Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex M2-M, Widex FL-M ve Sonıc Natura Pro işitme cihazından hangisini tercih edelim?

dadaş kızı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sevgili forum sakinleri,
size şöyle bir sorum olacak annemde (46) işitme kaybı var. Önce sonıc natura pro denedik fiyatı 1800 TL dediler, daha sonra widex firmasının işitme cihazını denedik, widex M2-M 3100 TL denediler. birde widex'in FL-M modeli varmış ses olarak aynısını duyarmış ama daha çok ayar yapılabilirmiş M2'de. FL-M onun fiyatıda 2350 TL. şimdi annem widex-M2-M çok güzel duydu çok hoşuma gitti ufacık bir kalem tıkırtısını bile duymasına çok memnun oldum. Sonıc Natura Pro da da duydu ama annemin söylemine göre orda masadan kitap gibi birşey düştü annem sanki kafamda birşey patladı gibi oldu dedi yani sanki widex'i daha çok beğendi. sonıc natura pro 16 kanal, özellikleri de var belki annemim kafasında patlayan ses ayarlanabilir mi? widex flash-m 8 kanalmış. Sonıc Markaya kimse kötü demiyor ama widexi kullanıp memnun olanlarda çok.Anlayacağınız kafam çok karışık.:(
Şimdi Markalar, modelleri ve fiyatları ortada sizce hangisini alsak?

merhaba dadaş kızı,
widex sonic'e göre daha daha kalitelidir, danimarka'da üretilir. sonic ise bazı modellerini çinde yaptırıyor.
fakat anneniz eğer sosyal hayatı fazla olan biri değilse boş yere dünyanın parasını vermeye de gerek yok. doğru programlanırsa her cihazla kalem tıkırtısını duyabilir. marifet kalem tıkırtısını, kağıt hışırtısını duymak değil, konuşulanları anlamaktır ki bunu tam anlamıyla başarabilen cihaz şu an maalesef yok! bu olmayınca da, cihaz satıcıları sanki büyük marifetmiş gibi bakın kalem tıkırtısını bile duyabiliyorusnuz diye reklamlarını yapıp cihazlarını satıyorlar! muhtemelen ucuz olan cihazın ayarını mahsus yetersiz yapıp, pahalı olanınkini daha düzgün yapıyorlar, bakın arada ne büyük fark var demeye getiriyorlar. annenizin işitme kaybını bilmiyorum ama eğer ev hanımıysa, yaşı itibarıyle asla 1500-2000 liradan fazla vermeyin bir cihaza! phonak ve oticn firmalarını da bir deneyin. bunların giriş seviyesi 1250-1800 TL arası çok güzel cihazları var. fazla özellikleri yok ama en azından temiz bir şekilde sesleri duymasını sağlar.

Geçmiş olsun dadaşkızı

Widex M2 80-85 db e kadar güç çıkışlı bir cihaz, en iyi kararı anneniz deneyerek kendisi verecek (widex otıcon phonax ) markaların kaybına göre olan modellerini denemesinde fayda var

(46) derken kayıp oranı mı yoksa rapor oranı mı

Teşekkürler kadran,
Annemin yaşı 46,
işitme testinde;
saf ses ortalaması
sol sağ
hava 65 82
kemik 32 43
konuşmayı anlama eşiği
sol 60 , sağ 80
konuşmayı ayırt etme
sol 52, sağ NA
yazıyor. ben pek anlamıyorum ama testde de çıkmış galiba annem duyduğunu sol kulağı ile duyuyor.

sevgili hunsal,
bilgilerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. ALLAH razı olsun. bende biraz senin gibi düşünüyorum annemde 2000 lirayı geçmesin diyor ama widexi beğenmiş phonak ve otıconuda denemek istiyorum. o kadar para, bir defa alıcaz bunu inşALLAH o olsaydı bu olsaydı demek istemiyorum sevgili kadranında dediği gibi anneme diğer markalarıda denemesini sağlayıp kararı ona bırakıcam
çok teşekkürler iyi ki böyle bir forum ve sizler varsınız :)

annenizin sol kulağı fena değil, sağ kulak biraz ilerlemiş. sağ kulak için phonak naida III'ü veya Oticon Chili SP 5 modellerini de deneyebilirsiniz. Her ikisi de 2000 liranın altında ve gayet kaliteli, ses seviyesi yüksek cihazlardır. Memnun kalacağına eminim.

phonak sıemens widex öneririm sonic degil digerlerini dene fiyat konusundada firmaların hepsi birbirini tutmuyo o yüzden iyice araştır derim

Üst Alt