Yapacağınız işlem çok basit.
Öncelikle microsoft sitesinden "Windows Media Creation Tool" indirip çalıştıracaksınız. Ekrana çıkan yönergelere göre kurmak istediğiniz sürümü soracak.
Sonrasında sadece oturup bekleyeceksiniz. Gerekli dosyaları indirip bilgisayarınızı bir kaç kez açıp kapatacak. İşlem bittiğinde tüm programlarınız, dosyalarınız ve ayarlarınızla Windows 10 yüklenmiş olacak.
Buraya kadar tüm işlem ücretsizdir.
İnternette (gittigidiyor gibi) digital lisans satılıyor. Fiyatları 15-20TL civarı. Bunları alabilirsiniz. Size sadece seri no gönderiyorlar, aktivasyon için giriyorsunuz ve işlem bitiyor.
Ancak bunu yapmadan önce yüklediğiniz windows 10 sürümünün "etkin" olup olmadığını kontrol edin. Bazı notebooklar eski lisansı kullanarak zaten kendiliğinden windows 10'u etkinleştiriyor. Yani para verip lisans almanıza gerek kalmayabilir.
Orada burada kırık windows 10 yükletmenizi önermem. Bunlar genelde geride çalışan yazılımlardır ve abuk subuk sorunlara yol açabilir, virüs gibi şeyler yükleyebilirler.
Ek olarak; çok ihtiyacınız yoksa Windows 10'u önermiyorum. Ben anakart değiştirdiğim için windows 7'den 10'a geçtim ve günlerdir sürücü vs. problemleriyle boğuşup duruyorum. Windows 7 taş gibi çalışan bir sistem. Tek kötü tarafı gelecek ay güncelleme ve desteğin sona ermesi. Münkün olsa win 7'yi tekrar kurardım.
Ek2: Eğer kurulu programlarım, dosyalarım falan çok önemli değil, her şey formatlansın diyorsanız yukarıdaki programla ISO dosyası indirip bir USB flash belleği kurulum aracısı yapıp sıfırdan kurmanız daha sağlıklı olur. Bu şekilde tüm diski formatlayıp temiz windows 10 kurabilirsiniz.