Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yabancı uyruklu karım bakıcım olabilir mi?

dotanu53

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
İki yıl önce 20 yıllık eşimi aniden,beyin kanaması sonucu kaybettim.2 YIL 3 çocuğumla çok zor şartlarda yaşamaya gayret ettim.Çocuklarımın 3 çü de öğrenci.
Bakıcı kadın tutmayı düşündüm, 1500 tl. artı sigorta istediler. Ben de karar verdim tekrar evlenmeye.Önce çocuklarım karşı çıktılar,sonra kabul ettiler. Bir yıl içinde birkaç kadın ile görüştüm. Kimisi ağır felçlisin diye kabul etmedi,kimisi çocukların küçüktür dediler,kimisi maddı karşılık istedi.
Nihayet, bir ay önce aradığım gibi kadını buldum ve evlendim. Kadın Faslı Arapça ve Fransızca bilen birisi.Yabancı uyruklu olduğu için 3 yıl sonra Türk vatandaşı olacakmış.Resmen nikahimizi kıydık, benim sigortamdan faydalanması için de gereken işlemleri yaptırdık. Sosyal hizmetlere durumu izah ettik,Ancak bakıcı olamaz dediler,Türk kimliği olması şarttır dediler.
Bu konuda sizden bilgi istıyorum,lütfen yardımcı olun...SELAMLAR....

dotanu53
bakıcı olmak için akraba olması şartı vardır. yabancı uyruklu kadın sizin eşiniz ve bakıcı olabilir. aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip çocuklarınızın öğrenci oldugunu bakıcı olarak sadece eşinizin uygun oldugunu belirtin. bu konuya bir çözüm bulmak zorundalar.

Üst Alt