Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakışıyor mu bize incik boncuk dizmek! Yaptıranlar utansın!

ömürhan10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ya arkadaslar bana cok komik geliyo bir engellinin yapacakları işler denince ilk akla neden tabak canak incik boncuk vs..... Işler gelirki neden biz mühendis öğretmen doktor hakim savcı .bilişimci gerisini siz ekleyın işte vs,,vs,, ben mesela devlet istihbarat gizli servisin de..kısacası (mit )te calışmak isterdım aslında devlet için bizler bulunmaz bir nimetiz alın bizi bebekken eğitin öğretin askeri karagah iletişim sorumluları gızlı belge sorumluları ..vs yapın bizim ne karıkız nede içki veya daha kötü işlerimiz yok zaten olamazda DEVLETİM İSTESİN ŞU DELİKTE 80 SENE CIKMAYACAKSIN SUNU YAPACAKSIN DESE ANLIMI KIRIŞTIRIRSAM NAMERDİM olmuyo böyle terör sitelerini kapata kapata bir hall oldum ilk başlarda dedımkı sende vatana borcunu böyle öde ama anladım ki ne terörür biter nede engelilere yapılan haksızlıklar nede önyargılar ama gelde bunu anlat inanın öyle bir bilgisayar biliyorumki istesem milyon dolarlar kazanırım ama yapamam haram yıyen ates yer ve o atesde birgün beni yer simdi soruyorum size tabak çanak boyamak incik boncuk yapmak yakışıyomu bize?????

Böyle düşünen insanlara acıyorum doğrusu

BU VESILEYLE PC DE SORUNlar yasıyan bilmek istedıyı herhan bır seyde cekınmeden danışa bılırler ENGELLİ ARKADASLARIN BIR NEBZEDE OLSA YARDIMIM DOKUNURSA ne mutlu bana MAİL:MSN:eek:murhan10@ hotmail.com herkese saygılar

öncelikle bizleri bu duruma düşürenler utansın üç kuruşa muhtaç edenler utansın vs vssssssssssssssssss..................

Ya arkadaslar niye boyle dusunuyorsunuz?Bu memlekette zannediyorsunuzki hep engelliler issiz incik boncuk gorevlerinede getiriliyor?Sunu unutmayin TC de yasiyorsunuz nice saglam insanlarin kahve koselerinde curudugunu niye gormezden geliyorsunuz?Biraz daha saglam dusunelim isterseniz ha ne diyorsunuz?Tamam hepimizin sorunlari var ama ulkenin %15 issiz! bu ulkede incik boncuk ne olursa olsun para getiren her isi yapmak isteyen duzunelerce insan yasiyor..Bari bunuda sorun yapmayin allah askina

umuttt;

SEVGİLİ ARKADASIM BENIM ANLATMAK İSTEDIYIM BAMBAŞKA NE ALLAKA KAVEDEKİ İŞSİZLER O ONLARIN SORUNU BEN ZEKİ OLUPTA KOMİK İŞLER YAPTIRMAK İSTEYEN İNSANLARDAN BAHSEDIYORUM BEN BUGUN AMERIKAN BORSA SİTESİNİ SIRF FİLİSTİNDEKİ KARDESLERIMIZE CEKTIRDIKLERI ACILARDAN DOLAYI KIZIP ÜÇ GÜN KAPATA BİLİYOSAM BUNU BASARA BILIYOSAM VE HABERLERDE CIKIYORSAM ABD BORSASINI ÇÖKERTEN TÜRK HEKIR DİYE HABER OLA BILIYOSAM NEDEN BONCUK DİZEYİM DEVLET BENIM BU YETENEĞİMİ KULLANSIN DİYORUM İLLA BENİ KONUŞTURUP YAKALATACAN :mad::mad::mad: GALİBA BENIM HATAM TAM ANLATAMADIM BUNUN İÇİN ÖZÜR DİLERIM BU ARADA BONCUK İŞİNİ KÜÇÜMSEMİYORUM BUNU BİZE DAYATANLARA KIZIYORUM SEVEN YAPAR TABİ BU İŞİ BİZE NİYE YAKIŞTIRIYOLAR BASKA İŞ YAPAZMIYIZ BEN ONU SORGULUYORUM

bence genellemesek daha güzel olur. ben bankacıyım mesela. gerçek gerçek bankacı. müşteri ile karşılıklı yüzyüze muhattap olan, onların her türlü sorusuna cevap bulan yada bulmaya çalışan bir bankacıyım. ve biliyorum ki müdürlüğe gidiyor olan engelli arkadaşlarım var.

ömürhan arkadaşımın bahsettiği gibi, basit görevlere alınan arkadaşlarım da var ki, keza ben TSE olarak göreve başladım( bildiğiniz santral), yükselmek için şükür, bankamda sınav yollarımız açıktı.
herşey eğitimde başlıyor ve bitiyor. diyeceksiniz, eğitimini devam ettiremeyen var sağlık sorunları yüzünden. bir şekilde kitap okuyabilmek bile kendin için küçük de olsa adım atmak demektir. kitap okumak diyip geçmemeli. kişinin diksiyonunun mükemmelleşmesinde fazlasıyla etkisi oluyor. ben bunu kendimde gördüm/görüyorum.

kendin için adım atmak.
hepsi bu..hoşkalın............

Sizin kendinizden ayri dis dunyaya duygulariniz,hisleriniz kapali:)Ne olur biraz daha genel dusunun:)Anlatmak istedigim ulkemin %15 issiz birde kendinizi onlarin dunyasindan gorun...Mantik olarak %12 icin ugrasiyorsunuz ama %88 gibi bir potantiyeli unutuyorsunuz

intimacy;
SÖylediklerimiz o zamanda ayniydi bu gunde ayni ne degisti?TC`de issizligin onune mi gecildi?T.C gariban niye bunu anlamiyoruz?Neden hep kendimizi dusunuyoruz?Yapmayin! EĞer halk buyuk bir eylem yApacaksa ben o eylemin icindeyim ne icin?Kendim icin...bizim icin... Şimdi ayiklayin pirincin tasini?

Sebep imla hatasi:)

Şu anda, benim kişisel fikrim, engellilerin evinde çalışarak yapabileceği en iyi meslek, web tasarımcılığı.eğitim durumu farketmeksizin, kısa bir kurs , eğitimi almak yeterli.

Kalem,o kadar da yapma yaa.
Adamların boy pos standardı bile var kaldı ki sen engelliyi asker polis yapacaksın.
O zaman adama demezler mi madem askeriyede bile mutlaka engelliye göre iş vardır mantığı yürütüyorsun,engel sebebiyle askerlik muafiyeti ne oluyor :D

cok haklısın ablacım umut arkasım sadece konuşmak için konuşuyo
ama ne dedıyını kendı bıle bılmıyodur buNA kesınlıkle emınım çokkk çalışmalısın umut çokkkkkkkk

Kalem,
bir polis ya da asker gerektiğinde her göreve gider.Her görevi yapacak şekilde eğitilir ve gerektiğinde yapar.
Sen de bunu bir düşün derim.

Evet kalem,sizin dediğiniz şekilde sivil görevliler zaten mevcut ama onlar asker ya da polis değil,sivil memur.
Bir asker ya da polis güvenlikle ilgili her göreve uygun yetiştirilir ve buna engel olmayacak standartları taşıması istenir,ve gereklidir de.

abı sensadece fiziksel gucten bahsedıyosun gunumuz teknolojısınde fızıksel gucle sace bır hıc olursun koşmakla elınde tufekle ne kadar faydan dokuna bılır soruyorum sana fızıksel gucunle bir füzeyi durdura bılırmısın?? Ama teknolojıyle durdura bılırsın bu imkanı tanıyo teknoji diye adlandırdıgımız meret canım abıcım bılmıyosan öğren derim;););)

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz ne diyebilirim ki...
O fiziksel güç olarak lanse ettiğiniz polis ve askerlerin çalışan bir kafası yok mu?
Teknolojiyi engelsizler kullanamıyor mu?
Son defa tekrarlıyorum teknolojik alanda görev yapan bir polis de öncelikle temel eğitimden geçer,gereğinde fiziksel görevler de yapar.
Bu şekilde benmerkezci bir düşünceyle silahlı kuvvetlerin ve emniyet teşkilatının zaafa uğratılmasına karşıyım.
İstediğiniz devamlı masa başı memursa var zaten emniyette de askeriyede de.Ama madem sadece masa başında olunacak neden illa polis ya da asker sıfatını almak istiyorsunuz anlamıyorum.

Emniyet ya da silahlı kuvvetler engelliyi kapıdan kovmuyor,iş de veriyor.
Sadece ünvanı vermiyor ki bence haklı bir gerekçe.
Ben de bir engelliyim,olayı yanlış yerlere çekmeyelim.

Konu nereden nerelere gelmiş nerde düğüm olmuş..
Bende arkadaşımın itirazına katılıyorum..Özellikle belediyelerin kurmuş olduğu engelli merkezlerinde engelli arkadaşlarıma öğretmek istedikleri tek şey gibi gözüküyor takı tasarım..Tamam güzel para da getiriyor bu uygulama ama engelliler milyonlarca iş yapabilir..Bunu neden es geçiyorlar diyecem..Sonrada başlıyacam anlatmaya..

Canım ülkemde engelliler için yapılmaya çalışılan şeylerin boya kısmını atarsak geriye pek bir şey kalmıyo..Bu durumda sanırım takı tasarım olayına bile şükür ile bakmamızda fayda var...Engelliler küçümseniyor gibi gözüksede her gün işsiz kazanan ülkemizde bu bile nimet..

Bu ülke topraklarında değer gören tek yer CEP olduğu için ben bunları problem olarak bile görmüyorum..

Basamakları durakları otobüsleri araçları sağlanmayan ne varsa düşününce...

intimacy arkadaşım. mesleğimi ön plana çıkardığımı düşünme sakın. evet. santral olarak başladım mesleğime ama bankamız santrallerinin tümü engelli değil. bilakis azınlık. kaldı ki bunun konumuzla ilgisi yok :)
biraz da şu gözle bakıyorum, kurumların, engelli bireylerin sağlıklarını zora sokacak işler vermemeye çalışmaları. böyle bakmak bence önümüze iyimser bir tablo koyar. ama diğer türlü karamsarlıktan kurtulamayız ve herşeye bilenmekle geçer ömür. evet. işe yaramazlar sınıfına koyanlar da var bizleri. "şunu mecbur işe alacağım, yoksa cezası varmış" diyen zihniyet de var elbette ama biz -yine söylüyorum- kendimizi geliştirmişliğimizle bunların altından kalkabiliriz ve engel olabiliriz ancak.
benim necizane düşüncemdir.
hoşkalın...

kardeşim sen bu halinle incik boncuk yaptığına dua et..nice sağlam insanlar iş bulamıyor...sen bu halinden yakınıyorsun..almanyada çok uzaktan bir akrabam var,kendisi tuvalet temizliği yaparak geçiniyor tabi türkiyeye göre varlıklı aile sayılırlar...bence böyle bize yakışıyor mu veya yaptıranlar utasınlar gibi sözler hiç yakışmıyor....türkiyede yaşıyorsun bence yaşadığın toprakların nasıl bir yer ve hangi olaylar yaşadığına bir göz atman lazım...tamam seni anlıyorum çok acı çekiyorsun ama ne yapalım..kaderimiz bu...ne kadar çırpınsak da boş...gönül isterdi ki devletimiz çok zengin olsun ama öyle değil işte...inan incik boncuk gibi işin varsa yine şanslısın...benim yan komşum ölüdenizde turistlere incik boncuk satarak köşeyi döndü.ya kısaca şunu söylemek istiyorum..devletin başında kim olursa olsun onu oraya halk oy atarak seçmiştir,,onlar sadece semboldür ve gerçek devlet biz halkızdır...biz insanlar kafayı çalıştırarak,buluşlar yaparak bu ülkeyi kalkındırmamız lazım....başbakan veya cumhurbaşkanı sadece semboldür..onlar o kadar da önemli şahıslar değildir...onlardan daha önemli olan bizizdir..neyse daha fazla gezevezelik etmiyeyim

ömürhan çok hayal kurma,,bilgisayarla yeni tanışanların bu tür havaları vardır.hehe..bende öyleydim...lütfen benim bilgisayarı hackle,,sana istediğin hertürlü bilgiyi veririm heh..isteersen teamviwer adresini vereyim ,daha kolay olur senin için..ip ile çartla çurtla hiçbişey yapamassın...gerçek hacker ben hackerim veya orayı burayı hackledim demez.....aslında hiç cevap yazmıcaktım ama 5-10 dakikalık boş vaktim vardı ondan yazdım sana.hehe

ünlü fizikçi Stephen Hawking, İtalyan şarkıcı besteci ve müzik yapımcısı Andrea Bocelli, murat göğe bakan türk şarkıcı,Görme engelli halk ozanımız Aşık veyseDunyanın en guclu ulklerınden bırının baskanı l,[SIZE=2]Franklin D. Roosevelt..[/SIZE] lıste o kadar kabarıkkı.. demekkı engellıler her alanda ısterse faalıyet gosterebılıyormus. ufukalp yazılarını okudum ve bır cok noktada sana katılmadıgımı soyleyebılırım. mesella polısler tamam gezıcı ekıpler saglıklı olmak zorunda. ama polıs teskılatının 3-1 i masa başı işi yapar oralara engellı kadrosu olabılır. hıc trafıge gıttınmı eglıyet almak ıcın % 95 ı masa basında dılekce yazar oralara engellı personel alınamazmı. Engellılerın bır cogu na ıncık boncuk yaptırılması tabak boyama ısı yaptırılması yadırganacaqk bır durumda degıl. Ne yazıktır kı turkıyemızde engellılerı okutacak kurum sayısı cok az oldugu ıcın bır cok engellı kardesımız ılk okuldan ılerı gıdemıyor. beledıyelerde en azından kendı gelırlerı olsun dıye boyle bır uygulamaya gıdıyor buda cok hos bır durum. ıncık boncuk yapıp ev gecındırıen kardesımız var. Hatta mardın bedensel engellıler dernegının profosyonel ekıbıde var bu ıslerde. ama benı mutlu eden şu engellı kardeslerımız artık cok bılınclı zorda olsa engellerı aşıp unıversıtelerı bıtırıyorlar turkıyemızde cok engellı doktor avukat ve vekıllerımız var.

Üst Alt