Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaklaşık 3000 gün primim var. Diyalize giriyorum. Malulen emekli olayım mı?

albay76

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mrb Bülent bey

ben 01/02/1993 ssk girişliyim
doğum tarihim 19/06/1976
adım osman
toplamda 2450 günüm var ödenmiş 600 gün de dışardan isteğe bağlı var ödenmiş..

Durum şu ki kasım ayından beri diyalize giriyorum kurumsal bi şirkette çalışıyorum ama şu anda beni 3,5 yıldır çalıştığım mağazadan yeni açılan ve yeri bana ters olan bir mağazaya gönderiyolar.. Ama ben hafta içi 3 gün diyalize girdiğim için belki de kibarca kendin çık git iş ten diyorlar..

Benim size sorum ve ricam şu; ben bu şartlarda malulen emekliliği'e mi başvurup olsam yoksa 3600 günü bekleyip öylemi emekli olsam hangi şartta aşağı yukarı ne kadar ücret alırım hangisi benim avantajıma olur.

Br de malulen emekliliğe başvurunca iş yerinden ayrılmak gerekiyor demişsiniz o zaman ssk da kesilir dialize nasıl devam ederiz?? .,

yardımlarınızı rica ederim yol gösterirseniz çok makbule geçer..Şimdiden Allah razı olsun..

İlk önce ssk ya maluliyet tespiti için müracaat edin, Maluliyet tespitinde malul olarak sayılır iseniz iş yerinizden çıkış alıp malulen emeklilik için müracaat edebilirsiniz.

Bu tamamen kişisel bir tercih. Eğer çalışmak zor gelemeye başladıysa ve emekli maaşı ile geçinmek sıkıntı yaratmayacaksa, eet, bugünden malulen emekli olmak iyidir. Aksi halde çalışarak priminizi 3600'e tamamlamaya gayret etmelisiniz. Defterdarlıktan elde edilecek 1. derece sakatlık indirimine istinaden 3600 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararşanırsanız, emekli maaşı alırken aynı zamanda -sosyal güvenlik destek primi ödeyerek- çalışabilirsiniz de.

Malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda işten ayrılmak zorundasınız. O andan itibaren 100 gün boyunca sağlık güvenceniz devam eder, diyalize girebilirsiniz. Zaten o zaman dolana dek emeklilik işlemleriniz de tamamlanacaktır.

Üst Alt