üst motor siniri hasarı ya da hastalığının ardından yeniden yürüyüşünüze yardımcı olur.

Bunun yanında, Bioness L300 yürürken kullanılacak bir yürüyüş moduna ve yürüme halinde değilken kasların iyileştirici çalıştırılmasına yönelik bir terapötik antrenman moduna sahiptir.

[FONT=Arial]nevtek / anlimited ( [/FONT]www.anlimited.com.tr[FONT=Arial] )[/FONT][FONT=arial] [/FONT]
[FONT=arial][FONT=Arial]Selanik Cad. No:82/15
Tankut İş Merkezi
06640 Çankaya-Ankara / TÜRKİYE
Tel: +90 312 425 25 03
Fax: +90 312 418 80 68

[/FONT][/FONT]

BIONESS 'i denemesi ücretli, reklamınız yaparken keşke onu da belirtseydiniz Fikriye Hanım.

Bu cihaz size uygun olur olmaz fark etmez arkadaşlar, belki de uygun olmayacak ürünü denemek için ücret ödemelisiniz! He ücreti ne kadar derseniz ben size söyliyeyim:

[FONT="Arial"]Deneme için ankara içi 250 TL Ankara dışı 450 TL'dir. - Firmanın bana bildirdiği rakamlardır.

[/FONT]

Arada uzmanları İstanbul'a geliyorlarmış, önceden randevu ayarlıyorlarmış.

Landish;

Sevgili Arkadaşlar,

Evet belli bir deneme ücreti olduğu doğru fakat ürün uygun olsa da olmasa da diye bir şey yok öncelikle ürünümüz hakkında bilgi alırken uzman arkadaşlarımızla görüşüyorsunuz ve ürünün size uygun olup olmadığının az çok tespiti yapılabiliyor ve denenip denenmeyeceğine karar veriliyor. Sırf deneme ücreti almak adına deneme yapılıyormuş gibi algılanmasın lütfen. Şirketimiz Ankara da bulunmaktadır. ve öncelikle hastaya telefonla bilgi verilmekte ve hasta ürünümüze uygunsa, isterse kendi doktoru eşliğinde uygun bir tarihte deneme yapılmaktadır.

Bilgilerinize,

Arkadaşlar düşük ayak için % kaç rapor veriliyor. Bilen varsa yazar mı lütfen. Sol ayağım da düşük ayak var. 2000 yılında bel fıtığı ameliyatı sonrası oldu.

Firmanızla hem telefonla hem de email ile bilgi aldım görüştüm, deneme ücretinin her halükarda alındığını söylediniz. Dediğiniz gibi uygun olup olmayacağına telefonda aşağı yukarı karar verilemiyor.
Ürün denemek için 250 tl ücret verilmesini hala saçma buluyorum, 250 TL profesör doktor muayenesine denk geliyor.
Şahsen parayı zor kazanıyorum, deneme yapmak için para vermem. Sizin müşterilerniz aile tarafından çok zengin engelliler olabilir.

bu ürünü sigorta feln karsılıyormu ?? çok pahalı maddiyat yetmez buna

arkadaşlar aynen malıyet yetmıyor devlet baba el atsın napalım isteyennın bi yüzü kara vermeyenın 2 yüzü demişler BİMER e hücüm edelim bnce ŞİKAYET EDELİM SİGORTA FELN KARSILAMIYOR

Üst Alt