Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın bir zamanda şizofreni veya atipik psikoz hastalığından emekli olan var mı?

Arkadaşlar merhaba bende aynı durumdayım kamuda çalışıyorum ve şizoeffektif hastalıktan müzdaribim. 36 ay rapor süremin bitmesine 1 sene kaldı Merak ettiğim 36 ay süre bitince dilekçeyi kuruma mı vereceğiz yoksa SGK ya mı. Başvuru için çalışmıyor olmak gerekiyor herhalde süreç nasıl işliyor bu konuda aydınlatabilir misiniz. Hangi extra belgeler gerekiyor. Süreç nasıl işliyor

algea dorumda devlet memurlarının malulen emklilik sürteci ayrıntılı olarak var..yaz google devlet memurlarının malulen emeklilik süreci diye çıkıyor...

pat diye sorduğum için üzgünüm ama hafıza ve konsantrasyon diplerde okuduğumu bile zor anlar duruma geldim fazla detaylı şey olunca sıkılıyorum. Yardım ederseniz diye sormuştum.

anladım algea benim bildiğim kadarı ile söyleyebilirim maluliyet için devlet memuralrı 36 ay rapordan sonra mecburen doktor malulekn emekliliğe yönlendiriyor..malulen emklilik için 10 yıl sigorta lı olmak ve 1800 gün prim şartı ve en az %60 iş gücü kaybı heyet raporu gerekiyor...

Başvuru için işten ayrılmak mı gerekiyor. SGK ya mı başvuracağız yoksa kurum mu işlemleri başlatacak bu konuda da bilginiz var mı acaba.

rapor aldığın doktor da yönlendirir seni de bildiğim kadarı ile 36 ay raporun sonunda otomatik olarak malulen emklilik hakkı doğuyor en son priminin yattığı sgk ya gidiyorsun orası senı istediğin hastaneye sevk ediyor hangi hastanede tedavi gördüysen oraya gitmen daha fayadalı nette bu 36 ay raporı ile ilgili süreci okumuştum ama şimdi baya bı senın için araştırdım ama bulamadım bulursam sana özel mesaj atarım kardeşim..algea..

36 ay sonunda çalıştığımız kamu kurumuna dilekçe filan yazıyor muyuz. İşten ayrılmak mı gerekiyor. Yoksa 36 ay sonunda kurumda hiç birşey yapmadan direkt SGK ya mı başvuruyoruz. Tam anlayamadım.

sanırım 36 ay rapor sonunda otomatik olarak maluluk öneriyor doktor bağgur a gidip hastaneye sevk alıyor ve heyte giriyorsunuz hastanede raporu bagkur sağlık kuruluna sevk ediyor zaten raporunuzda epikriz raporunuzda yazar 36 ay rapor aldıgınız fılan..şçyle açıklanmış..Devlet memuru olarak tedavinizi 209 ve 210 uncu madde uyarınca yönetmelik hükmü uyarınca yaptırabilirsiniz. Tedaviniz süresince 105 ve 107 inci madde hükümleri uyarınca, usulüne uygun hastalık raporları için, tedavinizin uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalık olması halinde 18 aya kadar, bu süre bir katına kadar artırılması halinde ise 36 aya kadar hastalık izni kullanmanız mümkün bulunmaktadır.

Tedaviler sonucu iyileşemezseniz;
- Mevzuatta belirtilen şekilde malüllük raporu almanız,
- Bu raporun Emekli Sandığı Kurumu Sandık Sağlık Kurulunca incelenerek kabul edilmesi ve
- 10 yıllık fiili hizmetinizi de doldurmanız halinde (Hastalığınızın işinizden kaynaklanmadığı varsayılarak)
adi malüllük aylığı bağlanabileceği değerlendirilmektedir.

Kronik hal alıp almadığı gibi şeylerin eksik olduğu için ARA KARAR İÇİN 2.HASTANE OLARAK ERENKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNE SEVK YAPILDI. Ama bu hastaneden rapor almak 3-4 ayı buluyor.

Herkese eziyet çektirmek teamülden ama, özellikle psikiyatrik gerekçelerle emeklilik söz konusu olduğunda kurumlar iyice zıvanadan çıkıyor. Durmadan yeni rapor, durmadan kontrol muayenesi, durmadan testler/ilaçlar...

Özgür, detaylı paylaşım için çok teşekkürer

rica ederim...umarım faydalı olur bu surecı yaşayan ya da yaşayacak arkadaşlara...

Psikolojik rahatsızlıklardan yakın zamanda emekli olan var mı?

arkadaşlar pisikolojiden emekli olan varmı

Sadece F41.1 Yaygın Anksiyete Bozukluğundan malulen emekli olan var mı?

Sadece bu hastalıktan malülen emekli olan var mı?

F41.1 YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUĞU(TEDAVI ILE İŞLEVSELLİĞİ DÜZELMEYEN)

Yaygın anksıyete bozukluğu olup yakın zamanda emeklilik işlemi yapan arkadaşımız var mı?

Üst Alt