Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
WV caddy otomatik hafif ticari araç alıp özürlü plakalı olarak kullanılabilir mi?
şimdi sen ötv ve mtv yararlanmayacagım diyorsun. mantık oalrak camlı ve koltuklu olan aracı kullanabilmen gerek sonuçta iş için ve yolcu taşımada kullanmayackasın. motor sınırında yok ötv olmadıgı için ben mantık diyorumda işte kanunlar mantıkla işlemediginden sıkıntı olabiliyor sorun orda
Hala güncelliğini koruyor kesin bi cvp verecek kişi yokmu bülent abi sen anlarsın bu konuları bi cvp bekliyorum kredi başvurusunda bulunacam da ona göre hareket edicem.
Yıllar önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazdığım soruya verilen şu yanıta göre, kullanamaman için bir neden göremiyorum:
“H” sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, sakatlıklarına uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2.800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da adlarına tescil ettirmelerinde ve kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır. (16.07.2007 tarih ve 8057-123514 sayılı talimat)
Cadyy bu statüye giriyor mu, bunu öğrenmeye çalışıyorum. Bilgi aldığımda yazarım buraya...
bende var 2003 mersedes vito aldım 2. el ve plakamda var tertibatımda imkanın var neden mtv muaf istemiyon sadece bir dilekçelik işi var ve benim arabanın motoru 2200 olarak ruhsatta geçiyor h ehliyetinde olması şart
ankara motorlu taşıtlar müdürlüğünü ararsan bilgi verirler
bu tip araçlarda caddy combi alınması durumunda ve ruhsata binek amaçlı olduğu işlendiği sürece engelli kapsamındadır.ticari amaçla üretilen diğer modellerde engellilerin muafiyeti söz konusu olmadığını sanıyorum.
Evet, dediğim gibi, Cadyy vb. ticari araçlar binek araç statüsünde olmadığı için vergi istisnasından yararlanılarak alınamıyor. Ve/fakat vergi istisnası söz konusu değilse, bu araçlar özel donanımla tescil edilerek H sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabiliyor. Bu konuda hiç bir sınırlama yok.
Hepinize teşekkür ederim cevabı aldım ben 2.el alacagım için ötv vb indirim olmuyacak senelik vergisine gelince eğer mtv vergisini almazlarsa ne ala alırlarsada başka çare yok ama kullanabiliyor olmam bile güzel bişey.
romulus'un yukarıda da bahsettiği gibi ruhsatta ticari değil hususi olması durumunda alabiliyor ve kullanabilmemiz lazım mantıken ruhsatta hususi yazacağından ayrıca sen bu aracı aldığın zaman plaka engelli plakası olacağı için mtv den de muaf olabilir diye düşünüyorum. Mtv de ötvdeki gibi motor sınırlaması yok diye biliyorum. Bende vw jetta var ama caddy her zaman tercihimdir. Seneye satılamazının süresi doluyor. Benim aklımda da jettayı satıp 2. el düşük km li bir caddy almak. Bu sınıfdaki araçlarda 1. caddy 2. ford connect hadi connectin otomatiği yoktur favorim vw caddy.
Yeni Caddy engelli aracı için attığım e-maile gelen cevap aşağıdadır.
e-mailin geldiği tarih 21.10.2010
Yeni Caddy Araçlarımız ‘Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV istisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulaması’ konusunda sirkülere göre, ÖTV istisnası uygulaması kapsamına girmektedir.
bende uzun zamandır caddy ıcın cevap beklıyordum teskkurler bılgılerınızı paylaştıgınız ıcın yanı h sınıfı ehlıyet ve özel tertıbatlı arac kullanır ıbarelı raporla cadyy 1.6 dsg albılırız oyle mı
caddy konusunda net cevap nedir arkadaşlar ben bayii ile görüştüm araç için size herangi bi indirimi yok dendi ticari imiş hususi yapılmıyormu bu kafam karıştı bayimi satmak istemiyor engelliye nedir neolur net cevap yazın neyapmam gerekli başka bayidenmi sorsam ben doguş otoya sordum benimde beklentim touran ama caddy de olur
caddy de indirm %17 zaten olsada ticari araçların ötv si %17 yaılmıyorsam. binek bir araç alırsan %37 lik bir indirim saglarsın. illa caddy diyorsan birşey diyemem ama touran da gayet güzel yada tiguan tabi fiyat konusunda ne olur bilemem ama ticaride olsa van türü olmadıgından koltukları oldugundan bence özel araba oalrakta alınabilmesi gerek ama işte kanun yönetmelik vs diye mahvediyorlar herşeyi.
bende vaneo var ticari araçların sıfırında indirim yok yenı cady bu statüye nasıl gırdı anlayamadım. konuyu acan arkadaş 2. el cady , alabılırsın sorun olmaz. mtv de vermezsın , defterdarlıga git mtv bölümünde form dolduracan 1 dk nı alır , plakanda özürlü plakalı olur....
sıfır vaneo yok bildigim kadarıyla 2007 de yada 6 da üretimi bitti keşke olsa o arabayı çok istemiştim güzel bence gerçi caddy nin 1.6 motoru yoktu tabi o zamanlar caddy daha güzel o yönden
arkadaşlar cady için 1600cc motor türkiyede ticari olarak gözüküyor ve öyle giriş yapıyor ülkeye yurt dışından hususi olarak alınsa sorun yok alımında ve her hakkımız baki ötv mtv vesaire türkiyedeki araçlara uygulanıyormu orasını henüz ögrenemedim
%90 engelli oğlumun adına 11.11.2010Tarihinde 2011 [FONT=Arial]Caddy Comfortline[FONT=Arial]7 ileri DSG şanzıman* [/FONT][/FONT] %10 indirimli ötvsiz sıfır araç aldım. VW Ticari Araç 2011 Fiyat Listesi
Merhaba,
Geçen hafta 2012 Caddy Comfortline7 ileri DSG şanzıman aracı teslim aldım. ÖTV indirimli olarak aldım. İstanbuldaki vw bayileri hem ilgisiz hem de bilgisiz.Tok satıcılar. Aracı Eskişehirden ilgi görerek ve memnuniyetle teslim aldım. Araç kullanışlı ve rahat.Aracın yüksek olması sürüşte hem avantajlı hem de keyifli.Tavsiye ederim. Hem bu aracı hem de istanbul dışını. Burdaki forumlarda yaygın olarak "ticari araçların pek bir faydası yok bize" deniyor. İnsanlara başka bir tavsiyem de aracı öncelikli olarak yatırım gibi görmelerinden ziyade ihtiyaçlarına uygunluğunu dikkate almalarıdır. Kaldı ki 5 sene sonra bile vw caddy kalitesinde olan araçlardan zarar etmeyeceklerdir.
evet arkadaşım bende vw binicisiyim buvw.de ikinci aracım dediğin çok doğru vw. bayiilere hem çok ilgisiz hemde çok bilgisiz bende yeni vw aldım ama ben binek aldım, ticari cadyy i araçtırdım ötv indirimi ticari araçlarda %10 inş. bundan sonraki aracım ölmezde yaşarsak cadyy tarzı bir araç olacak ....
caddy %10 ötv indirimiyle mtvden muaf olarak alabilirsin 1.6 yı geçmeyen ticari araçlarda böyle bir istisna vardır alan kişiler var samsundaki wolsvagen bayisine sorabilirsin
Alınabiliyor.raporumu vergi dairesine fakslattım bayiden sorun yok %10 ötv muafiyetli alabilirsiniz denmişti.
aralık ayında bayiden aldıgım fiyat 1.6 dizel otomatik için ötv szi 42.000 tl idi.yalnız istanbulda en erken 4 ay içinde teslimat yapılıyor.
ve gelen aracda renk secenegi metalik olanlarda şansa kalmış.gelen araç rengini kabul etmek zorundaymıssın
Sağolun.Ben aracı 47.250 ye aldım. Bu comfort olanı. Comfort olanda yararlı ve önemli birçok özellik bulduğum için bunu seçtim. Ayrıca ticari araçlarda da ötv arttırıldı. %10 değil artık %15 oldu. Bunu lüks araçlarla birlikte ticarilere de cari açığa önlem olsun diye yaptılar. Özellikle dsg dizel vw isteyenler Türkiye de nerede olursa olsun 3-4 ay bekliyor. vw de o günün fiyatları üstünden satış yaparım diyor. Nazlılar vesselam.