Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Windows 7 yüklü PC'ye Windows 10 nasıl yüklerim?

Angara06

Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
5
Acer extansa 5635 g dizüstüne windows 1o nasıl yüklenir windows 7 yüklü pc de windows 10 u bilgisayarcımı yükler bende yapabilirmiyim ücretsiz yükleniyomuş belli bi süre içinde o süre ne zaman doluyo o süre geçtiyse kaç liraya yükleniyo

Merhaba siz uğraşıp kendinizi oluşabilecek sorunlar için riske atmayın herhangi bir bilgisayarcıya gidin 25 yada 30 Tl ye format atarlar

Nette aktivasyon kodları satılıyor sürümüne göre ordan 10 20 liraya alıp etkinleştirebilirsin.

win için pek tecrübeli değilim ama dilerseniz linux işletim sistemi için yardımcı olabilirm..

Yapacağınız işlem çok basit.

Öncelikle microsoft sitesinden "Windows Media Creation Tool" indirip çalıştıracaksınız. Ekrana çıkan yönergelere göre kurmak istediğiniz sürümü soracak.

Sonrasında sadece oturup bekleyeceksiniz. Gerekli dosyaları indirip bilgisayarınızı bir kaç kez açıp kapatacak. İşlem bittiğinde tüm programlarınız, dosyalarınız ve ayarlarınızla Windows 10 yüklenmiş olacak.

Buraya kadar tüm işlem ücretsizdir.

İnternette (gittigidiyor gibi) digital lisans satılıyor. Fiyatları 15-20TL civarı. Bunları alabilirsiniz. Size sadece seri no gönderiyorlar, aktivasyon için giriyorsunuz ve işlem bitiyor.

Ancak bunu yapmadan önce yüklediğiniz windows 10 sürümünün "etkin" olup olmadığını kontrol edin. Bazı notebooklar eski lisansı kullanarak zaten kendiliğinden windows 10'u etkinleştiriyor. Yani para verip lisans almanıza gerek kalmayabilir.

Orada burada kırık windows 10 yükletmenizi önermem. Bunlar genelde geride çalışan yazılımlardır ve abuk subuk sorunlara yol açabilir, virüs gibi şeyler yükleyebilirler.

Ek olarak; çok ihtiyacınız yoksa Windows 10'u önermiyorum. Ben anakart değiştirdiğim için windows 7'den 10'a geçtim ve günlerdir sürücü vs. problemleriyle boğuşup duruyorum. Windows 7 taş gibi çalışan bir sistem. Tek kötü tarafı gelecek ay güncelleme ve desteğin sona ermesi. Münkün olsa win 7'yi tekrar kurardım.

Ek2: Eğer kurulu programlarım, dosyalarım falan çok önemli değil, her şey formatlansın diyorsanız yukarıdaki programla ISO dosyası indirip bir USB flash belleği kurulum aracısı yapıp sıfırdan kurmanız daha sağlıklı olur. Bu şekilde tüm diski formatlayıp temiz windows 10 kurabilirsiniz.

Yerli malı yurdunmalı herkes Pardus kullanmalı, etkinleştirme derdide yok

Orda sıkıntı var Dr abi iki pencere actımmı birde medya player donuyor, kapat aç bir iki dakikada depo güncelliyor tam benim işim

ertem' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim windows 10 u 14 ocak a kkadar yüklemem şartış yoksa güvenlik virüs güncellestirmelerii ni yükleyemezmişim windows 7 ye nette öyle yazıyo siz yükleme 10 demişsiniz ben bu işlerden anlamıyorum ne önerirsiniz

- Bir antivirüs programı kullanıyorsanız (Avast, Norton, Nod32, AVG vs gibi) virüs güncellemelerini ilelebet yaparsınız. İster Windows XP kullanın, ister Windows 10. Ocaktan itibaren Microsoft Win 7 desteğini keseceği için sadece Windows Defender için güncelleme yapamazsınız ki bu piyasada bulacağınız en uyduruk ücretsiz antivirüs kadar iş görmez.

- 5-6 yıldan eski bir bilgisayar kullanıyorsanız Windows 10 bilgisayarınızı hantallaştırabilir.

- Mevcut haliyle bir sıkıntınız yoksa Windows 10 size fazladan pek bir şey katmaz.

- Windows 10 şimdiye kadar gelen 6 ayda bir büyük güncellemelere rağmen halen sıkıntısı çok olan bir sistem. Bazı avantajları yok değil ama açıkcası kullanımı win 7 kadar rahat değil. Hala düzeltilmesi gereken sorunlar var.

Özet olarak: Güncelleme işine fazla kafayı takmayın. Win 7'de zaten güncellenecek bir şey kalmadı. Sisteminiz sorunsuz ise bence win 10'a gemnek için uğraşmaya değmez. Ama sorunlar yaşıyorsanız windows 10 bunların çoğunu otomatik çözebilir.

Tercih size kalmış. Ama geç kaldığınız bir şey yok. Ocaktan sonra da istediğiniz zaman Windows 10 yükleyebilirsiniz.

Not: Şu an hala kullanıcıların %40'ı windows 7 kullanıyor. Yani azınlıkta değilsiniz. :)

MeTePe verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim ben Microsoft Security Essentials virüs programı kullanıyorum windows 10 yüklemesem bu virüs programını kullanmaya devam edermiyim 14 ocaktan sonra pc açılırken başlangıç onarma yapıyo 15 dk da açılıyo onarma yapılamadı diyo otomatik olarak kapandığındada her zaman güncellestirme yüklüyo bu sorunun sebebi nedir tesekkür ederiim

Harddisk'i kontrol edin. Bad sektor olabilir.

HD Tune ücretsiz sürümünü yükleyip diski taratın. BAkın bakalım hatalı kısımlar var mı?

wMXkb9.jpg

https://www.hdtune.com/download.html

Üst Alt