Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda kaza sonucu C5-6 seviyesinden felç olan kişilere önerileriniz?

ghn

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Herkese slmlar.aslında ne yazacağımı bile bilmiyorum çünkü o kadar bitik ve kötü bi durumdayız ki beni en iyi siz anlarsınız diye düşünüyorum.Bu ilk mesajım of hakkında araştırma yaparken takıldım ve bir çok bilgi edindim bu siteden.
Kardeşim birkaç gün sonra askere gidecekken trafik kazası sonucu C5 C6 arasında zedelenme oluşmuş ve şu anda hastanede yatıyor. yoğun bakımdan çıktı ve fizik tedavi bölümünde yatıyor. ellerini ve bacaklarını hissetmiyor kardeşim henüz 20 yaşında. bu olay tüm ailemizi yıktı.
Kaza yaklaşık 1 ay önce oldu o da yeni yeni olayın şokuna giriyor dr ler net bişey söylemiyorlar ödem olduğu için net değilmiş bişeyler. bir de çok erkenmiş bir tanı koymak için.

Sizlerden biraz bilgi alabilir miyim? aynı durumda olanlar var mıdır? Yalnızca fizik tedavi ile sınırlı kalınmalı mı v.s v.s? soracak o kadar çok soru varki.

C seviyesinden yaralanma çok enteresandır. Çok kolayca geri kazanımlar olabileceği gibi, gelişme olmayabilir de. Bu tamamen yaralanmanın düzeyine bağlı...
Şimdi bunları düşünmemeye çalışın. Yüksek moral, iyi bir fizik tedavi, ve sağlıklı bir beden... Gerisi zamana kalmış.

Ve, özellikle yatak yarası olmamasına, mesane enfeksiyonundan korunmaya özen gösterin (sabit sondayı 2 haftada bir değiştirsinler; sondaya idrar sürekli akmasın, akışı kesecek anahtara sahip idrar torbaları tercih edilsin. Böylece mesane kapasitesi sürekli boş kalmasından dolayı küçülmez; bol su içsin; C vitamini takviyesi alsın), tekerlekli sandalyeye geçmesi için gerekli denemeleri yapmayı ihmal etmeyin.

Unutmayın, hayat tekerlekli sandalyede ya da değil, zor ama güzeldir.

Not: Fizik tedavi derken de öyle ahım şahım şeylerle gözünüzü boyamasınlar lütfen... Temel eklem hareketleri ve pasif egzersizler yeterli.
Not Not: Bu forumda konuyla ilgili baya bir pratik bilgi var. Okuyun, aklınıza takılan her ne olursa olsun sorun lütfen.

olay daha yeni sayılır...vücuttaki ödemin çözülmesi ilk 6 ayı bulabilir..ödem çözüldükçe daha doğrusu çözülürse geri kazanımlar olabilir..inşallah en kısa zamanda ellerini kullanmaya başlayabilir..ellerine mutlaka egzersiz yapın..yoksa el kaslarında kontraktür (kas sertliği, kısalması )olabilir..oda sorun yapar..fizyoterapistler bu sefer el kaslarını uzatmak için uğraşır..buda hastanın canını çok yakıyor..kendimden biliyorum:) onun için elini yumruk yapıp açın.tek tek parmaklarını hareket ettirin...bu arada evde bacaklarada pasif hareketler yaptırın...yoksa atrofi (kas kaybı) oluşur..geçmiş olsun...

ılk 6 ay gercekten düğümlerın cözuldugu nokta denılebılır , bıraz sabır ve zaman ghn yasayan olarak şöle dııyebılıırm kı onun sımdı guclu bır aıleye ıhtıyacı var.....

gelişme var

slm çok tşkler ilginize kardeşim tam 2 ay sonra sağ bacağını kıpırdatabiliyor ve sağ ayak parmaklarını kıpırdatıyor.umarım ellerinide kıpırdatabilir 2 ayın sonunda bu kadar gelişme bile bizi çok heyecanlandırdı.dr lar sağ tarafının sola göre daha iyi olduğunu söylüyorlar.ama hala oturmada güçlük çekiyor.tilte kaldırdıklarında 10 dk dan fazla kalamıyor hemen miğde bulantısı ve baş dönmesi oluyor.belini tutamıyor.sizde gerisi gelebilir mi.Sevincimiz boşuna mı?biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.tekrar tşk.

Üst Alt