Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex, Earnet ve Sonic marka işitme cihazlarından hangisini önerirsiniz?

dadaş kızı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
hayırlı günler arkadaşlar;
benim annemde işitme kaybı var. bir kulağında 85-90 lar diğeri de 60 larda. doktorun bizi yönlendirdiği bir firmaya gittik. Firma sonic natura pro önerdi, hatta kulak kalıbı falanda aldılar, 1800 tl dediler alıcaz dedik ama şimdi araştırma yapmak istedim biraz geç kaldım belki ama, bu forumdan çok şey öğrendim Allah razı olsun. öğrendiğime göre widex danimarka markası ve iyi diyorlar. earnet alman markası ve 2010 da tüketici kalite ödülü almış. sonic de amerikan firması onada iyi diyorlar ama bir çıkmazda kaldım. annemede bir defa almak iyisini almak istiyorum sizce böyle ileri derecede işitme kaybı için hangi marka iyidir. siz forum sakinleri hangi markayı önerirsiniz. yardımlarınıza ihtiyacım var...

60 db kayip orta derece kayip deriz biz:) baya iyi bir isitme
iki kulagada alirsaniz daha iyi diyenler oluyor ama ekonomik mesele cihazlarda ates pahasi :(insanlar genelde bi tanesini alabiliyorlar ikisinede ayni firmanin cihazini alin eger 2 tane alicaksaniz bence earnete sonice bakmayin widexte vasat gibi biliyorum
oticina bakarsaniz yaygin servis agi var bide teknolojisi hep yenileniyor phonakda iyi begenenler cok
yani 1800 lirayi goze alan ustune biraz daha ekleyip iyi markalarda hizmet alirsa daha iyi
cunku bu seyler bi almakla olmuyor durmadan ayar bozulma isleri oluyor yani mahkumuz aldigimiz firmaya durmadan satici degistiren firmalardan hayir gelmiyor zira

sayın shukufe;
diğer kulakda hemen hemen nerdeyse işitme yok. birde işitme testini görenler çok ilerlemiş neden daha önce almadınız gibi şeyler söylediler. ben işitme testini yanlış yorumlamış da olabilirim :( zamanını ayırıp bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.:)

birde sayın forum sakinleri resound nasıl cihazdır önerir misiniz?

earnet alman değil bir türk markasıdır. ayrıca almanlar işitme cihazları konusunda o kadar da iyi değiller. bu alanda en iyi firmalar genellikle danimarka kökenli firmalar (oticon, widex gibi). phonak da iyidir (isviçre). sonic ve resound da bu alanda iyi firmalardandır. Bence anneniz için çok da pahalı bir cihaz almayın. çok aktif bir sosyal yaşamı olmayan, özellikle de yaşı ilerlemiş biri için temel özelliklere sahip 1250-1500 lira civarındaki bir cihaz fazlasıyla iş görür. Zaten çoğu yaşlı cihaz kullanmak dahi istemiyor, alınan cihazlar evde çekmecede bekliyor.

zamanını ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkürler hunsal;

bende widex düşündüm, çünkü doktor bir tanıdığın babası eskiden widex 'in bayiliğini yapmış. bizim burda bir tanıdığa kulak içi olarak uygulamış o çok memnun 4 senedir kullanıyorum dedi. ayrıca dediğin gibi işitme cihazı kullanmak istemediği için 2 senedir çok ilerledi artık sosyal hayatında da psikolojik olarak da çok etkilendi o yüzden en sonunda almaya karar verebildik.( birde ekonomik durumlar var tabii) widex belki çok köklü, iyi bir marka değil ama orta halli iyi diyorlar. birde shukufe nin dediği gibi aldıktan sonra işin bitmiyor. arızası, ayarı, pili falan sonradanda zorluk çekmemek için bayilikleri, firmaları önemli.
hayırlısıyla inşALLAH bir cihaz alabiliriz zira bu aralar bende o mu iyi bu mu iyi diye psikolojik olarak çok gerildim.

iyi ki böyle bir forum yapmışlar yapanlardan, sorularımıza cevap verenlerden ALLAH razı olsun :):eek:

Merhaba;
Ben annenize önerilen Sonic Natura Pro CIC cihazı kullanıyorum. Kullandığım kulağımdaki kayıp yüzde 45, başlarda alışmam biraz zor oldu ama şu an cihazımdan çok memnunum. Telefon konşma desteği, gürültü önleme-bastırma, ötme engelleme çok güzel çalışıyor.Fakat size söylenen fiyat bana biraz fazla geldi.. Ben kanal içi cihazı 1000 TL gibi bir fiyata almıştım.. Eylül 2011 tarihinde..Bence biraz daha araştırın..
Geçmiş olsun

yaklaşık 9 senedir puretone marka bir cihaz kullandım iyi kötü işimi gördü, yarın widex cihazımı alacağım performansını buradan paylaşırım..

bekliyorum sayın Photer çünkü bende widexde karar kıldım gibi, onu kullananlar ve memnun olanları çok duydum inşALLAH sizde memnun olursunuz ve bizde :)

Sayın Enek,
Sonic Natura Pro'nun fiyatı biraz tuzlu geldi ama dediğiniz gibi özellikleri de fazla. Almışkende iyisini almak istiyorum. Ben birde widex bakıcam ondan sonra kararımızı veririz inşALLAH :)
zamanını ayırdığın için teşekkürler.

Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. İlk taktığım andan itibaren hiçbir sıkıntı yaşamadım. ilk aldığım cihazda alışma ve ayarlama devresi çok zor geçmişti. cihazım ayarlandığı gibi hiçbir değişiklik yapılmadan 2 haftadır kullanıyorum ve çok memnunum eski cihazıma göre sesler daha doğal geliyor. ve yeni nesil cihazların özelliği olarak rahatsız edici sesleri cihaz baskıladığı için ilk cihazımdaki gibi kulağım patlayacakmış gibi rahatsız edecek derecede sesler almadım hiç. ayrıca cihaza 3 program yüklediler. Standart, Rahat ve Müzik diye. Normalde standart modu nu kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Makina çalışan üretim alanları yada alışveriş merkezleri gibi daha gürültülü ortamlarda rahat moda geçerseniz gürültüyü baskıladığı için yanımda konuşulanları daha iyi duyabiliyorum. ilk cihazımda ventilasyon deliği açılmadığı için bunca senedir boşa sıkıntı çektiğim bir nokta vardı onuda çözmüş oldum. hava deliği olmadığından eski cihazım sürekli vakum etkisi yaparak kulağın içiğne doğru gitme eğiliminde oluyordu bende sürekli müdahale edip geriye çekmek durumunda kalıyordum. bunu eski aldığım yere defalarca söylememe rağmen bu kadar basit bir çözümü olmasına rağmen çözememişlerdi. şimdi hem kulağımdaki terleme hemde vakum etkisi olmuyor çok daha rahat kullanıyorum cihazı. cihazı alırken 15-20 gün kullanın bir şikayetiniz olursa tekrar gelin ayar yapalım dediler ama şuan için hiçbir sıkıntım yok ayar için. benim yaşadığım tecrübeler bunlar umarım bir yardımım olmuştur.

çok teşekkür ederim photer, zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı anlattığın için sorması ayıptır ama ne kadara aldın nerden aldın çünkü sonuçta markanın satış temsilcileri belli öyle her yerde yok. :)

dadaş kız shukufe yı dıkkate almalısın işitme kaybımla ilgili birçok bılgıyı kendısınden aldım ayrıca widex otıcon ve phonax ın uygun modellerını dene-yıp kendı kararınla almanı önerırım

yukarıda yazmış oldugun bırkaç marka sahıbınden.com da var denemek için verırlerse alabılırsin

Ben 2003ten beri widex kullanıyorum ve çok memnunum tavsiye ederim. ;)

dadaş kızı;
özel mesaj attım bakarsanız.. iyi günler..

Sayın ekremm dediğin gibi shukufe'yi ve de hunsal'ı dikkate alıyorum çünkü bu konuda ciddi bilgi sahibi olduklarını düşünüyorum.
tavsiyen için teşekkür ederim. :)

tavsiyen için teşekkür ederim TarıkUzel,
senin gibi çok kişiden duyuorum widex kullanıyorum ve memnunum diye :)

ben bu kayıpta phonak öneririm naida serisini dene ve inan memnun kalırsın widexde iyi bir marka earnette ama ben phonak naida tavsiye ederim doktorun yönlendirdiği yere gitmeye gerek yok araştırabilirsin fiyat dahada artıyo biliyorsunuz o yüzden bir çok firma araştır bence ve denemenide tavsiye edrim

Bende phonak dedim gittiğimiz yerde phonak hemde widex vardı annem ikisinide denedi widexi beğendi.bizde widex r-9 aldık. inşALLAH hayırlısı olsun şimdilik bir problem yok biraz araba sesleri fazlaca gürültü gibi geliyormuş. ilginiz için teşekkür ederim.

Üst Alt