Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Wollex Swemo Q100 Akülü Sandalye kullanım deneyimleri..?

teknolojik

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Akülü Sandalyem hakkında bir çok sorum var umarım tane tane anlatabilirim.

3 yıl önce satın aldığım ve üzerinde halen orijinal 2 adet 12v40ah akülerinin olduğu Wollex Swemo Q100 model tekerlekli sandalyem var.

Sandalyenin Fotoğrafı : https://i.ibb.co/0QRMVvQ/SWEMO-Q-100-AK-L-SANDALYE-A-IKLAMA.jpg
Akülerin Fotoğrafı : https://i.ibb.co/G2Y5txR/2.jpg
Şarj Adaptörünün Fotoğrafı : https://i.ibb.co/x17pYW3/unnamed.jpg

Akülerin ölçülerini almayı unuttum tekrar sökme imkanım da yok. Alırken NP40-12 desem ölçüleri standart mıdır acaba. Çünkü aküler muhafaza kutunun içine koyuluyor ölçüleri tam gelmezse uymaz.

Farklı bir marka NP40-12 Ölçüleri (İnternetten Buldum) : https://i.ibb.co/VtpvQRg/1.jpg

3 yıl oldu aküler tamamen öldü. Zaten üzerindeki aküler kaliteli bir şey değil sanırım. Ama ben kullanma kılavuzunda öyle yazıyor diye her gün şarj ettim kullanmadan önce. (90% dolu olsa bile) yanlış mı yaptım?

Benim kullanım şeklim şu şekilde. Ben okulda çalışıyorum. Eve manuel sandalye ile gidip geliyorum o yüzden akülü sandalye sadece okulun içinde kullanılıyor günde 1-2 km anca kullanıyorumdur.

Gelelim sorularıma :

• Yeni alacağım aküleri şarjı azalınca şarj etmeyi planıyorum. Sanırım bu şekilde daha uzun ömürlü olur. Doğru mu? yoksa az kullansak bile her gün şarj etmeli miyiz?

• Mesai bitiminde şarja taksam ertesi güne hazır olsa sorun olur mu? Annem karşı çıkıyor şarjda bırakma okulda yangın falan çıkar diye. Ama mesai sırasında şarja takarsam bu kez de hareket halinde olamam çalışırken. Anlamı yok.

• Yine 40ah mı akü almalıyım. farklı amper alırsam şarj adaptörünü değiştirmem mi gerekir? ve şu an kullandığım şarj adaptörü iyi mi sizce? orijinal adaptörü çünkü. Şarjı otomatik kesiyor sanıyorum çünkü dolduğunda yeşil ışık yanıyor ve fan sesi duruyor.

• Aküyü 100% şarj olmadan şarjdan çekmek, az kullanıp tekrar takmak döngüyü bozar mı zararlı mı yani? takınca dolmasını mı beklemek lazım?

• Akülerin yerini 6 ayda bir değiştirin diyorlar kutup başları oksitlenmesin diye sanırım. Bunu benim kendim yapma imkanım yok kime yaptırırım onu da bilmiyorum. Bu çok mu önemli?

• Jel aküler epey pahalı. En az 5 yıl gideceğini bilsem alırım ama ya gitmezse diye endişe ediyorum. Sizce Jel akü mü alayım yoksa yerli marka akülerden mi? Trojan Deep Crycle özellikli akü alayım mı?

• Akülü sandalyeme 3 yıldır hiç bakım yaptırmadım. Az kilometre yaptığım için ve iç mekanda kullandığım için sorun olmaz sanırım. Yapılacak bakımı var mı? Motorların kömürü falan değişmeli diyorlar bazı yerlerde. Konya'da bu işte uzman kim var? S.G.M.S.'yi tanıyorum sadece onlarda iyi mi değil mi dürüst iş yapıyorlar mı bilmiyorum. Tavsiye verin lütfen.

Bu benim ilk akülü sandalyem. Lütfen acemi birine anlatır gibi tecrübelerinizi paylaşın. İyi forumlar.

Akülerin ölçülerini almayı unuttum tekrar sökme imkanım da yok. Alırken NP40-12 desem ölçüleri standart mıdır acaba.
hayır, akülerin ölçüleri standart değildir, hatta aynı uygulama için kullanılan akülerin bile ölçüleri farklı olabilir, o yüzden mutlaka akülerin ölçüsünü bir şekilde almaya çalış...
kullanma kılavuzunda öyle yazıyor diye her gün şarj ettim kullanmadan önce. (90% dolu olsa bile) yanlış mı yaptım?

hayır, doğrusunu yapmışsın...

• Yeni alacağım aküleri şarjı azalınca şarj etmeyi planıyorum. Sanırım bu şekilde daha uzun ömürlü olur. Doğru mu? yoksa az kullansak bile her gün şarj etmeli miyiz?
az, çok, fark etmez, aküleri şarj aletinden söktüğümüz anda deşarj süreci başlar, elbette ki sökmeyle başlayan deşarj sürecinde akülerin iç direnci yüzünden çok düşük akım çekildiği için bu "deşarj süreci" çok uzun sürer, belki 1 yıl sonra akülerin 80% kapasitesini tüketir, oysa aküler yüke bağlıyken, yükün çektiği akıma göre deşarj olur, misal bakkal hesabıyla, 40ah'lik akü 40 amper akım çeken yükte 1 saatte, 20 amper yükte 2 saatte, 10 amper yükte 4 saat tümüyle deşarj olur...

bu yüzden, ister günlük kullanımda, isterse uzun mesafeli günün sadece belli bir bölümündeki kullanımda genellikle İngilizce "Depth of Discharge"in baş harfleriyle belirtilen DoD değeri 50% üzerine geçiyorsa akülerin şarj edilmesi gerektiği ifade edilir, çünkü DoD 50% üzerine ne kadar fazla geçerse akülerin toplam çevrim ömrü sayısı ona göre o kadar azalır...

teorik bir örnek vermek gerekirse, senin okul içindeki 1-2km'lik kullanımın akülerde max DoD 30% kapasite harcıyorsa o akülerden 500+ şarj-deşarj çevrim sayısı alabilirsin, ama DoD 50% olursa o aküleri 350 defa belki şarj-deşarj edebilirsin, DoD 25% olduğundaysa belki 100-150 çevrim ancak alabilirsin...

a- yangın ihtimali ne yazık ki her türlü var, ancak daha güvenli ve akıllı şarj aletleri var piyasada, elbette ona göre de pahalı, istersen öneri verebilirim...

b- resmini eklediğin şarj adaptörü, neredeyse tüm akülü sandalye kullanıcılarına standart olarak verilen, evrensel bir şarj aleti... sandalyedeki aküler 50ah'likse genellikle 5A'lik çıkışı olan, 40 ve 33ah'lik aküleri olan sandalyelerde 4A'lik versiyonu verilir... o şarj aletleri de hem otomatik hem de bir ölçüde "akıllı" aletlerdir, işini tam olarak yapar...

c- evet, döngüyü bozar, zorunluluk olmadıkça aküleri 100% ful şarj etmek doğru olan yöntemdir... ancak o durumda da şöyle bir detay var, diyelim ki, joystikteki yeşil ledler söndü ve sarı ledlerin teki kaldı, yani, kabaca aküler DoD 70% kapasite kaybetti ve diyelim ki senin de yakında elektrik prizi olan bir mekanda 2 saat kadar zaman geçirme imkanın var, aküleri şarja taksan en çok 30% dolacak, yani yüzde yüz değil sadece kısmen şarj olacak, neyi tercih etmen gerekir?

işte, böyle durumlarda kısmen şarjı her zaman tercih etmelisin, çünkü DoD 50%-70% üzerinde kapasite kaybında akülerin kaybedeceği çevrim ömrü sayısı kısmen şarjın kaybettireceği performanstan çok daha büyük...
  • Akülerin yerini 6 ayda bir değiştirin diyorlar kutup başları oksitlenmesin diye sanırım. Bunu benim kendim yapma imkanım yok kime yaptırırım onu da bilmiyorum. Bu çok mu önemli?
kutup başları oksitlenmesin diye değil,

1- sebep: akülü sandalyelerin motorları 24V olduğu için ve 2 adet 12V akü seri bağlandığı için akülerde bulunan hücreleri sağlıklı tutabilmek için...

2- sebep: bazı sandalyelerdeki elektromanyetik fren 12V olduğu ve tek aküden beslendiği için 2 akünün performans kaybını dengelemek için...

bana göre, çok önemli değil...

kıyaslama yapacak olursam, yeni aldığım aküleri ölçtüğümde 2 akü arasında 1V'tan fazla fark varsa bunun yaratacağı kötü sonuç akülerin 6 ayda bir yerini değiştirmeyerek ortaya çıkacak kötü sonuçtan çok daha büyük...

• Jel aküler epey pahalı. En az 5 yıl gideceğini bilsem alırım ama ya gitmezse diye endişe ediyorum. Sizce Jel akü mü alayım yoksa yerli marka akülerden mi? Trojan Deep Crycle özellikli akü alayım mı?
yani, hala okulda ve en çok 1-2km yol alacak şekilde kullanacaksan jel/derin deşarj akülere hiç gerek yok, normal jel elektrikli bisiklet aküleri, hatta kuru agm aküler bile senin işini fazlasıyla görür...

eğer istersen birkaç link eklerim...
  • Akülü sandalyeme 3 yıldır hiç bakım yaptırmadım. Az kilometre yaptığım için ve iç mekanda kullandığım için sorun olmaz sanırım. Yapılacak bakımı var mı? Motorların kömürü falan değişmeli diyorlar bazı yerlerde. Konya'da bu işte uzman kim var? S.G.M.S.'yi tanıyorum sadece onlarda iyi mi değil mi dürüst iş yapıyorlar mı bilmiyorum. Tavsiye verin lütfen
okulda (yani, dümdüz zeminde) ve sadece 1-2km kullanımla (tabii, çok kilolu değilsen) akülü sandalyeler pek yıpranmaz, bu yüzden de bu sebeplerden dolayı bakım gerektirmez...
ancak, motorlardan ya da dişli kutularından yağ damlatma durumu varsa, ya da yine motorlardan ya da dişli kutularından tuhaf ve önceden duymadığın sesler (sıyırtma sesi, takırtı sesi, vesaire) bakım ve hatta onarım gerekebilir...

kömür değişimi filan 3 yılda pek olacak şey değil ama joystiği dümdüz tutarak dümdüz gitmen gerekirken sandalyen sağa ya da sola doğru belirgin bir şekilde (sanki sağdaki ve soldaki tekerlekler farklı hızda dönüyormuşçasına) sandalyen sağa ya da sola çekiyormuş gibi sapıyorsa o sapan yöndeki motorun kömürü kontrol edilmesi gerekir...

ama yine dediğim gibi, benim deneyimlerimden 3 yıllık+1-2km+dümdüz zeminde kullanımla kömür değişimi pek olacak şey değil gibi görünüyor...

• Bu benim ilk akülü sandalyem. Lütfen acemi birine anlatır gibi tecrübelerinizi paylaşın. İyi forumlar.
umarım dediğin gibi, acemiye anlatır gibi anlatmışımdır...

iyi forumlar.

@katrancalı

Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla şarj göstergesi kırmızıya düşmeden şarja takmak akünün ömrü açısından daha iyi. Yani akünün doluluk oranı fazla olsa bile şarja takayım öyle kullanayım.

Bazı kişiler de şarj göstergesi kırmızıya düşünce tak diyor iyice kafam karıştı. Ama anlattığınıza göre devamlı dolu tutmaya çalışmak daha faydalı. Hem şarjı iyice azalınca şarj olma süresi uzayacak ve bu bana sıkıntı çıkaracak çünkü okulda şarja takıp ertesi güne kadar şarjda kalması lazım yangın riski varsa hiç gerek yok riske. Ben günde 2 saat şarj etsem günlük kullanımım için yeter.

Akülü sandalyemi okulda bırakmamın sebebi evimizin asansörlü olmaması. Asansörlü eve çıkarsak akülü ile işe gidip geleceğim ama şimdilik sadece okul binası içinde kullanıyorum. Sizin akü öneriniz varsa alabilirim. Fiyat performans olarak hangisi daha karlı olur kaliteli bir jel akü mü yoksa ucuz yollu standart bir akü mü. Ama zırt pırt başıma iş açsın istemiyorum yine 2-3 yıl götürsün beni en az.

Şarj adaptörüm de şu an için yeterli sanırım. Bozulacak olursa sizden yine tavsiye isterim.

Bakım yaptırmak için önerebileceğiniz bir firma var mı (Konya'da) ilerde lazım olabilir.

katrancalı

Araya pandemi vs.. girince Akü alma işini şimdiye erteledim.

40 amper yerine 33 amper Yiğit Jel akü alsam şarj adaptörünü de değiştirmem gerekir mi aynı adaptörü kullanabilir miyim?

40 amper ile 33 amper arasında 250 TL fiyat farkı var çift alınca 500 TL fiyat farkı oluyor. 33 işimi görecektir km olarak.

yiğit akü kadar kötü bir akü görmedim tavsiye etmem çok sık kullanmama rağmen daha önceki 20 ah ve markası tanınmayan akü kadar gitmedi 40 ah yiğit akü

Fatih Aslan
Teşekkürler benim de pek içime sinmemişti ama iç mekanda kullanacağım için önemsemedim. O zaman Ritar marka akü buldum ölçüleri uyan onu alayım.

Ritar için iyi yorumlar okudum. İyi bir seçim olacak gibi.

Size de teşekkürler @katrancalı ikinci bir şarj adaptörü satın almak istiyorum 40 amper aküler için. Kaliteli olanlardan öneri yaparsanız sevinirim.

teknolojik

en konforlu ve güvenli çözüm...

öncelikle akıllı evrensel şarj aletlerinin çıkışı normal akülü sandalyelerin joystik girişine uyumlu değildir, ancak Noco firması kendi 24V'luk şarj aleti için akülü sandalyeler için evrensel uyumlu XLR erkek fişi bağlayacağınız özel bir aksesuar üretmiş, onu alırsanız sadece XLR çıkışını akülü sandalyeye diğer çıkışı da NOCO akıllı şarj aletine takmanız yeterli...

NOCO Genius GC024 24V XLR Portlu Akü Şarj Bağlantı Kablosu

bu aksesuarla birlikte almanız gereken akıllı şarj aleti: Noco Genius G7200 Ultrasafe Akıllı Akü Şarj ve Akü Bakım, 12V/24V, 230A

bu şarj aletinde hem 12V hem 24V çıkış var... 24V'luk çıkışı normal gündelik akü şarjı için kullanırsınız, 12V'luk çıkışıysa akülerin gerilimini 3-4 ayda bir eşitlemek için teker teker şarj etmek için kullanırsınız...

önemli uyarı: noco'nun akülü sandalyeler için xlr bağlantı aksesuarının şarj aletine bağlanan fişi sadece noco ile uyumlu, yani noco xlr bağlantı aksesuarını alıp başka bir akıllı şarj aletine normal yoldan takamazsınız, noco'nun kendine özel fişini kesip o başka akıllı şarj aletine uyan bir fişin kablosuna monte etmeniz gerekir, yani gereksiz ve güvensiz bir işlem (profesyonel elektrikçi değilseniz)...

bu arada, merak ediyorsanız bu Noco Genius G7200 (12V24v) Ultrasafe Akıllı Akü Şarj aletini ve XLR bağlantı aksesuarını 4 yıl önce almıştım, 4 yıldır akülerimi bu şekilde şarj ediyorum...

Bu adresten
GF12 051Y2 kodlu 55 Amper,
GF12 040Y kodlu 40 Amper,
GF12 025YG kodlu 25 Amper,

Sonnenschinen marka en kaliteli engelli araç akülerini satın alabilirsiniz. GF 12 kodlu olmayan sonnenschinen aküler daha ucuzdur ancak engelli akülü araçlarında istenilen verimi sağlamıyor. Daha çok güneş panelleri için uygundur. Dünyada üretilen diğer bütün jel engelli araç aküleri sonnenschinen markasının yanında sönük kalır. Permobil, Meyra Levo, Ottobock, Vasilli, İnvacare gibi dünya devi akülü sandalye üreticileri sadece Sonnenschinen marka GF 12 serisi ve daha üst segmenti olan jel aküler kullanıyor. Aynı amperdeki Çin ve Tayvan menşeli akülerle aralarında çok az bir fiyat farkı olmasına karşın ömür olarak sonnenschinen aküler (İlk montajda hemen kullanmayıp mutlaka ilk şarjı tam şarj edilip öyle kullanmaya başlanırsa ve gün sayısına bakılmaksızın şarj göstergesinde yeşil lambalar sönüp ilk sarı lamba söndüğünde fazla zaman kaybetmeden tam şarj edilerek kullanılırsa (biz buna %50 DOD şarjı diyoruz) ve uzun süre araç kullanılmayacaksa üç ayda bir tam şarj edilirse yaklaşık olarak ( %50 DODda ) en az 1500 şarj hakkınız olur ve 10 yıl kadar çok rahat dayanırken Çin ve Tayvan menşeli ( Etiketinde PRC yada Made in China yazan ) akülerin en pahalısını alsanız bile (%50DODda ) en çok 800 şarj hakkınız olur ve şansınıza iki aküden bir tanesi arıza yapmazsa en çok 3 belki 4 yıl dayanır. Tabi olarak akü doluyken şarjdan çıkartıp yüzde elli boşalmadan çok az kullanıp şarja bağlarsanız akünün şarj sayısını ve buna bağlı olarak ömrünü boş yere kısaltmış olursunuz. Çin ve Tayvan menşeli akülerin en ucuzu bile en az iki yıl dayanıyor. Yeterki üretim tarihi altı ayı geçmemiş ve karton kutusu açılmamış olsun. Benim tavsiyem ya paraya kıyıp sonnenschinen marka akülü sandalyeye uygun olanından iki tane jel akü alın ve 20 yıl akü derdibyaşamayın , ya da ( en ucuzun benim deneyimlerime göre en iyisi ) ORTEC jel veya ORBUS jel akü alın , iki yıl kullanın , iki yıl sonra bir daha alın. Paranıza yazık.
Akülerin yerlerini değiştirmek sanılanın aksine akü ömrünü uzatmaz ve bozuk aküyü kurtarmaz. Bu inanış yanlış. Örnek mi:
Elimizde biri kalın biri ince İki su borusu var . İki boru uc uca bağlı. Boruya suyu verince, çıkışından bir saatte ince borunun geçirebildiği kadar litre su çıkar. Daha fazlası çıkamaz. Kalın ve ince borunun yeri değişse de akan suyun miktarı değişmez. Kalın boru hangi tarafta olursa olsun içinde ince borudan daha fazla su durur. 24 volt aküler de aynıdır. İki akü uc uca bağlanmıştır. İki akü birbirine ne kadar eşit volttaysa o kadar yüksek verim alınır. Akülerden birisi zayıflarsa verim günden güne düşer. Akülerin yerini değiştirmek size bir şey kazandırmaz ama satıcıya garanti süresinin geçmesi için zaman kazandırır.

Aküler doldur boşalt yaptıkça toparlar belki ancak bu durum sadece bozuk aküler için geçerlidir. Bozuk akü kurtarılsa bile Veriminin belli bir miktarını , ortalama yüzde kırkını kaybeder ( 55 Amper akü 30 Amper kadar bir güçle çalışır ) ve bu haliyle en kötü haline oranla bir miktar daha fazla yol yapar. Ama hiç bir zaman yüzde yüz performansa ulaşamaz. Ancak belki doldur boşalt yaptıkça yüzde elli performansa ulaşabilir. Sağlam akü ilk bir yıl boyunca en yüksek performansını gösterir. Sonraki yıllarda kademeli olarak verimi düşer. Tabi ki sonnenschinen akünün bir tam şarjla yapacağı kilometreyi aynı amperdeki ve aynı süre kullanılmış başka markalardaki hiç bir akü yakalayamaz. Yanından dahi geçemez. Kalite pahalıdır ancak her zaman ve her yerde mutlaka kendini göstererek fark yaratır.

Son düzenleme:
@katrancalı

Satın aldığım Ritar marka aküleri 1 metre yüksekten düşürdü babam :(

Ama karton kutuda ve altında üstünde köpük koruma varken düştü. Yani daha paketi açmamıştık. Sizce aküler bozulmuş mudur? İdari iznim devam ettiği için işe başlayamadım dolayısıyla deneme imkanım olmadı henüz ama sabahtan beri içimde sıkıntı acaba aküler hasar aldı mı diye.

Not: Görünürde bir şey yok sağlam gibi. Sizce problem olur mu?

Birde işe ne zaman başlayacağım belli değil aküleri eve getirsem evde kutup başlarına bağlayıp şarj edebileceğim ucuz yollu bir şarj cihazı var mı?
Recep Koçer

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler linkini verdiğiniz aküler boyut olarak benim sandalyeye uyumlu değil. Zaten Ritar diye bir markanın 40 amper akülerini satın aldım onu da düşürdük. Bakalım sağlam mı Allah bilir. Bir de pandemi ve çalıştığım okulun taşınması yüzünden işe başlama olayım uzadı. Keşke aküleri almasaydım. 1-2 sonra mutlaka şarj etmem gerekecek aküleri araca takmadan evde şarj edebilir miyim hangi cihaz ile edebilirim?

geçmiş olsun. Sizin adınıza üzüldüm. Akü kutuların açıp özellikle köşe yarlerini kontrol edin. Çatlama kırılma olmuşsa akü fazla dayanmayacak ve sızıntı sonucu verimi düşecektir. Sızıntı varsa çıplak elle temas etmeyin. Zararlıdır. Umarım kırılmamıştır. Aküleri sıfır almışsanız ve araca bağlamamışsanız üretim tarihinden itibaren altı ay kadar depoda bekleyebilir. Bu süre geçmişse şarja bağlamak gerekli. Yoksa akü volt kaybetmeye başlar ve kendisine içten zarar verir. İlk şarjı yapmadan aküleri kullanmayın. Ve aracı kullanmıyorsanız üç ayda bir tam şarj yamakta fayda var.

WOLLEX SWEMO Q100 Aküllü Tekerlikli Sandalyem Aniden Durdu

Aküllü Araba Tamiri Yapan Bilgisi Olan Yardımcı Olabilirmi Bana İzmir de Yaşıyorum
İzmirde Varmı Bildiğiniz Ücretsiz Tamir Edecek Yer
Öncelikle Arızayı Anlatayım Yolda Giderken Aniden Araç Durdu Araçı Açmaya Çalıştığımda Joystik Göstergeleri Sürekli Yanıp Sönüyor
Araç 3 4 Senesi Olucak Akülerin Ömürleri Azalmış Olduğuna İnanıyorm Malum Fiyatlar Ateş Pahası Olmuş Sürekli Dışarı Çıkmıyorum Beni Biraz Daha Götürsün Değişcem Aküyü
Aracı Sarja Taktığım Sarj Cihazı Çalışıyordu Ama Aynı Arızayı Gene Alıyorum
Joystik Göstergeleri Sürekli Yanıp Sönüyür
Başına Bu Arıza Gelen Oldumu Sorunu Nasıl Çözdünüz

Videoda Görüldüğü Sorunun Aynısını Yapıyor Hız Göstergesi Hariç Bu Şekil Yanıp Sönüyor

Aracı Sürdüğüm Zaman Kırılma Sesleri Geliyordu Araç Zaten Sarjı Dolu Olsa Bile Yeşil Göstergeler Bittikten Sonra Hemen Kırmızılara Düşüyordu Kapanma Olmadan Önce Sarjı 2 di Anideen Durdu

Joystick kolu arızalı. Atacağım linkten videoyu izleyip joystick kalibrasyonu yapın. Geçmezse kol kısmı değişecek. İkinci el çalışan kol temin edebilirim. Torch 10 tornavida ya da o vidayı yakalayacak düz ağız saatçi tornavida olmadan joystiğin üst kapağını açamazsınız.

Dış ortam için akülü sandalye almayı düşünüyorum

Ve wollex swemo q100 almayı düşünüyorum sizce nasıldır bu araç alınır mı?

2-3 yıldır swemo Q100 kullanıyorum. Hayatımda bu kadar dandik bir koltuk görmedim. Çok rahatsız bir koltuk. Beli boşta bırakıyor. Bel desteği yapacağına beli boş bırakmış, çok sırt ağrısı yapıyor ve dayandığın yer sert. Dayandığım yer kumaş olsa efsane olacaktı ama ne yazık ki böyle yapmışlar. Yan kollarının süngerleri 1,5 yılda paramparça oldu. Kablo bağı ile bağladım o şekilde dayanmaya çalışıyor. Sandalyeyi parayla almamıştım. Eğer para verseydim kesinlikle bu sandalyeyi almazdım. Ön lastikler dolma olduğu için takur tukur gidiyor. Bu da belimi ağrıtıyor. Bu yüzden şişme lastik taktırdım onunla idare ediyorum. Yanlarda amortisörler var. Hepsi hikaye. Hiç bir işe yaramıyor, sadece süs olsun diye yapılmış. Yani parayla bu sandalyeyi alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmem. Sandalye ÇÖP

Üst Alt