Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakınım için bakım aylığı alıyorum. Öğretmen olarak çalışabilir miyim?

nilgün nilgün

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem slm melek hanım ben engelli yakını bir öğetmenim kardeşime bakım maaşı alıyorum.acaba gelecek eylül de meb e başvursam ücretli öğretmenlik yapabilir miyim bizim maaşlarımız asgari ücretin altında ve sgk mız da 18-20 gün mesleğimi seviyorum ve devam etmek istiyorum sonuç ne olur

nilgün nilgün
Bakıcı olarak siz görünüyorsanız iş sıkıntılı olur.çünkü öğretmenlik yapmaya başlarsanız bakımını üstlendiğiniz kardeşinizle kulda derste olacağınızdan dolayı birarada olamayacaksınız.bakıcı şartlarından biri 7 / 24 ilgilenecek aynı hanede ikamet edecek.ayrıca öğretmenlik yaparken alacağınız ücrette gelire dahil olacak bu durumda hane kişi başı gelri olan 967,27 lirayı geçme durumunuzda var.maaşı siz almakla beraber bakıcı annenız yada başkası görünüyorsa sadece sizin aldıgınız maaş gelire dahil edilir gelir sınırını geçmezsenız bakım maaşı almaya devam edersiniz.

engelli hizmetleri bakım heyeti çalışabileceğimi söylemişti. hane kişi başı geliri 967,27 yi geçmiyor benimle aynı adreste oyuruyor ve 24 saat ben ilgileniyorum heyet tüm bunları gördü ssk lı çalışma problem yaratır mı acaba sonuçta emekliliği hak etmemizde lazım öyle düşünüyorum ss k lı işleri hep geri çevirmek zorunda kalıyorum biz nasıl emekli olacağız ki bu maaş hem isteğe bağlı sigortaya hem geçinmeye yetmiyor evimiz de kira

nilgün nilgün

eğer çalışırken bakımı aksatmayacagınız yönunde heyette kanaat oluşursa sıkıntı olmaz .çünkü son sözü heyet söylüyor.ben size tüm gün görev yapan öğretmenler gibi yorum yaptım.anladıgım kadarıyla tüm gün değil yarı günlü çalışacaksınız bu engel teşkıl etmeyebilir.size çalışabileceğiniz söylenmiş o zaman sıkıntı yok.tam emin olmak için bağlı olduğunuz kuruma yenıden başvurmanızı tavsiye ederim işinizi sağlama almak için.

torba yasa da bize ikramiye var mı hem engelli olarak hem de evde bakım maaşı olarak

agır özürlü raporu verilmiş zaten bu heyet neden geliyor anlam veremiyorum

nilgün nilgün

kastınız emeklılere verılecek olan dini bayramlarda verıelcek olan 1000er liralık ikramıye ise ondna engellılere yok.bu ikramıye sadece emeklılere var engellıye yansırsa anca şöle yansır engellı yetimdir ve yetimliğinden dolayı aldıgı yetım maaş yüzdesi kadar o 1000lirada n hisse alır

Üst Alt