Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaklaşık 4400 primim var. Emekli olmam gerek. Ne yapabilirim?

serkanmax

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar siteye yeni uye oldum benim bazı sorularım var

2002 de testis tümörü kanseri nedeniyle sol testistim alındı bu tedavi sürecinde 3 kez yogun kemoterapi gördüm ve tedavi süreci devam ederken askerlik durumları oldu askeri gatada muaf verdiler
sonra ben 3 ayda kontrolleri gittim hastalıgımla ilgili birşeyle karşılaşmadım 16 senedirde extra durum olmadı
tabi bu hastalıgın verdigi psikolojik bunalımları kemoterapi hastaları cok iyi bilir

2009 da evlendim 2 cocugum var allaha şükür ta ki gecen seneye kadar 3.5 yasındaki ogluma beyin tumoru teshisi konuldu eşim ve ben yıkıldık 9 aydır onunla ugrasıyoruz psikolojim falan tamamen bozuldu
psikiyatriye gittim hapla duruyorum hayat kaygısı yasıyorum bir nevi

şimdi sormak istedigim 9 aydır calısamıyorum surekli hastaneye gidiyoruz cocugun tedavisi için ayrıca fizik tedavi de göruyor cocugum kemoterapi bitince fizik tedaviyede buradaki özel hastaneye eletiyorum 9 aydır ev hastane ikilimindeyim ben malunen emekli olabilir miyim başvursam acaba?

ssk giriş 2000 yılından
ssk sigorta giriş 2005 yılından 2012 yılı sonuna kadar 2420 gün
tarım bagkuru primimde başlangıc:aralık 2012 toplam bagkur primide 1950 gün civarında

Ne şekil basvuru yapmam lazım ilk nereden başlamam gerekiyor yazımda anlatmamda hata olduysa özür dilerim

serkanmax öncelikle geçmiş olsun
Sgk gidip malulen emeklilik için başvuruda bulunmanız gerek ama rahatsızlığınızdan %60 oran amanız gerek sgk sevk ettigi hastaneden rahatsızlığınız şu an aktif olmadığından olumsuz olabilir ama siz şansınızı deneyin.

serkanmax

Sakatlık oranı cetveli'ne göre toplamda hangi oranda rapor verilir bilmiyorum. Ama bence şansınız var... Sigorta başlangıcı. tarihinizde göre aşağıdaki tabloya bakın, eğer sigortalılık süresi ve prim tamamsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek oran %40 ve üzeri olduğunda emekliliğiniz onaylanır.

bagkur.PNG

OturanBoğa

Saolun hocam en kısa zamanda başvurup buradan bilgilendirme yapacagım çok teşekkur ederim cevaplarınız için

Üst Alt