Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion İğne ile İnvega aynı etkiye mi sahip?

TungaTunga

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
59
Arkadaşlar merhaba , aranıza yeni katıldım .Hepimize sağlık,huzur ve mutluluk diliyorum..

2 sene önce organik olmayan psikoz teşhisi konuldu .Doktor Zyprexa ve İnvega yazdı. Ama ilaçlar bana o kadar ağır geldi ki anlatamam , yaşam hevesimi yitirdim ..Sıkıntıdan patlayacak hale geldim.Yine büyük bir sabr örneği göstererek 3 ay kullandım . 3 aydan fazla tahammül edemedim ve bıraktım.

Dün başka bir doktora gittim..Doktordan çok memnun kaldım . Harika bir insan , kendimi , derdimi kendisine tam olarak anlatabildiğime ve kendisininde beni tam olarak anlayabildiğine kalbim kanaat getirdi.

Sonuç olarak bana explion 100 mg/1 ml iğne yazdı.İnternette explionu araştırırken İnvega ve Explion'un aynı etken maddeye sahip olduğunu gördüm.Yukarıda yazdığım gibi İnvega kullanırken yaşam sevincimi kaybetmiştim..Explion da aynı etken maddeye sahip olduğu için aceba yine aynı sıkıntıyı mı yaşarım...

Son olarak rapor alabilir miyim , alabilirsem ne gibi faydaları olur..

Teşekkürler.

Bende invega 6 mg kullanıyordum sonra ilk xeplion 150 sonrasında 100 şuan 75 ile devam ediyorum
6 aydır vurunuyorum çok şükür iyiyim invegayla aynı etken maddeye sahip

Son iki senedir o iğneden vurunmuyorum. Şu an sadece invega 3 mg kullanıyorum, yaklaşık bir senedir. Durumum iyi diyebilirim. Tedavine düzenli devam et derim. Repor alman tabiki iyi olur. Fakirsen 2022 maaşı alırsın. Büyük şehirde ücretsiz ulaşımdan faydalanırsın. EKPSS ye girersin. İyi olur yani.

Demir60

Geçmiş olsun hocam , ne gibi yan etkiler yaşadınız ve yan etkileri ne zaman geçti ..
İlk defa iğne olacağım ve ilk iğne mi yarın olacağım .

Halsizlik uyku sıkıntısı yerinde duramama yapıyor ama sizde olmayabilir herkeste farklı etki gösterir ama sonradan hepsi geçiyor korkmana gerek yok

Xeplion çok iyidir. İlk 6 ayı atlattıktan sonra rahatlarsınız. Sanrıları ve Halüsinasyonları büyük ölçüde azaltıyor. Düzenli kullanmanız durumunda 3 aylık doz olan Trevicta'ya bile geçmeniz mümkün. İşleyiş nasıl bilmiyorum ama doktorum benm bu yolu izledi.

2 senedir xeplion 150 mg kullanıyorum ayda bir vuruluyorum her gün ilaç almaktan iyi oldu

Xeplion oldum 4 ay geçti üzerinden uyuyamıyorum sakın riske giripte denemeyin ,şimdi nasıl uykumu geri getiririm bilmiyorum belki beyne zarar verdi

TungaTunga

Biraz tecrübelerinizden yazabilir misiniz ? 2018 başlık açmışsınız. Hastalığın negatif belirtilerinden çok muzdaribim.
Bunlar zamanla geçiyor mu ? İğneyi bırakmayı düşünüyorum. Biraz daha sabredip 6 ay oldu. Hap ile falan devam ederim diye düşünüyorum.

@xdedahii Merhaba , Xeplion iğneyi 8 ay kullandım ve ilk aydan itibaren kendimi daha aklı başında hissetmeye, daha mantıklı düşünmeye ve hareket
etmeye başladım.
Ama yan etkilerini çok şiddetli şekilde yaşadım. Aşırı derecede can sıkınıtısı , yerimde duramama , kasılmalar yaşadım.8 ayın sonunda daha fazla tahammül edemeyerek Xeplionu bıraktım.

Ben hiç bir zaman hayal görme veya ses duyma gibi problemler yaşamadığım için bu konuda nasıl bir etkisi var yorum yapamayacağım.

TungaTunga

Benimde 7 ay olcak o kadar çok halsizlik yapıyor ki yerimden kalkamıyorum. İlaç ağır geliyor yani

Şuan ne yapacağımı bilmiyorum. O yüzden danışıyorum. Doktorum geçer dedi ama halsizlik ve isteksizlik geçmiyor.
@TungaTunga şuan ne kullanıyorsunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xdedahii
Sanırım her bünyede farklı etki yapabiliyor, bende tam tersi daha zinde hissediyordum ama evet bendede isteksizlik yapıyordu. Doktoruna söyle istersen belki başka bir iğneye geçersiniz.

TungaTunga

Söyledim ya belli bir süre devam ederiz belki bıraktırırız dedi ama şuan ömür boyu kullanım diyor.

Çok ağır geliyor, halsizlik yorgunluk, isteksizlik geçmiyor.

Bende de dediğiniz gibi belirtiler yoktu. Sarhoşluk etkisi gibi oluyordum ilaçtan önce

Üst Alt