Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda rapor aldığım için emeklilik için rapor alamıyorum!?

AdanZye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

benim 2001'de SSK girişim mevcut olup 433 gün prim günüm var.
Memuriyete 2004 yılında atandım. 5550 günüm var.
Toplam 5983 günüm var.

Memuriyete atandıktan sonra işitme ile ilgili sağlık sorunları yaşadım ve cihaz kullanmaya başladım. Ama o zamanlar engel rapor VS. durumlar hakkında çok bilgim yok idi. Bundan ötürü hiç sağlık kurulu engelli raporu almadım.
1 yıldır ücretsiz izindeydim ve 15 eylülde ücretsiz izinim bitti. Çalıştığım kurum sağlık alanı oldugu için ve cihaza rağmen maske nedeni ile insanları anlamakta zorlanmam nedeniyle istifa etmeyi düşünmüştüm. Kurumum engel durumumda emekli olabileceğimi söyledi.

Eylül 2020 ayında kurula girip %49 işitmeden olmak üzere %53 engelli oranı (4 puan bel, boyun fıtığı dan) aldım ve kurumuma emeklilik için başvurumu yaptım. Kurumum bakanlığına _bakanlıkta sgk ya gönderdi.

Dün başvurumun cevabı geldi. Sgk sağlık kurulu ara karar vermiş. Sağlık bakanlığına bağlı eğitim araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden yeni muayenesinin yapılıp yeni saglık kurul raporu alınması ve yapılan tahlil, test sonuçları ile birlikte gönderilmesini talep etmiş.
Bugün sağlık kurulundan randevu aldım giriş yapmak istedim ama sistemde raporunun üzerinde 6 ay geçmediği için giriş yapılamaz çıktı. Ama raporumu aldığım şehirin sağlık kurulunu aradım orası kurumunuzdan üst yazı getirirseniz girişini yaparız dedi. Benim kurum amirim aradı orası giriş yapabiliyorsa bulunduğum yerdeki hastanede yapabilir diye. Proseduru nedir diye sordu onlarda anlattı ve girilen sistem aynı ama bulunduğum şehir giriş yapamıyor.

2 gündür aramadığımız kurum kalmadı ama tam bir sonuç alamadık. Bu durumda 6 ay beklemem mi lazım 😔Bu arada raporu aldığım şehire gidemiyorum şartlarım nedeni ile ve birde işyerim üst yazı konusunda tam bir bilgiye sahip olmadığı için bu yazıyı veremeyeceğini söyledi.

Pandemi döneminde işler iyice karıştı. Hiç kimse birşey bilmiyor 😔Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben bu 6 aylık süreci çalışarak geçirecek durumda değilim. Sgk tarafında böyle karar verilip raporunu alanlar nasıl bir yol izlediniz.

Yardımcı olur musunuz. Cevap verecek olan herkese şimdiden cok teşekkür ederim.

AdanZye

SGK'nın yazısı sevk olarak değerlendirilir ve işleme konur. Eğer hastane ekranından sorun yaşanırsa, il sağlık müdürlüğüne gidip oradan yazı alınabilir.

ben temmuz ayında rapor aldım % 49 emeklilik için bağkura başvuru yaptım( ilk raporum doğuştan ortapedik brekial pleksus ) bağkur raporumu kabul etti yeni olduğu için başka bi hastaneye sevk etmedi gün ve yıl şartlarını tamamladığım için Ankara ya yolladı Ankara % 49 olarak onayladı ve bu süreç 33 gün gibi kısa bi sürede oldu şimdi emekliyim darısı başınıza....

@samedo99 Eylül ayında bulunduğum ildeki üç hastanenin ikisi pandemi hastanesi ilan edilip kurul işlemleri yapılmadı. Pandemi olmayan hastanede eğitim araştırma hastanesi değildi. O nedenle sağlık kurulu açık olan bulunduğum yere yakın başka ilin eğitim araştırma hastanesinde raporumu aldım.

@OturanBoğa bilgilendirmeniz için teşekkürler.Bende dediğiniz şekilde biliyorum ama işin ehli personeli bulmak zor oldu😔Bulunduğum ilin sgk ve il sağlık müdürlüğü ile görüştüm. İki kurum birbirine paslayıp durdular. Bende Ankara bakanlıkları aradım ordanda net bir cevap cıkmadı. Birkaç ilin sağlık kurulunu aradım. Onlarda giriş yapılabileceğini söylediler.Ama ben kendi çalıştığım hastane olmasına ragmen bir türlü bu durumu anlatamadım. 184 e şikayet bildirdim.Orası il sağlık müdürlüğünün çözmesini istermiş. İl Sağlık müd. hastaneyi arayıp kurul çalışanı ile görüşünce kurul çalışanı uğraşıp girişimi sağladı. Giriş işlemi 1 dakikalık bir durum iken benim 4 gün ve hafta sonu ile birlikte 6 gün uğraşmama neden oldu.Şimdi muayene, heyet işlemlerini bitirdim raporlama için bekliyorum.

Aspan hayırlı olsun. Darısı başıma diyeyim😊Kurumlar farklı olunca ve memur olunca evrak birkaç kurumdan geciyor. Bu nedenle süre daha uzuyor. Birde benim işitme sorunum doğuştan değil.

Yeni raporumdaki oranı %46 ya düşürdüler (işitme%39 diger oran bel-boyun fıtığından) . Cihaz kontrollerimi yaptırdığım yer raporda kullanılan işitme testinin düşük oran olduğunu ama önceki aldığım rapordaki işitme testindeki oranında yüksek olduğunu söyledi. Benim kulaklarım iki testin arasında bir oranda olduğumu söyledi☺️Çünkü cihazımı ayarlıyor iki oranda cihazımı kullanma oranım değil. Benim anlamadığım nasıl bu kadar farklı çıkabiliyor. Üç testi de ben yaptım aynı kulakla😀Bu durumda sgk sağlık kurulunda raporlar arası farklılıktan bir sorun çıkar mı? Birde 2001 girişliyim,5983 gün prim gün sayım var ve 1 yıl ücretsiz izinim var bu durumda emekliliği hak ediyor muyum?

AdanZye

İki rapor arasındaki fark 3. bir hastaneye sevki gerektirebilir. SGK'nın kararına bağlı.

4a statüsünde sigortalı olduğunuzu varsayarsam, defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkınız da varsa, gün/ay/2001 + 19 yıl sigortalılık süresi ile emekliliği hak ediyorsunuz:

2008_oncesi.PNG

Merhaba arkadaşlar

ben sgk dan emeklilik için görüş aldım. %46 olan oranım %43 olarak onaylanarak 18 yıl 6480 gün prim günü dolunca emekli olabilir diye yazım geldi.
Benim primim 6103 gün. 2001de 4a lı olarak işe başladım. 4a li 433 gün primim var.
2004 te memuriyete başladım. 4c li 5670 gün primim var.
Bunun üzerine 3 ay doğumda ücretsiz izinim var. 12 ayda 5 hizmet yılımı doldurunca verilen ücretsiz izinim var. Toplam 15 ay borçlanınca 6480 günü tamamlayabileceğimi, emekli olabileceğimi söylediler. Borçlandım. Ama borçlanma için gelen evrakta borcu yatırdığınız tarihten 6 ay sonrasına emeklilik isteminde bulunamazsınız yazıyor.
Bu durum engelli emekliliği içinde geçerli mi? Ben işe başladıktan sonra engelli oldum işitme kaybım yıllar geçtikçe azaldı onun üzerine %46rapor aldım. Bu konuda bilgisi olan var mı. Eylülden beri uğraşıyorum. Sgknın ikinci bir rapor istemi falan derken en sonunda sgk kuruldan %43oranla emekliliği hakettim şimdide bu çıktı😔

OturanBoğa o 6 ayı beklemeden emekli olabilir miyim? Sağlık bakanlığında memurum, orası net bilmiyor. Sgk ya soruyorum orasıda net birşey demiyor. Maluliyet ve ölüm durumunda geçerli değil denildi ama net birşey yok. Engelli lik maluliyete giriyor mu? Kimse net birşey söylemiyor. Ben genede emekli dilekçemi verdim.

Üst Alt