Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xanax ile Risperdal, serequal ve akinaton etkileri aynı mı?

AshkenaZi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben xanax almak istiyorum ama doktoruma söylemiycem. Vermez çünkü büyük ihtimalle. Risperdal, serequal ve akinaton kullanıyorum bu ilaçların xanax ile etkileri aynı mı?

Alakası yok farklı grup ilaç. Xanaxı genelde uzun süreli vermiyolar 1 aylık flan. Bağımlılığı var. Kafa yapsın diye ticareti döner. Akinetonun ticaretini duymadım ama o da herzmn bulunabilen yazılan bi ilaç değil.
risperdal ve serequal ise herkesin gidip alabilceği ticareti dönmeyen bi ilaç...

Zanaks kullanacağına rexapin kullan kaygını azaltır..olanzapin CANDIR.

Atipikpsikoza xanax iyi gelmeyebilir. Dopamin düşüren rexapin risperdal tarzı ilaçlar iyidir bence. Eğer işe yarasaydı xanax yazardılar psikoza yazmıyolar kolay kolay. Ben yazdırdım ama anksiyete yaşıyodum osayede aldım deniyim diye.

Ah bu dopamin fazlalığı yedi bizi orta yolu yok bu dopaminin azalınca sıkıntı artınca sıkıntı.

Konu dışı ama ekpss ye girecem bu sene basvurumu ne zaman ve hangi belgelerle kuruma ibraz etmem gerekir cevap bekliyorum

Risperdal, serequal ve akinaton kullanıyorum bu ilaçların xanax ile etkileri aynı mı?

Hayır hepsi ayrı grup ilaclar,

Akineton,risperidon kullanımına bağlı yan etkileri azaltmak için recete edilir(kasılma konuşma bozukluğu çene kitlenmesi gibi)xanax daha çok anksiyete boz (panik atak) nöbetlerini rahatlatmak ve uykuyu düzene koymak için kısa süreli recete edilir,

Ketiapin daha çok şizofreni,psikotik bozukluklar,psikoz,bipolar hastalarına reçete edilir,istisnalar haric..

Yukarıda saydığınız ilaçları recete olmadan alamazsınız, eczacıyı uzun yıllar tanıyorsanız,belki risk alıp 1 kutu emanet verebilir, (risperdal ve seroguel) Diğerleri zaten yeşil recete,alamazsınız,..

Üst Alt