Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaklaşık %70 kusurlu göründüğüm kazada şikayetçi olunursa ne kadar tazminat öderim?

fordcu75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam.2010 yılı ağustos ayında sivil polis ekip otosuyla çevre yolunda hız yapan ve farları yanmayan (farların yanmadığını ispat edemedik) bir motosikletle çarpıştık. kaza raporuna göre ben asli kusurlu, motosiklet sürücüsü tali kusurlu. (tahminen %70 e %30) motor sürücüsü %75 işgöremez raporu aldı. bizde herhangi bir ciddi yaralanma olmadı. motor sürücüsü 1 ay yoğun bakımda yattı. para konusunda anlaşamadık ve davacı olacaklar. motor sürücüsü başından ve kalça kemiğinden yaralandı. konuşmasında yavaşlama ve bacağındaki kırık dolayısıyla koltuk değneği ile yürüyor. yaşı 19-20. işi ve eşi yok. bu davada ne kadar tazminat hakedebilir, benden nekadar isterlerse kabul etmeliyim. ayrıca bizim aracın işleteni olarak emniyet Müdürlüğüne dava açarsa kazandığı para bana rücu edilirmi. şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun
evet tazminat alma hakkı vardır.sizin arabınızın trafik sigortasından iyi bir tazminat alabilir.ayrıca sizden ve aracın ruhsat sahibi emniyet müdürlüğünden maddi ve manevi tazminat isteyebilir.emniyet müdürlüğü ödeyeceği tazminatı sizden isteyemez, çünkü ruhsat sahibide eşit ölçüde kazada sorumludur.çıkacak tazminatı eşit olarak ödersiniz.

teeşekkürler. ayrıca tazminat tutarı için herhangi bir fikriniz (veya fikri olan) varmı acaba

geçmiş olsun
evet tazminat alma hakkı vardır.sizin arabınızın trafik sigortasından iyi bir tazminat alabilir.ayrıca sizden ve aracın ruhsat sahibi emniyet müdürlüğünden maddi ve manevi tazminat isteyebilir.emniyet müdürlüğü ödeyeceği tazminatı sizden isteyemez, çünkü ruhsat sahibide eşit ölçüde kazada sorumludur.çıkacak tazminatı eşit olarak ödersiniz.
DÜZELTİYORUM
emniyet müdürlüğü ödeyeceği tazminatı size rücu edecektir.çünkü kaza arabanın teknik aksamından dolayı meydana gelmemiştir. sürücü hatasından meydana geldiği için işleten ödeyeceği tazminatı sürücüden alır.

fordçu75

senden ne kadar istiyorlar önce sen onu bir söylede yardımcı olalım

fordcu75

fordçu 75 kardeş çok ama çok fazla istemişler bırak davalarını açsınlar sana dava tebligatı gelir gelmez sende trafik konusu davalarında uzman bir avukatını tut ve davanı takip et ne kadar düşürebilirse avukatın karındır hiç ihmale gelmez böyle davalar bende 2005 yılında küçük bir kaza yapmıştım benim olayım biraz farklıydı tabi benimkisi benim aracımda olan sütü bozuk kansız bir arkadaşım kolu kırıldıgı için bana maddi manevi dava açmıştı hakimde maddiyi trafik sigortasına manevi yi de bana hükmetmişti bende yüzde 80 kusurlu bulunmuştum 3 yıl dava sürdü ve hakim sonunda 7 bin tl manevi tazminatı şahsıma hüküm verdi 15 bin tl de benim aracın trafik sigortasından aldılar

bugün 30.000 tl karşılığı anlaştık ancak, yardım ederseniz sevinirim. karşı taraf mahkemede nasıl bir "şikayetten vazgeçme" ifadesi (veya dilekçesi) vermesi gerekiyor ki ilerde ben bir daha sıkıntıya girmeyeyim. benden davacı olmayacaklarını ancak sigorta şirketine ve gerekirse içişleri bakanlığına (polis aracı olduğu için) dava açacaklarını, bu yüzdende mahkemedeki ifadelerine şerh düşeceklerini söylediler. bakanlığa açılan dava sonucu kazandıkları tazminat her durumda bana rücu edilir mi. bu rücu olayının belli şartları varmı (araç kusursuzdu). ben asli, karşı taraf tali kusurluydu. teşk.

evet maalesef sana rücu edecek tamamı.yüksek bir rakama anlaşmışsınız.sana pahalıya patlar bu.sadece sigortaya dava açsınlar. içişlerine açmasınlar.zaten anlaşmasanız bile sanki senden 30000 lira manevi tazminatmı kazanacaklar sanki.senin açından iyi bir anlaşma olmamış.
ver mahkemeye senelerce uğraş diyecektin.
ha içişleri bakanlığına dava açmış , ha sana dava açmış ne farkederki senin için. sonuçta içişlerinin ödüyeceği tazminatıda sen ödüceksin.peki bu anlaşmanın sana faydası ne.seni korkutmuşlar.

Serdar bey geçmiş olsun yapmış olduğun kazadan dolayı şahıslar sigorta şirketine değilde sana dava açarlarsa aracın poliçesi 2010 yılı için 150 000 dir bunun 4/3 nü ödersin dava yoluna gidileceği için avukatlık ücreti yasal faizle beraber 200 000 li bir rakam karşına çıkardı.görevli olduğunu belirtmişsin görev esnasında kaza olduysa davayı kazanmış olsalar dahi muhatab emniyet müdürlüğüdür bildiğim kadarıyla .30 000 bin lira ödediysen bu şahısla kendi aranda sözleşmeye tabi tut ilerde bir olumsuzluk olmasın

''Serdar bey geçmiş olsun yapmış olduğun kazadan dolayı şahıslar sigorta şirketine değilde sana dava açarlarsa''

şahıslar eger sigorta şirketine dava açmazlarsa sigorta şirketini davaya sen dahil ettirirsin.yani davaya sigorta şirketini dahil olmasını sen sağlarsın.çünkü trafik sigortası limitler dahilinde maddi tazminatı ödemekle yükümlüdür.
evet muhatap emniyet müdürlüğüdür ama emniyet ödediği tazminatın tamamını sürücüye rücü eder.çünkü kaza aracın teknik veya mekanik aksamı nedeniyle meydana gelmemiştir.
sigorta takipçisi arkadaşım bunları bilmen lazım ,

serdar bey
son durum nedir.davalık mı oldunuz, yoksa anlaştınızmı.

Üst Alt