Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Wolf Parkinson White sendromuna askerlik muafiyeti..?

goldfisher

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Arkadaşımda wolf parkinson white sendromu adında bir hastalık var. bu hastalık askerlik muafiyet nedenidir. bir kere ameliyat oldu fakat başarısızdı, yeniden ameliyat olması gerekiyormuş. şimdi her gün ilaç kullanıyor.
2011 ağustosda üniversiteyi bitirdikten sonra ankarada tecil için muayeneye girdi. fakat teşhisi zor olduğundan mıdır bilinmez, hastane raporlarıyla gitmesine rağmen askerliğe "elverişlidir", komando olamaz raporu verildi ankara mevki hastanesinden. 2 yıllığına da tecil edildi.. şu an hastalığının ilerlemiş olduğunu düşünüyoruz, çünkü hap kullanmasına rağmen taşikardi çok sık oluyor.
asıl sorum: önceki muayeneyi o sırada işe girişte tecil belgesi şart olduğu için kabul etmek zorunda kalmıştı. şimdi tekrar muayeneye girebilir mi ? bu prosedür nasıl işler bilgi verebilir misiniz ?

2 yıl dolmadan yeniden hastaneye sevk edilmez diye biliyorum. Ama orada şöyle bir cinlik yapılabilir belki: tecili bozup askere gitmek istediğinizi söylerseiniz askerlik şubesine. Oradan alacağınız o sevkle hastaneye gidip muafiyet almaya çalışırsınız.

Öneclikle herkese merhabalar mutlu günler dilerim.
2014 yılında geçirdiğim bi kalp kriz sonrası hemen hastaneye gittim ve wolff parkinson white sendromu tanısı kondu. Ertesi gün ameliyat tarihi falan verildi. Ablasyon işlemi geçirdim 3 tane damar yakıldı. Ameliyat sonrası 1 sene gibi bi süre hiç bi sıkıntı oladan geçti sonrasında aniden gelen sert çarpıntı ve oturduğum yerde bile yorulmalar nabız atışı gibi sıkıntılar baş gösterdi. Neyse kontrole gitim ve EKG de bişey olmadığı söylendi.

Şimdi ise 4-5 gün önce eve askelik yoklama kağıdı geldi ve şubeye gittim şubede durumu mu söyledim, asskerlik şubesi beni ilk önce ale hekimine ardından devlet hastanesine sevk etti. Devlet hastenesine gittiğimde sağlık kuruluna kayıt yapıp 7 doktordan geçiceğimi söyledi tabi benim durumla ilgilenen kardiyolojiye gittim ilk önce kağıttaki kardiyoloji kısmına hastalığın tanısını yazdı ve satırın en alt kısmına şu ibareyi yazfı ''B42F03 , A42F07 > Askerliğe Elverşli Değildir. ''

Diğer doktorlarada göründüm ve başka bi sıkıntım olmadığı için diğer doktorlar kendi branşlarında bi sorun görmedikleri için sağlam yazıp imzaladılar.
Bütün muayene işlemleri bitti ve geçmiş geçirdiğim ameliyat epikirlerinden Bütün EKG lerime kadar bütün belgelerimler sağlık kurumuna verdim. Hafta başı sağlık kurulunun toplanacağını ve bana da öğleden sonra gelmem gerektiğini söylediler.
Sağlık kurulunun başkanıda doktordu ve yanına gidip benim durumum nedir dedim. Kurul toplandığında konuşucaz ama kardiyoloji zaten yazcağını yazmış büyük ihtimal Muaf olucaksın dedi.

Şimdi benim size sormak istediğim bu sağlık kurulunda ne yapıcaklar? Muafiyet alır mıyım? ve bundan sonraki işlemler ne olcaka bilgi verirseniz çok sevinirim.

Herkese şimdiden çok teşşekürler.

Merhaba, bende de Wolf parkinson white sendromu var. Daha önce ablasyon yapıldı ancak nüksetti. Askerlik şubesine gittim ve hastaneye sevk ettiler. Hastanede holter taktılar, wolf ün olduğunu söylediler ve tekrar eps yapalım dediler. Eps olmadan muafiyet için nasıl bir yol izlemeliyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırsa çok sevinirim.

@OturanBoğa
Eps oldum. EPS yi yapan doktor bana herhangi bir aksesuvar yol bulamadığını söyledi ama heyet muafiyet verdi. İnşallah Bakanlık kısmında bir sıkıntı çıkmaz ve raporum onaylanır. Tanı olarak SVT girmiş.

Öncelikle herkese merhaba. Bende çok sık gelen göğüs ağrısı ve çarpıntı oluyordu bazen istirahat halindeyken nefes darlığı da yaşıyordum. Birkaç kere bayıldığım oldu. Kontrole gittim doktor ekglerime bakarak wolff parkinson white sendromu teşhisi koydu ve eps ablasyon önerdi. Henüz tedavi olmadım. Askerliğimi yapmadım şuan yoklama kaçağıyım. Tsk sağlık yönetmeliğinde bu hastalık (B) bölümünde yer alıyor ama tedavi olmuş veya tedavi olmamış hastalar mı muaf oluyor onunla ilgili bir şey göremedim. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Eğer tedavi olmadan muaf olunuyorsa holter kaydı veya başka şeyler elimde olması gerekiyor mu?

öncelikle geçmiş olsun
tedavini aksatma derim bu tarz hastalıkların uykuda bile tetiklemesi oluyor
ihmale gelecek bir hastalık değil
ikinci konu askerliğe gelince
bakaya görünmeniz sıkıntılı bir durum
herhangi bir polis çevirmesine denk gelip tespit edilirse askerlik şubesine teslim edilirsin
şayet kendin askerlik şubesine gidersen seni tam teşekküllü devlet hastanesine sevkini yapacaklardır
büyük ihtimalle de askerlikten muaf kararı çıkması olası

madizmir Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Bu hastalıkla ilgili bilginiz var mı? Evet dediğiniz gibi bazen çarpıntıdan dolayı uykudan uyandığım oluyor. Muafiyet için tedavi olmuş olmak mı gerekiyor o konuda herhangi bir bilgi göremedim çünkü bu sitede açılan konulara baktım muafiyet alan kişiler hep tedavi olup sonradan nüks eden kişiler olmuş. Tedavi olmayan birini göremedim o yüzden emin olamadım. Eğer tedavi olmadan da oluyorsa benden ne isterler acaba bilginiz var mı? Bende sadece ekgler var. Holter taktırmadım holter kaydı da gerekli midir?

çok bilgiliyim demem yanlış olur askerlikten muaf olmak için illaki tedavi olacaksın diye birşey yok
askerlik şubesine gidip durumu anlattığında zaten hastaneye sevkini verecekler
yapılan kontrollerde hastalıgını belgeledigin için büyük bir ihtimal muafiyet kararı verilir
ama durumunda herhangi bir düzenleme olacagı düşünülürsede eğer 1 yıl erteleme verirler

OturanBoğa Cevap verdiğin için teşekkür ederim abi. Evet onu gördüm ama ameliyat olmamış hastalar veya ameliyatı başarısız olan hastalar muaf gibi bir şey yok ucu açık olmuş biraz o konuyu merak ettim. Son olarak bu hafta holter taktırdım supraventriküler taşikardi atakları olmuş kayıtlara bakan doktor da wolff parkinson white gibi görünüyor bu sonuçlar dedi. Askerlik durumunu sordum bilgim yok o konuda yanlış yönlendirmeyim dedi maalesef

Holter sonucum bu şekilde;
Heart rates: mx r-r: 2141ms, max hr: 167 (bpm), min. hr: 51 (bpm), tachycardia (>130bpm): 7708, occupy7%

Ventricular rhythm: VE total: 432 (times), isolated VE: 268, VE couplets: 55, VE bigeminy 1 (times, 3V), VE runs: 15, longest VE runs: 5 (beats), max. hr VE runs: 228 (bpm), min. he VE: 118 (bpm)

Supraventricular: Total: 176 (times), isolated SVE’s: 147, SVE couplets: 11, SVE runs: 2, longest SVE runs: 4, max. hr SVE runs: 240 (bpm)

Bu sonuçlardan bir şey çıkar mı acaba? Bilgisi olan biri varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

Omurga tümörü

Merhaba. İnternette çok araştırdım fakat herhangi bir sonuç bulamadım. Tsk'nın sağlık yeteneği yönetmeliğinde 63. maddenin B- Dilimininde böyle bir şey yazıyor.

'7. Vertebraların tedavi edilmiş veya edilmemiş iyi huylu tümörleri.'

Ama burada bahsedilen iyi huylu tümörlerin hangileri olduğu ile alakalı herhangi bir şey eklenmemiş. Benim vertebramda hemanjiom var. Bu iyi huylu tümörlere dahil mi oluyor anlayamadım. Bilgisi olan varsa çok sevinirim kafam karıştı.

Hemanjiyom, damarların yoğun bir şekilde bir araya gelmesi veya toplanması ile oluşan damar kütleleridir,
Yani karsinoma olmayan iyi huylu tümörlerdir,

Genellikle kendiliğinden gecer, veya bazen müdahale gerektirebilir,
karakartal19

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu maddede bahsedilen iyi huylu tümörlere dahil midir hemanjiom?
OğuzHan112

Son düzenleme:
karakartal19
"Wolff-Parkinson-White sendromu"
Bunla ilgili tanı kesinleşti mi?

Bu tanıyı almış sanız zaten muaf olursunuz, tam olarak ne yapmak istiyorsunuz anlayamadım ben?

Wpw için ablasyon önerildi. Gitmedim ama ekglerimi gören bazı doktorlar wpw göremedi. O yüzden bu şekilde muafiyet oluyorsa bileyim diye yazmıştım. Diğerinin garantisi yok muayenedeki doktor da wpw göremedim diyebilir belki bilemiyorum.
OğuzHan112

merhaba,wolff parkinson white hastasıyım 4 doktora gözüktüm ve ekgde hep çıkıyor.Kendi doktorum askerlik yapamazsın dediği için askerliğe başvurdum ve doktor "askerliğe elverişlidir" dedi.
wpw yi söylediğimde ise yok diyip geçiştirdi.Bunun üzerine zaten olan tecilimi tekrar uzattım ama itiraz etmediğime pişmanım.
Tekrar başvursam başka doktor muaf verir mi,önce 1 sene erteleme mi veriyorlar? çünkü Madde 42b 3 açıklama kısmında "bu fıkra yükümlülerde en az bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır" yazıyor.Bunun anlamı 1 sene geciktirme vermeden çürük verilmeyeceği mi? Tekrar başvurursam ve tekrar muaf verilmezse uzatma işlemi de yapamayacağım sanırım.

Wolf-Parkinson-White sendromu aslında ciddi bir kalp sorunu... neden böyle bir karar verildi,ilginc.. askere gitseniz de geri dönersiniz.

@uzumaki,

Üst Alt